Samsung LU28D590D (4K UHD)

Tja, fick min Samsung LU28D590D i fredags förra veckan så tänkte dela med mig mina tankar om skärmen då den verkar ha kommit extra tidigt för mig...

Köpte den på Dustin med student rabatt för 4800:- tänkte för det priset kan det vara värt att testa 4K (UHD). Denna skärm är 60Hz och med 1 ms responstid samt att bilden som matas från kortet inte är två bilder. Asus skärmen som Sweclockers har matas med två bilder vilket jag förstått kan leda till huvudvärk.

Har spelat nu i flera dagar med Sim city 4 och Battlefield 4 och det har aldrig varit några problem med bilden. När Sweclockers säger att "Sammanfattningsvis är 4K UHD fortfarande inte redo, oavsett vad tillverkarna hävdar." Kan jag inte hålla med då denna skärm matar en bild och det borde vara värt att ta upp av Sweclockers. (kör på medium inställningar i BF4 och maxat i Sim city 4 med 290X)

Den största nackdelen med skärmen är det inte finns VESA fäste bak och den endast går att tilta annars skulle jag rekommendera skärmen för den som har grafikkort nog och inte är jätte kräsen på bild kvalitén.