Permalänk
Medlem

Routermodem el. Router OCH Modem ?

Funderar på att beställa Bostreams 0.5 adsl men vet 0 om ämnet.Vi är 2 som ska dela på linan och därför behövs en router.Bostream har ett (dyrt: http://www.bostream.se/page.php?xml=swe/pages/private/istream...) Routermodem "SpeedTouch 510v4" .Är det en fördel att ha modem med inbyggd router isf separat modem + en router?Kanske bättre med separat om man ska byta nätbolag/anslutning nån gång.Kanske billigare??Går SpeedTouch 510v4 att köra som bara router?Nån som vet en bra firma för att handla grejerna?

?
?:S ?
?

Permalänk
Medlem

Bostreams 0,5 tjänst är ungefär likadan som alla andra bolags 0,5 tjänst - och använder så vitt jag vet samma ADSL-modem.
Det är deras tjänster med högre hastighet som kräver speciella modem.
Det finns bra routers från både D-link och Netgear för 600-700:-

Mitt tips är att köpa med ethernetmodem - och sedan köpa en router löst (Dustin.se är ett bra ställe)

Den absolut billigaste lösning är att köpa med USB-modem och sedan använda den ena datorn som router. Men då måste den datorn vara på för att den andra datorn ska kunna ta sig ut på internet (såklart....)

Det är som du säger - smartare att ha separata delar om du ska byta någonting i framtiden - den enda fördelen med att ha "alltiett" är lite mindre antal boxar och sladdar.

Permalänk
Medlem