Inlägg

Inlägg som strejf har skrivit i forumet
Av strejf
Skrivet av Kronvrak:

Det är din text som du får stå för.

Uppenbart är det OK för dig att kalla alla som inte installerat senaste modenyck från Microsoft för sektmedlemmar, för det klagade du inte på.

Vad får man inte säga då?
Är det att säga Microsoft var ledande på OS till fickdatorer och föregångarna till dagens smartphones men tappade hela marknaden till Apple och Google som är no-no.

Att Microsoft har visserligen har nära monopol på dator-OS sidan men med Win8, Win8.x och Win10 lyckats sälja till 20-30% av datorerna... Detta sedan lansering av Win8 2012... Sålt och sålt förresten Win10 skänks bort aggressivt och Win8 såldes i början till ett mycket rabatterat pris. Sådant får man heller inte Säga/skriva.

Får man heller inte skriva att WIn10 som inte passar eller lockar alla datoranvändare.
Om inte Microsoft kan leverera ett dator-OS som passar och lockar en större marknad, så kommer något annat företag göra det,
Se bara hur det gick på mobil-OS sidan.

Du trodde ju för ett par år sedan att WIn8 skulle bli stort och att alla skulle sluta använda datormöss till förmån för tryckkänsliga skärmar. Start-menyn ja den skrev Strejf att den var borta för alltid
Gud! så fel du hade då men nu tror du däremot på Win10 kommer bli det nya WinXP/Win7.

Vill gärna påpeka att Apples iOS är överkörda av Googles Android på mobilsidan. Där ligger iOS på ~14%.

Ja du skulle hört mig på Windows XP tiden. Eller Windows 7 tiden. Bästa OS'et någonsin. Fan va rätt jag hade då. Jag tycker fortfarande att Windows 8 var bättre rent tekniskt än Windows 7. Och vad jag förstått så är 2-1 datorer mycket populära idag. Pekskärmar i datorer blir vanligare och vanligare. Så Windows 8 gjorde mycket rätt, men tyvärr också några grova missar.

Av strejf
Skrivet av Kronvrak:

Med tanke på hur liten gruppen som använder Win10 så är Win10 anhängare mera en sekt än de som använder andra OS än Win10.

Frågan är om inte Win10 JA-sägarna skulle rikta kritiken mot Microsoft som inte kan göra OS som passar för andra än de ynka 10-15% av datoranvändarna.

Microsoft hade samma problem med sitt WinCE och WinMobile för 7-10 år sedan.
När inte Microsoft kunde leverera ett vettigt mobil-OS, så dök det upp nya Mobil-OS... Vi vet hur det gått sedan. Microsoft har helt körts över av Apple IOS och Google Android och nu sitter Windows mobilanvändarna och klagar på att de inte har samma program/app-utbud som Android och IOS.
Alla Microsoft fanboys vet att något sådant kommer aldrig hända på dator-OS sidan... Eller?

En liten passus: På jobbet slänger vi ut Win2000 och WinXP datorer och byter dom mot tunna klienter med Linux Igel 5.
Sedan år tillbaka är våra servar Linux baserade...

Kanske, kanske är det inte något fel på oss som inte tar emot Microsoft gratisgrejer, utan på dom som sväljer det med hull och hår.

Fast så där kan man ju inte resonera. Ungefär som om man skulle skratta åt alla Windows 7-användare efter 8 månader, "kolla ni har bara 14%, Windows 7 måste vara värdelöst och ni som använder det är kassa."

För övrigt så är iOS överkörda av Android på mobilsidan med samma logik, Apple har bara 14% marknadsandel.

Skrivet av Commander:

Fast nu kan man inte jämföra rakt av. Windows 10 finns på fler enheter än vad Windows 7 har funnits tillgänglig på. Sedan räknas Windows 10 på mobiler in i den listan? Arm? Sedan hur många fler datorer finns det idag mot Windows 7 tiden.

This.

Att Microsoft börjat anpassa sig till Ubuntu får mig bara att understryka att Microsoft inte alls är relevant längre på server sidan där de gör allt i nuläget för att försöka få till sig utvecklare och växa och få sålt mer där de riktiga pengarna finns.

Det går alldeles utmärkt att jämföra rakt av. Om det finns fler datorer idag så innebär det att det är en större bedrift att få många att uppdatera. Att uppdatera 10 datorer är väldigt enkelt. Att uppdatera 1 miljard datorer är svårt.

Av strejf
Skrivet av Quorthon:

BIOS har jag inte uppdaterat. Då kan jag testa det också:) Jag kör med Eset NOD32 Antivirus 8

Testa att avinstallera Eset och se om det går bättre.

Av strejf
Skrivet av Toivo83:

Kollar man t.ex steams insamling:

Windows 10 64 bit 36.97% +2.96%
Windows 7 64 bit 32.99% -1.22%
Windows 8.1 64 bit 12.93% -0.31%
Windows 76.97% -0.83%
Windows XP 32 bit 2.00% -0.39%
Windows 8 64 bit 1.64% -0.07%
Windows 10 1.31% +0.01%
Windows 8.1 0.34% -0.03%
Windows Vista 32 bit 0.24% -0.01%
Windows 8 0.15% -0.01%
Windows Vista 64 bit 0.13% +0.01%

Så klättrar win 10 sakta men säkert.

http://store.steampowered.com/hwsurvey

5,25% har Windows 10 ökat totalt i jämförelse med Windows 7. På en enda månad.

Av strejf
Skrivet av Kaine_Uro:

Windows 7: General availability - October 22, 2009 - 12.98% efter 7 månader (Maj 2010)

http://i.imgur.com/HS63nSh.png

Windows 10: General availability - July 29, 2015 - 12.82% efter 7 månader (Februari 2016)

http://i.imgur.com/P0rYCTL.png

Windows 7 fanns/finns endast till PC... vilket också är vad vi diskuterar.

Tvivlar inte en sekund på att Windows 10 är störst om man ser till alla enheterna. Men det är en ganska så orättvis och ointressant jämförelse.

Windows 10 har nu gått om Windows 7 om du bara ska titta på PC. Räknar man totala enheter med Windows 7 vs Windows 10 är Windows 10 nu 145% större än Windows 7. Här är PC-statistiken på netmarketshare 8 månader efter release.

14,15% för Windows 10 och 14,02% för Windows 7.

http://i.imgur.com/uVfvHRz.png

http://i.imgur.com/U3Ik2SH.png

Av strejf
Skrivet av Kaine_Uro:

Aningen långsammare än Windows 7... vilket jag visade i detta inlägget #16070076

Och på netmarketshare kan vi se att Windows 10 nu har gått om Windows 7 om man endast inkluderar PC. 14,02% för Windows 7 och 14,15% för Windows 10 åtta månader efter release.

Sen tycker jag att det är missvisande att bara ta med PC bara för att Windows 7 endast klarar av att köras på PC.

Av strejf
Skrivet av Quorthon:

Jo det har du rätt i, men är det verkligen det ända sättet att få det att fungera? Ska jag använda min W7 nyckel för att aktivera den?

Har du testat att uppgradera BIOS? Vilket antivirusprogram använder du?

Av strejf
Skrivet av Kaine_Uro:

Det är verkligen anmärkningsvärt hur otroligt trögt det går för Microsoft att få ut Windows 10.

Lite drygt 14% enligt NetMarketShare i slutet av Mars månad.

145% snabbare än Windows 7 som var snabbast någonsin. 270 miljoner aktiva enheter efter bara 8 månader. Fortsätter samma takt så har vi drygt 1,2 miljarder enheter med Windows 10 tre år efter release.

Av strejf

http://i.imgur.com/7OqPw09.png

Stort hopp i mars och Windows 10 64bit är nu den enskilt största versionen på Steam.

Windows 10 64bit + 32bit = 40%
Windows 7 64bit + 32bit = 41,76%

Windows 10 knappade in 5,25% i jämförelse med Windows 7 på en månad.

Av strejf
Skrivet av backfeed:

Jepp, men det jag menar är att de inte uttryckligen säger att de inte lagrar representationen någon annanstans, bara att de inte lagrar "rådatat". Högst sannolikt är det oavsiktligt skrivet, men man vet aldrig. Konspirationsteorier är sällan sanna, men de är nästan alltid roliga.

Om de även lagrar representationen på sina servrar, och kryptot är reversibelt för dem, så har de i praktiken rådatat om de vill. NSA skulle säkerligen kunna hitta på något roligt att göra med det.

De säger ju också att om en hackare kommer åt rådatat så är det värdelöst, hackaren behöver också tillgång till din enhet och ditt ansikte, öga eller finger.

Av strejf
Skrivet av backfeed:

Mer specifikt (http://windows.microsoft.com/en-us/windows-10/windows-hello-p...):

"What data is used to identify me and how is that data stored?

During setup, Windows takes the data captured from the face or iris sensor or fingerprint reader and creates a representation that it encrypts and stores on your device. (This isn’t an image; it’s more like a graph.) The representation of you stays on your device. Windows never stores pictures or images of your face, iris, or fingerprint on your device or anywhere else."

Bra, förutsatt att det är 100% sanning.

Eller vänta nu... de säger alltså att de inte lagrar bilder, men de säger inte att de inte lagrar representationen någon annanstans. Hmm. Anar jag en nedgrävd odöd hund här?

Det som lagras på din enhet är alltså en krypterad representation av dig. Inte en bild, inte ett fingeravtryck. Det finns med andra ord inga lösenord eller pinkoder på din dator att hacka.

Förklaras mer här:

Av strejf
Skrivet av Cooling23:

Ska detta vara stor uppdatering? Finns ju inget nytt för vanliga användare.

Allt har förstås inte annonserats eller färdigställts än. Det kommer att bli den största uppdateringen för Windows 10 hittills.

Xbox One får också denna uppdatering iom att den också kör Windows 10. Där är nyheterna bland annat att Cortana integreras, möjlighet att spela musik i bakgrunden samtidigt som man spelar och att alla Xbox One-enheter kan göras om till utvecklarenheter.

Av strejf

Det här är rätt coolt, även om jag inte har en Android själv.

http://www.theverge.com/microsoft/2016/3/31/11340830/microsof...

Windows 10 kommer få inbyggt stöd för att visa aviseringar från Androidenheter. Användare kan få upp meddelanden, missade samtal och andra aviseringar direkt på datorn. Aviseringarna kan avfärdas från Windows 10 och det går även att svara på dem, i stil med Pushbullet.

Plus att de annonserade under BUILD att Windows 10 nu aktivt används på 270 miljoner enheter

Skrivet av stenharl:

Att ge mitt fingeravtryck till Microsoft går gränsen för min foliehatt i alla fall.

Skrivet av Bascule666:

Windows Hello är klockrent! Använder kameravarianten med min Surfade Pro 4 hela tiden och skulle gärna kunna logga in på diverse andra ställen med den funktionen och slippa lösenord. Om nu MS skulle ha en bild på mig kan jag leva med det, foliehatt av.

Vad jag har förstått så lagras inte informationen för ditt fingeravtryck eller ansikte hos Microsoft. Den krypteras och lagras endast på din enhet. Källa:

http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-10/getstarted-what...

Av strejf
Skrivet av xenon932:

Du ska kunna göra en uppgradering av operativsystemet även med ISO-filen.

Om man har Windows 8 eller nyare så kan man montera ISO-filen direkt i filutforskaren. Har man Windows 7 så behöver man installera ett tredjepartsverktyg för att montera eller extrahera ISO-filen och starta installationen.

Av strejf

Det här är rätt coolt, även om jag inte har en Android själv.

http://www.theverge.com/microsoft/2016/3/31/11340830/microsof...

Windows 10 kommer få inbyggt stöd för att visa aviseringar från Androidenheter. Användare kan få upp meddelanden, missade samtal och andra aviseringar direkt på datorn. Aviseringarna kan avfärdas från Windows 10 och det går även att svara på dem, i stil med Pushbullet.

Av strejf
Skrivet av Dragone:

Väcker denna tråd igen..
Fick nu upp när jag startade datorn "tack för din reservation, vi uppdaterar ditt Windows den 4'e april"

Ja de va ju snällt att de gav mig en heads upp.
Men jag har inte reserverat någon licens för Windows 10 på den datorn.. Kommer aldrig göra det heller, så nu förstår jag varför folk har problem med att Windows uppdaterar sig själv..

Är väldigt noga med att klicka ur W10 i uppdateringen samt alltid säga nej i popupsen... Endast jag som använder datorn..

Ska man behöva ett jävla tredjeparts program för att slippa skiten?

Den här tråden handlar inte om att datorn uppdaterar till Windows 10 av sig själv. Den handlar om att Windows 10 installerar uppdateringar till Windows 10 automatiskt om man inte ändrar hur uppdateringarna ska installeras.

Av strejf
Skrivet av Oneone:

det tror jag på när jag ser det. Finns inga spel idag i store som har SLI stöd. varför skulle Gears eller Tombraider utvecklarna medvetet inte lägga med SLI när det fungerar för Tombraider på steam?...

Utveckarna har även sagt att de "jobbar på SLI" för Gears... Det lär väll dröja det med.

Officiella uttalanden från Microsoft duger inte för dig?

https://twitter.com/xboxqwik/status/703734557774774272

Av strejf
Skrivet av enbom:

Bra att de fixar till saker...

Hur är det med mods? Kommer man kunna modda ett spel som körs i deras Universal Windows Platform? Har de sagt något om det?

Skrivet av RPGWiZaRD:

Undrar jag också, moddning är ett kritiskt argument för mig, man kan ju få ut så mycket mera av spelen som går att moddas, talar nu mera om singleplayer typ av spel.

Ja de sa att de kommer att "stödja" moddar. De demonstrerade moddar i ett spel på scen också. Men när Phil fick svara på frågor efter keynoten så visar det sig att de inte kommer att stödja alla moddar. Fortsättning följer....

http://www.pcgamer.com/microsofts-uwp-will-support-some-mods-...

Av strejf
Skrivet av loevet:

@Alling: Det ger tillgång till userspace ja, men det måste också implementera en del av kernelspace i Windows-biblioteken för att uppnå full kompatiblitet. Microsoft har som sagt inte gått in i särskilt stor detalj om exakt hur det här är implementerat, när de väl gör det skriver vi en uppföljande nyhet om det. När vi vet hur det är strukturerat kan vi också förklara userspace vs kernelspace, just nu skulle det bara förlänga artikeln utan att konkret klargöra hur Microsofts implementation förhåller sig till de båda.

Jag tycker att de har gått in ganska mycket på detaljer?

Här:
https://channel9.msdn.com/Events/Build/2016/C906

Och här:
https://channel9.msdn.com/Events/Build/2016/P488

Av strejf
Skrivet av Oneone:

Men de glömde nämna inget SLI stöd och att stänga av V-sync fungerar fortfarande inte.

Jo, de sa att det kommer att gå att slå på/av V-sync i maj. SLI-stöd finns redan, det är upp till utvecklarna att implementera det.