Asus G50 Uppgradering(ar)!

Jag försöker "konvertera" min Asus G50 till en G50Vt, skillnaden i layout och övrigt systemmässigt är markant så en manuell uppgradering av specifika komponenter bör kunna göra detta möjligt.

Jag har nyligen hämtat ut (efter en månads väntan) grafikkortet "Geforce 9800M GS" som ska ersätta min nuvarande "Geforce 9700M GT" samt en "HDD Bracket" för en extra hårddisk (för den som inte visste så kan Asus G50 hålla två hårddiskar) som jag vid senare tillfälle köra Raid 0 på (hoppas jag iaf det går). Jag kommer även försöka, när mer pengar trillar ner, även uppgradera processorn till "Q9100 Mobile".

Programmet "PC Wizard 2008" visar dessutom att mitt moderkort stödjer DDR3, vilket KANSKE tillåter mig ha mer minne installerat än vad max specificerat i butiker och på Asus infosida. Då chipsetet (PM45) klarar upp till 8GB(12 kanske?) så är det en fråga ifall BIOS:et är programmerat fast vid 4GB, eller om det går hacka BIOS:et för högre kapacitet - om någon villig att hjälpa mig så är det uppskattat =).

Grafikkortet och heatpipet har köpts på www.asusparts.eu