Laine's Osmi

Tjo, välkommen till ett snabbt bygge av en workstation-inriktad dator för CAD och rendering. Det är inte något stort modifieringsprojekt, bara ett par komponenter som förhoppningsvis passar okej tillsammans, kombinerat med lite roligare kablar.

Chassit är designat av Peter Husar (Gtek) och går under namnet HG Computers Osmi. Enligt hemsidan är det 8,1 liter stort, och min fokus under bygget har hela tiden varit på skräddarsydda kablar för att undvika kaoset som lätt uppstår vid kompaktare chassimått. Hela lådan är konstruerad i aluminium, pulverlackerad vit på utsidan och mattsvart på insidan. Toppen är 6 mm tjock, mellanplåten 4 mm och botten 5 mm.

Komponenter:
CPU - Intel i7 8700K + Cyrorig C7
GPU - Asus GeForce GTX 970 DirectCU Mini
MB - Asus Strix Z370-i
RAM - Corsair Vengeance - 2666MHz CL15 2x8GB
PSU - Corsair SF450
SSD - Samsung 840
CSE - HG Computers Osmi

Temperaturer vid stresstest av både CPU och GPU samtidigt når 70°-snåret med en ganska distraherande ljudnivå från Cryorig C7 och takfläkten. Med dryga 70 mm utrymme för kylare är utbudet begränsat, men det är möjligt att jag byter till en NH-L9x65 i framtiden.

Intressant nog hittade jag diskussioner angående vilken nätdel som rekommenderades, och testandet slutade med att SF450 höll en trevligare fläktprofil än SF600 vid mindre formfaktor och medelhög belastning.

Nåväl, färdigtjatat - till bilderna!