Inlägg

Inlägg som unisol har skrivit i forumet
Av unisol

1600mhz eller 1333mhz (12gb)

Hej,

Har tänkt köpa nytt RAM till datorn i signaturen. Moderkortet verkar stödja både 1600 och 1333mhz: http://www.asus.se/Motherboards/Intel_Socket_1366/P6T_Deluxe_...

Bör jag gå för 1600mhz då prisskillnaden mellan de båda är ganska liten? Kollar främst på Corsair:

1333mhz: http://www.dustinhome.se/product/5010548990/corsair-12gb-ddr3...
1600mhz: http://www.dustinhome.se/product/5010462163/corsair-12gb-ddr3...

Vilket bör jag ta? Kan nämnas att jag sysslar med mycket bildbehandling.

Tack!

Av unisol

Har spelat båda SP och tycker absolut att MW3 krossar BF3 där. Allt klaffar så mycket bättre i MW3, allt känns tightare. Dessutom är AI:n inte buggad i MW3 som den är i BF3.

Av unisol

Ok, tack.

Ja, i dag är den kanske inte så kraftfull, men för att vara en HTPC så tycker jag ändå det är rätt bra krut i den.

Av unisol

Sälja kraftfull HTPC. Pris?

Hej,

Har en HTPC som jag sällan använder. Byggde den från gamla delar när jag uppgraderade min stationära dator. Min fråga är, vad tror ni jag kan sälja den för?

Specifikationer:

Moderkort: Gigabyte GA-X38-DQ6
Grafikkort: NVIDIA GeForce 8800 GT
Hårddisk: Western Digital 500 GB
Nätaggregat: Corsair 300-500 W (inte helt säker, måste öppna lådan för att kolla, har även ett 620 W liggandes som jag skulle kunna skicka med)
RAM: Corsair 4 GB
CPU: DualCore Intel Core 2 Duo E6750
CPU Fläkt: Har för mig att det är en dyrare Noctua (Kan öppna lådan och kolla)
Chassi: Silverstone LC17
CD-brännare: Samsung någonting

Jag har inte följt utvecklingen gällande nya produkter så jag är inte helt säker på hur pass bra dessa lite äldre delar står sig i kurs.

Vad tror ni att man skulle kunna få ut?

Mvh

Av unisol

HAHAHAHA

Vilken grymt underhållande tråd.

Tror ni på fullaste allvar att ni som varit igång en månad skulle kunna prispressa dyra produkter mer än de etablerade företagen som hållit på i 5-15 år? Herregud, hoppas ni får näringsförbud. Sanslöst hur man kan göra så mot människor som köper saker för egna pengar i tron om att de ska få sakerna.

@win2kshahid Om du vill kan du få låna mitt konto att skriva lite fake-kommentarer om hur FANTASTISKT bra ni är...NOT.

Som sagt, det var bra läsning. Dock blir man nästan förbannad på alla med nyregistrerade konton som får svar inom 5 minuter av Televaruhuset, medan alla andra inte får något svar alls.

PS. Kan ni inte klistra denna tråden? Vill kunna hitta tillbaka enkelt när jag känner mig deppig och behöver muntras upp.

Av unisol

Antar att mitt bidrag inte följde reglerna hur hur loggan fick se ut... men det var ändå kul att pilla lite

http://data.fuskbugg.se/skalman01/-komplett_final_small.jpg

Av unisol

Fråga den som gjort moden om han kan uppdatera den till senaste versionen. Tror inte du kan göra något själv, utan måste ha någon form av källkod för modden.

Av unisol
Skrivet av tempel22:

OK, inet.se? jag är villig att lyssna, men det är så svårt iom att ni pratar ett helt annat språk, ska man sätta ihop där alltså, sen väljer man till montering? du tycker att XPSen bara är skit?

1. Du plockar ihop delarna som ovanstående personer har visat i din egen varukorg på Inet.se.
2. Du väljer till att de ska montera ihop datorn, och därefter skicka den till dig.
3. Klar.

I det flesta fall får du mycket bättre prestanda för pengarna genom att göra så här, istället för att gå till Alienware, Dell (XPS) etc. och köpa färdigbyggda paket.

Av unisol
Citat:

Ursprungligen inskrivet av iPW
nja, dessa var väl ändå inte de bästa..
Är det bara domma som har chans för att vinna samt få tröstpris?

disappointing..

Någon som är arg? haha

Av unisol
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nEwbje
Aha, vad rekommenderar du då?

Windows 7 x64.

Av unisol
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MaLo
G1, G10, GH1, G2, Gf1, E-P1, E-P2 och E-PL1 har samma sensorstorlek och samma fattning så man kan byta objektiv mellan alla av dem och det är en styrka, därtill har vi det lilla formatet och enligt mig är bildkvalitén så bra att man inte kommer märka någon skillnad i de flesta fall och fotografen är bra mycket viktigare än kameran. Det som är en svaghet i 4/3 systemet är att vidvinkel är lite svårare att få till då man har en 2x förstoring mot 1.5-1.6 på de andra märkenas kameror.

E-PL1 är den senaste och minsta kameran så varför inte en sådan om storleken är viktig.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=558281

G1 har dock en riktigt bra sökare och det har ingen av de mindre modellerna och det är anledningen till att jag inte köpt någon av dem. Dock följer det med en lös sökare till E-P2 som motsvarar den på G1 men den kameran är klart dyrare än G1.

Tack för svaret.

Varför jag hellre tittar på G1 än GF1 är att den mindre och nyare tydligen missar funktioner som den äldre har. Såg det i något test mellan dessa två.

Vilken är den stora skillnaden mellan GF1 och E-PL1? GF1 kostar ett par tusen mer, är den värd de extra pengarna eller ska jag välja mellan E-PL1 och G1? Om det är som du säger att sökaren är bättre i G1 så kanske jag ska köra på den. Verkar inte vara någon mening att vänta in G10 och G2 då den förstnämnda kommer ha färre funktioner (verkar det som?) och den sistnämnda förmodligen kommer bli en hel del dyrare.

Storleken är inte superviktig utan jag tar hellre den av dessa två som lämpar sig bäst för det jag ska göra, ta bra kort (vilket säkert kommer ta tid att lära sig). Inspelning av video lockar mig inte så mycket, fast visst kan det vara kul o testa någon gång.

Av unisol

Tack för svaren.

Dels är det litenheten, eftersom jag endast har använt mig av kompaktkameror innan (bara testat systemkameror någon gång). Då jag inte kan så mycket om olika inställningar för riktiga systemkameror så tittar jag på DSLR varianter (antar att G1 faller in under den kategorien, eller har jag fel?)

Vilka andra kameror finns det, som ni påpekar har bättre bildkvalitet (till lägre pris?) som är typ point-and-shoot systemkameror? Har tittat runt lite på olika canons och nikons, men har svårt att bilda mig en uppfattning.

Av unisol

Panasonic G1 eller liknande?

Hej,

Jag är rätt ny inom fotoområdet men är sugen på en lite bättre systemkamera som dock är enkel att använda. Jag har tittat på lite olika alternativ och har funnit att Panasonic Lumix DMC-G1 skulle passa rätt bra för mina önskemål.

Frågan är, finns det några andra modeller jag bör titta på i samma prisklass och som är enkla att använda eller köra på G1:an? Har tittat lite på EP-1 och GF1 också men de är dyrare och saknar tydligen vissa funktioner som G1 har (dock inte videofilmning)

Mycket tacksam för svar!

Edit. Har sett att Panasonic fått in några nya modeller, G2 och G10... är det något att vänta in kanske?

http://www.panasonic.se/html/sv_SE/1084714/module/general/com...

Av unisol

Jag antar att du menar så här?

Lättast är att göra en cirkel shape, dra ut den så den blir avlång. Sen tar du Filter->Blur->Gaussian Blur ca 30px. Därefter klipper du bara bort den övre halvan. Vill man ha mörkare i mitten kan man duplicera lagret o minska bredden på den nya lagret.

http://data.fuskbugg.se/skalman01/----Untitled-1.png

Av unisol

One.com vs. Surftown?

Hej,

Jag undrar vilket av dessa webbhotell som är bäst - de trådar jag hittat om ämnet är 2-3 år gamla så de är inte särskilt pålitliga. Jag kollade lite på Internetworlds artikel om de bästa webbhotellen 2009, där vann surftown budgetklassen tätt följt av one.

Någon som har några erfarenheter av något av dem från den senaste tiden?

Av unisol

Svenskt webbhotell med Perl support?

Hej,

Jag har idag one.com som webbhotell men de stödjer endast PHP. Därför är jag på jakt efter ett webbhotell som har support för flera skriptingspråk, främst CGI/Perl. Jag har kollat runt lite och hittat ett par som är relativt billiga, bland annat surftown.

Har ni erfarenhet av några andra bra webbhotell som är relativt billiga och som stödjer fler språk än PHP?

Jag hittade den här: http://internetworld.idg.se/polopoly_fs/1.213259!webbhotellst.... Finns det några som testat de lite billigare alternativten 20-60 kr / månaden som har som sagt lite fler skriptstöd?

Tack

Av unisol
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Murvel
Personligen så älskar jag Mionix-mössen, framförallt Mionix Saiph 1800 Gaming Mouse, som är lillebror av deras första modeller. Grymt skönt grepp, härlig design och kvalité rakt igenom.

Vem bryr sig egentligen om vad som är OEM-produkter eller inte? Jag kan lova er att ni har en massa olika brandade elektronik-produkter i ert hushåll, utan att ni tänker på det.

Vad man tycker om en mus är enbart subjektivt. Så ni får tycka precis vad ni vill. Fast självklart tar man ingen på allvar som inte personligen provat den aktuella hårdvaran i fråga.

Vem bryr sig? När dem säger att dem gör all utveckling och design själva... men i själva verket köper in OEM skit från kina... Tror rätt många bryr sig. t.ex. Inkubatorn som bidrar med pengar för att Mionix ska utveckla sitt företag, inte sno skit från kina o sätta sin logga på.

Och, hur ser det ut jämfört me konkurrenter som spenderar miljonbelopp på utveckling? Ingen lär väl köpa OEM produkter med en annan logga för 2x priset?

Av unisol

Jag har personligen träffat grundarna av Mionix och då sa dem att de gjorde all utveckling och design själva.... haha fy fan va fult att dem köpt in en standardmus och gjort lite ändringar.

Det här va ruggigt dåligt....

http://www.mionix.net/datas/users/3200_2_0.png

VS.

http://www.hktdc.com/rsc?profile=productimage&subprofile=enlarge...

HOPPSAN`???

Av unisol

Öhh, objectdock till win7?

Av unisol

Datorn bootar endast med 2GB

Efter att ha gjort CMOS reset då datorn fastnade på NVRAM CHECK vid uppstart så fungerar datorn endast med 2GB istället för 6GB som jag hade innan. Datorn är den i sign (Workstation).

Datorn går igång med alla 6GB isatta men det visas ingen bild. Alla komponenter inkl. fläktarna fungerar.

Det jag har testat är:

- Testat alla minnena i olika kombinationer, funkar bara med en sticka.
- Testat de olika minneslotsen men antar att det är de orangea man ska använda.
- CMOS reset igen.
- Tagit ur batteriet ur moderkortet.

Vad kan man mer göra? Var ligger felet? Moderkortet eller minnena?

*EDIT
Nu när jag tänker efter så började det med NVCHECK-felet efter jag bytte chassit till Fractal R2. Kan det vara så att jag ska installera om win7 som jag just nu kör med? Låter grymt långsökt men det är det enda jag kan komma på