Inlägg

Inlägg som swahnroger har skrivit i forumet
Av swahnroger
Skrivet av tEan:

Så sant!!. Det är den här "fördumningen" som tar död på inte bara pc spelandet utan spelandet som helhet

Den här fördummningen gäller dock inte sportspel som snarare har blivit väldigt flexibla jämfört med gamla tiders A för att skjuta, B för att passa.

Av swahnroger
Skrivet av Pimpim666:

När jag kopplar in div äldre usb-enheter i Windows 2000, XP, Vista dyker den upp direkt. När jag gör det i Windows 7 är den tyst som en mus och jag manuellt måste installera den i device manager.
Windows 7 är helt enkelt stenålders, åtminstone i den aspekten.

Har aldrig haft det problemet. Det är nog dina *äldre* usb-enheter som är stenålder.

Av swahnroger
Skrivet av Whippoorwill:

Anledningen att de inte gjort en skatt av det är att de då skulle vara skyldiga att se till att alla skattebetalare har tillgång till tjänsten vilket skulle bli svindyrt att fixa åt grottpekka i lappmarken.

Det senaste är att de konstaterat att som lagen är formulerad så har de rätt att ta teveavgift för en internetkopplad dator eftersom det är en apparat som kan användas för att se på SVTs programutbud. Det har de aviserat att de tänker utnyttja så fort hela programutbudet gjorts tillgängligt via SVT play.

Men om grottpekka i lappmarken får tillgång till SVT via nätet så är ju det argumentet stendött.

Av swahnroger
Skrivet av swahnroger:

Jag kan inte hålla med. Windows XP kom ut 2001 och är alltså 9 år gammalt. Tänk dig tillbaka till 2001... Vad tyckte du år 2001 om teknik som kom ut 1992?

1992 Många använde 386or.
1992 Släpptes Super Nintendo.

När XP släpptes så räknades 386or som stenålders. Win XP är stenålder jämfört med Win 7.

Skrivet av jimih:

Nu vet jag inte din ålder, men ditt sätt att resonera får mig att tro att du tillhör sweclockers yngre generation, som fokuserar stenhårt på sakers ålder och tycker att allt som har några år på nacken är mer eller mindre skräp. Skulle inte förvåna mig om du tycker att all musik äldre än säg 2008 är stenålders också.

Vi har helt enkelt *helt* olika utgångspunkter när vi jämför saker och ting. Jag jämför med hur det såg ut med de första datorerna. Om vi nu ska använda begreppet stenålders över huvud taget så är det *dom* datorerna som är stenålders, och de rudimentära OS som fanns på säg 50-talet. Jämfört med dessa OS så är skillnaden mellan Windows XP och Windows 7 rätt liten, menar jag. Man måste bara ha lite perspektiv på saker och ting.

Den dagen ett OS har riktig och fullt ut användbar AI inbyggt i grunden, den dagen kan jag hålla med om att ett OS bara 9 år äldre, är mer eller mindre "stenålders" i jämförelse. Men då handlar det om ett tydligt generationsskifte. Något sådant är knappast fallet med Windows 7.

Nämn en mätbar faktor där Win7 är flera gånger bättre än Win XP. Prestanda? Användarvänlighet? Funktionalitet? Stabilitet? Själv menar jag att även om förbättringarna är klart märkbara så är de inte förändringarna exceptionellt stora.

Jag tillhör knappast dom yngre på sweclockers, därmed borde våra utgångpunkter vara likvärdiga.
Om du ska börja jämföra Windows XP med OS från 50-talet så tycker jag du är helt ute och cyklar. Betydligt mer relevant är hur XP står sig mot nyare versioner av Windows.

Med Windows 7 kommer kameran upp direkt när jag kopplar in den. Om det inte är så med Win XP så är Win XP helt enkelt stenålders, åtminstone i den aspekten.

Av swahnroger
Skrivet av norrby89:

Deffinera det där lite mer tack^^ en PC är en Dator och tyvärr så är Xbox en tv-spels konsol... dvs Xbox är inte en PC

Varken Sonys eller Nintendos konsoler är pc-aktiga. Xboxen är å andra sidan bara en förklädd pc med handkontroller. Av förståeliga skäl.

Av swahnroger
Skrivet av norrby89:

haha xD du var rolig du bara att du kollar på xbox, xbox 360, PS2 och PS3 ingen av dom har NÅGONSIN kunnat prestera bättre än en pc från samma tid!!

Xbox är en pc, så det är ett konstigt argument.

Av swahnroger

Så här är det

Skrivet av jimih:

Jag ville bara visa hur befängt jag tycker det är att kalla något som stenålders när en majoritet (i runda slängar) använder detta något.

Jag kan inte hålla med. Windows XP kom ut 2001 och är alltså 9 år gammalt. Tänk dig tillbaka till 2001... Vad tyckte du år 2001 om teknik som kom ut 1992?

1992 Många använde 386or.
1992 Släpptes Super Nintendo.

När XP släpptes så räknades 386or som stenålders. Win XP är stenålder jämfört med Win 7.

Av swahnroger

Men sätt priset på din dator lite lägre då, säg 2000 kr (ditt exempel). Om ingen vill köpa den får du sänka priset några hundralappar och prova igen.
Kom ihåg att en dator som bara står och samlar damm hemma hos dig gör ingen glad. Bättre att sälja den till ett lägre pris så att någon annan får nytta av den, och du får lite stålar

Av swahnroger

Enklast är väl att kolla på blocket och se vad andra säljer motsvarande datorer för.

Av swahnroger
Skrivet av 1337sweden:

Inte på samma enkla sätt som jag beskrev... det är exakt som jag beskrev det. alla i min familj förutom jag använder windows xp eller windows 7, och dom får sån onödig skit på de flesta nya tillbehör/prylar de skaffar..

Japp, kameran kommer upp på en gång med Windows 7, inga problem, det bara funkar.

Av swahnroger
Skrivet av jimih:

Jag tror jag aldrig har sett en kamera "komma upp på direkten" när man kopplar in den i windows *allra första gången*. För det är väl det vi pratar om?

Det gör den på min dator med Windows 7 iaf. Jag vet inte vad för stenåldersdatorer ni syftar på.

Av swahnroger
Skrivet av 1337sweden:

I windows om du kopplar in kameran får du först en popup att en enhet kopplades in(kanske tar 2sek), sen en popup att den letar drivrutiner(tar 5-10sek), sen en till popup att drivrutinen är installerad(2sek), sen kommer det en till irriterade popupruta som frågar vad du vill göra med den.( Sen på vissa måste man installera kamera-tillverkans bloatware för att man vill åt drivrutinerna)

Nu snackar du i nattmössan. Kameran kommer upp på direkten när man kopplar in den till Windows.

Av swahnroger
Skrivet av heande:

Varför skulle det vara så för? Det är väl snarare så att om man klarar samma mängd lagringsminne på färre plattor så är informationen tätare packad och följdaktligen blir hårddisken snabbare. Men inte annars.

Det kan ju vara så, samtidigt så kan väl en hårddisk med fler plattor även läsa från flera plattor på en gång. Så det skulle också kunna vara snabbare. Nåt för sweclockers att skriva en artikel om kanske

Av swahnroger
Skrivet av terax:

ja det är möjligt, men då tycker jag att det är konstigt att jag nu kan använda datorn med en gammal IDE hårddisk. Allt funkar precis perfekt men Det är SATA uttagen som inte fungerar. förstår inte hur endast det kan gå sönder. Jag tycker att om moderkortet är sönder så borde det inte gå att starta datorn alls...

Datorer är förunderliga...

Av swahnroger
Skrivet av Erik Arvidsson:

11 nm är en gräns det blir svårt att underskrida med dagens teknik.

Skrivet av SeF.Typh00n:

Precis, sen inträffar fenomenet Quantum-tunneling vilket förenklat är elektroner som tar genvägar över transistorerna.

Genvägar? Då borde det ju gå ännu snabbare tycker man

Av swahnroger
Skrivet av norrby89:

hoppas värkligen inte att du tror att konsoler kommer att ha nyare hårdvara än PC's om 2 år... För konsoler kommer nog tyvärr aldrig få kraftigare/nyare hårdvara än vad en modern och väl bygd PC...

Du måste vara rätt ung. Konsoler och datorer har alltid turats om att ha snabbaste hårdvaran.

Av swahnroger
Skrivet av skog1s:

(många förklarade att det som är bra med F3:an är att det sitter 2 st plattor, istället för 3 eller 4 som vissa modeller har)

Är hårddiskar med färre plattor snabbare?

Av swahnroger
Skrivet av Lambi:

du betalar inte för prestanda, du betalar för ett välrenommerat märke, en användarupplevelse och en design som är svår att hitta någon annanstans.

Lustigt nog är samma sak sann för både Windows och Atari 2600...

Av swahnroger

Och den nya HDDn är inte på 3 TB?

Av swahnroger
Skrivet av abflex:

Problemet är att det ganska fort blir jobbigt att läsa på en konventionell bakgrundsbelyst skärm. Det är en smart pryl men jag skulle inte vilja spendera flera timmar i sträck med att läsa på den. Försök att läsa kursliteratur eller en roman på en monitor så får du se att ögonen ger upp rätt fort.

Å ena sidan håller jag med, å andra sidan sitter vi ju och läser flera timmar på datorn. Vilket ju bevisligen funkar, om än inte optimalt.