XPS720 H2C ATX MODD, GTX590 SLI

Bakgrund: Tänkte köpa en XPS 720 H2C när den fortfarande såldes men då formfaktorn var BTX kände jag att 49.900 kr inte riktigt var rättfärdigat då det i princip var omöjligt att hitta ett vettigt moderkort i BTX-format om man nu någon gång ville uppgradera riggen. Ett par år senare släpptes XPS 730 H2C, då med rätt formfaktor men den intresserade mig aldrig rent estetiskt. Efter sjukt mycket research har jag tillslut kommit fram till ett sätt att modda chassit till ATX med bibehållet originalutseende. Målet är att ingen ska kunna se att man gått lös med vinkelslipen helt enkelt.

Problem:
#1: XPS 720 H2C kylningen ( Ceramic Cooling System aka. Hot to Cold ) är avsett för formfaktor BTX, i stort sett omöjligt att få in detta på ett ATX, 730 H2C är dock framtaget för ATX varav denna kylare införskaffades, samt original PCI och H2C-fläktar.

#2: Formfaktorn, behöver dremla bort en del av bakstycket och få det att passa för ATX, svetsa tillbaka, grunda, lacka. Plastgallret som täcker panelen behöver moddas likaså.

BTX panelen är bara att slänga (behåller dock en del av denna för att ha kvar låsfunktionen) Lian-li moderkortsplåt ska moddas för att passa i lådan.

#3 H2C-aggregatet består av två stycken TEC-element ( Peltier ), pump, radiator, samt ett avkylningselement. Under normal belastning är inte den termoelektriska kylningen aktiv, den går igång vid högre belastning för att sedan stängas av när den inte behövs. Skulle denna kopplas in med konstant ström utan termostat skulle TEC:n haverera inom ett dygn. Detta går att lösa på två sätt, antigen genom att montera termostater som släpper på ström till H2C:n vid en viss temperatur, eller genom att försöka få tag på Main Control Board (MCB) som återfinns på XPS 730 H2C.

H2C:n har två kylblock, ett för nord och ett för CPU:n. Nordblocket kommer bli problem att få dit då de flesta moderkort har kylblock med heatpipes som går lite överallt, kommer försöka ha detta i åtanke när moderkort införskaffas.

#5: LED-belysning fram övre/undre samt bak, dessa kontrolleras via ett program normal sett, men för att detta ska vara möjligt krävs original mobo/bios. Detta kan lösas på olika sätt, tex genom en omkopplare där man manuellt få ställa färg och intensitet på belysningen, men då jag planerar att köpa "MCB" (Main Control Board) kommer jag kunna styra belysningen via nVidia tools.