Permalänk
Medlem

Olika temps i olika program.

Hej
Jag har ett problem här då olika program visar olika temperaturer som ni ser nedan. Både PCProbe och Asus AI Suite visar samma (samma tillverkare), SpeedFan ligger någon grad över Asus applikationer på CPU men kärnorna ligger ännu lägre. OCCT och Core Temp visar däremot på temps något över 50C på varje kärna. Vid load så verkar Asus och SpeedFan ligga cirka 15C under OCCT och Core Temp.
Vem ska jag tro på? Finns det andra bättre applikationer? Vad använder ni själva?

Permalänk
Medlem

core temp är rätt iaf! cpu-z också dom stömmer.

Permalänk
Medlem

Asus ai suite visar ju inte ens coretemps vet inte varför du påstår att den visar fel. Den mäter CPU som är 46 grader vilket bekräftas av speedfan. Coretemp mäter inte CPU-temp bara coretemps.
Om du klickar på options och sedan den gula knappen i occt kan du ställa in så den visar CPU-temp också. Just nu visar den bara dina cores.

Det är bara speedfan som visar fel coretemps troligen för att det inte blivit uppdaterat med rätt tjmax eller vad det heter för din cpu.
Coretemp har haft samma problem då och då. Hade två olika versioner av coretemp som visade 2 olika temperaturer för min dualcore.

Visa signatur

Core i5 750 2.66@3.33 ghz, 4 gb ddr3 pc3-10700, Sapphire Toxic Radeon hd 5850 1 gb vapor-x, Stockkylare, Fractal design r2
Core 2 Quad Q9400 2.66@3.44 ghz, 6 gb ddr2 pc2-6400, Powercolor Radeon hd 5770 1 gb, Corsair H50, Fractal design r2

Permalänk
Medlem

Bra fråga angående cpu temperaturen på AI Suite och Probe som jag inte har något riktigt bra svar på såhär i efterhand... :S Kanske var lite för mycket siffror på en gång mitt i sommarlovet... Det var dock coretempsen som jag undrade mest över, och som jag nu har fått svar på Tack så mycket Btw när folk refererar till temperaturer vid överclockning och load temps etc så är det core-temps och inte cpu-temps de menar va?