Guide: Hur man ändrar utseendet på windows 7

Permalänk
Medlem

Guide: Hur man ändrar utseendet på windows 7

Guiden delas in i två delar, den grundläggande delen som du hittar i trådens första inlägg samt den avancerade delen som du just nu läser.

Den avancerade delen är en blandning av:

  • Information som inte platsade i den grundläggande delen, så som mer utförliga förklaringar samt alternativa metoder att uppnå samma resultat som i den grundläggande delen

  • Metoder som kräver viss förståelse för att kunna användas, så som manuellt ändrande av rättigheter, ändrande i registret, extraherande/unpackande samt hex- och reshackande av filer

  • Länkar till relevanta källor för den lässugne

Framställningen är av varierande kvalitet, vissa delar är introduktioner medan andra är mer djupgående.

Avancerade delen:

  1. Tema
    - I) Patch
    - II) Byta startknapp med Systemfilsbytaren
    - III) Byta startknappen med alternativa program
    - IV) Byta fram- och bakknapparna med Systemfilsbytaren
    - V) Explorermenyn
    - VI) Windows Themes Installer

  2. Ikoner
    - I) Rebuild Iconcache med Restart_Explorer
    - II) Rebuild Iconcache (manuellt)
    - III) Ändra ikoner
    - IV) Länk- och programtips avseende ikoner

  3. Registret
    - I) Förklarande exempel #1
    - II) Förklarande exempel #2
    - III) Lista med registertweaks
    - IV) Länktips för registertweaks

  4. Alternativa program

  5. Hur man byter ut systemfiler
    - I) Ge sig själv ägandeskap och full kontroll
    - II) Byta ut exempelvis explorer.exe
    - III) Återställa ägandeskap och kontroll

  6. Reshacking av program och systemfiler
    - I) Förklarande exempel
    - II) Systemfiler
    - III) Program
    - - A) Windows Live Messenger 8.5

  7. Ändra utseendet på Windows inloggning

  8. Övriga tips
    - I) Installera windows 7 med vilken skiva som helst
    - II) Få fram den gamla menyn i explorer
    - III) Gör papperskorgen osynlig
    - IV) Godmode
    - V) Folder.jpg
    - VI) Starta explorer i annan mapp
    - VII) Få ikonerna i mitten av aktivitetsfältet
    - VIII) Ta bort klockan från tray

  9. Om windows inte längre startar

1 - Tema
---------

I) Patch
För att använda nerladdade teman i Windows 7 krävs som redan nämnts att man patchar 3 filer. De vanligaste programmen för att göra det är:

UniversalThemePatcher - Mirror (vilket jag länkade till i den grundläggande delen)
uxstyle - Mirror

Skillnaden mellan de två är att UniversalThemePatcher patchar de 3 systemfilerna medan uxstyle lägger sig som en process vid uppstart och "patchar" filerna när de redan finns i minnet (den rör alltså aldrig dina systemfiler). Själv föredrar jag UniversalThemePatcher då jag inte vill ha extra processer, men uxstyle har fungerat fint då jag testat det.

II) Byta startknapp med Systemfilsbytaren
Vi har i den grundläggande delen beskrivit hur man ändrar startknappen. det Systemfilsbytaren gör när man använder alternativ 1 är att den extraherar de relevanta bitmapparna ur den explorer.exe som ligger i mappen explorer. Dvs om du vill använda startknappen som finns i en nerladdad explorer.exe så lägger du den helt enkelt i mappen explorer (och ersätter den explorer.exe som redan finns där) och kör därefter Systemfilsbytaren.

Om du nu har en bitmapsbild som du vill använda som startknapp så lägger du den i mappen explorer (dvs samma mapp) men du döper om den till bitmap (och ersätter den fil som redan finns i mappen). Därefter startar du Systemfilsbytaren och väljer 5 "fler alternativ" följt av "1 ... bitmap som source)".

Systemfilsbytaren kan byta ut fler systemfiler, läs de relevanta avsnitten i guiden för mer info.

III) Byta startknappen med alternativa program
För de som inte vill använda Systemfilsbytaren så finns det fler program som byter ut startknappen. Exempelvis:

Win 7 Start Button Changer
Universal Orb Installer

IV) Byta fram- och bakknapparna med Systemfilsbytaren
Systemfilsbytaren klarar även av att byta ut fram- och bakknapparna, den kan alltså byta ut ExplorerFrame.dll.
Lägg den nerladdade ExplorerFrame.dll som du vill använda i mappen ExplorerFrame (ersätt den filen som finns där) och starta därefter Systemfilsbytaren och välj alternativ 3. När programmet säger att det är klart så kör Restart_Explorer.cmd.

V) Explorermenyn
I temat som användes i den grundläggande delen så döljer sig explorers meny automatisk, och visas endast när du rör musen över den. Man kan istället välja att alltid, eller aldrig, visa denna meny genom att byta ut den shellstyle.dll som används av temat.

Shellstylen hittas i mappen "Shell" som hittas i den till temat medhörande mappen med samma namn som temat. Exempelvis hittas den shellstyle.dll som tillhör SlanXP2 i mappen SlanXP2\Shell.

Nedan kan du ladda ner shellstyles:
Med explorermeny (mirror)
Med explorermeny som automatisk döljer sig (mirror)
Utan explorermeny (mirror)

VI) Windows Themes Installer
Om du föredrar att låta ett enda program så finns Windows Themes Installer (Tipsat av EpicBoobs) vilket är menat att fungera som en helhetslösning, den patchar relevanta filer och låter dig byta ut startknapp mm.

Notis: Denna version fungerar inte med x64 (än).

Du bör dock tänka på att byta ut systemfiler med detta program gör att du kommer använda gamla systemfiler (vilket kan vara en säkerhetsrisk). Av denna anledning så rekommenderar jag inte att man använder det, jag lägger dock med det i guiden pga det är väldigt smidigt att använda.

2 - Ikoner
----------

I) Rebuild Iconcache med Restart_Explorer:
Restart_Explorer.cmd är det program som du laddade ner i den grundläggande delen. Det stänger av explorer, tar sedan bort ikoncachen för att därefter starta om explorer igen. Windows tvingas då visa de ikoner som faktiskt gäller. Använd detta program varje gång Windows inte visar den ikon du ändrat till.

II) Rebuild Iconcache (manuellt):
Om du inte vill förlita dig på ett program så kan du "bygga om ikoncachen" manuellt, här är hur du gör:
1: Starta Task Manager
2: End process på explorer
3: File/New Task: cmd.exe
4: Skriv in och kör varje rad en i taget:

Citat:

CD /d %userprofile%\AppData\Local
DEL IconCache.db /a
EXIT

5: File/New Task: Explorer.exe
6: Explorer ska nu åter vara igång och rätt ikon ska visas.

III) Ändra Ikoner:
Vi använde i den grundläggande delen zicons för att ändra ikoner i datorn. Genom att använda zikons registerfil så ändrar man inställningar i registret på så sätt att man ber Windows att använda vissa specifika ikoner istället för de ikoner Windows vanligen använder. Dessa specifika ikoner hittas i zicons mappar, genom att byta ut dessa (och därefter bygga om ikoncachen) så kan du ändra ikonerna till de du vill använda.
(bild)

Denna metod att byta ut ikoner är inte perfekt. Låt oss säga att du installerar ett nytt musikuppspelningsprogram och det ändrar alla musikfilers (.mp3, .wma, .ogg mm) ikoner, i detta fall klarar inte zicons av att ändra ikonerna, då zikons endast kan ändra ikoner på filtyper som öppnas av ett program som zikons är byggt att fungera med (tex foobar2000 eller Windows Media Player 11). För att lösa detta så kan du själv på in i registret och ändra de relevanta inställningarna för att visa de ikoner du vill.

Vissa ikoner kan dock inte zicons byta ut, detta då det inte går att ändra dessa i registret (utan utökade rättigheter). Jag håller på och fixar så att dessa kan ändras med ett annat program men för tillfället kan man inte automatisk ändra vissa ikoner så som favorit-ikonen i windows.

Om du vill byta ut dessa filer manuellt så hänvisar jag dig till del 6 Reshackande.

Därutöver finns det vissa ikoner jag inte vet om man kommer kunna byta ut på något sätt.

Jag hade tidigare ikonen för mappar med innehåll som exempel här, men har hittat en lösning för att ändra den ikonen. Man ändrar de relevanta delarna i Imageres.dll (Finns i mappen System32 (samt även i mappen SysWOW64 om man använder x64)).

Jag använder själv dessa mappar för de som undrar (och vill se vilka ikoner jag dillar om )

När man ändrat dessa ikoner i Imageres.dll så har iaf jag problem med att windows inte direkt börjar använda sig av dessa utan använder istället de gamla. Jag har för tillfället ingen enkel lösning på detta då restart_explorer inte verkar lösa det.

Dold text

IV) Länk- och programtips avseende ikoner:
IcoFX - Väldigt bra program för att skapa ikoner. Kan även konvertera bilder till ikoner.
IconsExtract - Ett program som kan massextrahera ikoner ur filer, väldigt användbart om man vill hitta en särskild ikon i System32-mappen.
Converticon.com - Webbsida som konverterar bilder till ikoner online. Tips från Zpnk, Knashatt

3 - Registret
------------------
Registret är där så gott som alla Windows inställningar hittas. Man kan ändra mycket genom det, men det betyder också att man kan förstöra mycket om man inte använder det rätt. Var därför försiktig när du använder det.

Jag kommer i denna sektion i guiden först gå igenom två förklarande exempel på hur man ändrar i registret och därefter lista en mängd ändringar man kan göra genom registret.

Man kan ändra i registret med två metoder, automatiskt med .reg-filer samt manuellt med regedit.exe.

I) Förklarande exempel #1
Ta bort "share with" från högerklicksmenyn:

Vi börjar med att startar vi regedit.exe (skriv "regedit" i startmenyn och klicka enter). Vi beger oss till HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shellex\ContextMenuHandlers\Sharing men innan vi rör den så gör vi en backup (1 på bilden), som vi sparar som bkp.reg. Vi tar sedan bort HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shellex\ContextMenuHandlers\Sharing, "share with" finns då inte längre i högerklicksmenyn.

Om vi nu vill återställa "share with" så använder vi oss av säkerhetskopian vi skapade, dvs bkp.reg, vi börjar med att kontrollera dess innehåll, genom att öppna den med anteckningar.

Dess innehåll är:

Citat:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shellex\ContextMenuHandlers\Sharing]
@="{f81e9010-6ea4-11ce-a7ff-00aa003ca9f6}"

För att dessa inställningar ska importeras till registret så behöver vi bara dubbelklicka på bkp.reg och godkänna att innehållet läggs till.

"share with" är nu tillbaka.

Slutsats:
Det är ingen egentlig skillnad mellan att använda en .reg-fil och att ändra saker manuellt i regedit.exe, det är därför viktigt att alltid kontrollera vad en .reg-fil gör samt att skapa en backup innan du använder .reg-filen.

Om vi nu kollar i registerfilen som jag skickar med för att ta bort "share with", så ser vi att den ser ut såhär:

Citat:

Windows Registry Editor Version 5.00

;Ta Bort "Share":
[-HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shellex\ContextMenuHandlers\Sharing]
;@="{f81e9010-6ea4-11ce-a7ff-00aa003ca9f6}"
[-HKEY_CLASSES_ROOT\*\shellex\ContextMenuHandlers\Sharing]
;@="{f81e9010-6ea4-11ce-a7ff-00aa003ca9f6}"
[-HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shellex\ContextMenuHandlers\Sharing]
;@="{f81e9010-6ea4-11ce-a7ff-00aa003ca9f6}"

Minustecknet innan HKEY betyder att den registermappen skall tas bort.
Ett ; gör att allt som står höger om det inte gäller när registerfilen används, dvs om man skulle använda filen så skulle endast:

Citat:

Windows Registry Editor Version 5.00

[-HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shellex\ContextMenuHandlers\Sharing]
[-HKEY_CLASSES_ROOT\*\shellex\ContextMenuHandlers\Sharing]
[-HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shellex\ContextMenuHandlers\Sharing]

användas, varav "Windows Registry Editor Version 5.00" bara behövs i början av .reg-filen för att den ska fungera.

Det registerfilen gör är alltså att ta bort tre registermappar, dessa mappar gjorde att "share with" fanns i högerklicksmenyn för mappar, hårddiskar samt alla filer.

Anledningen till att jag skrivit med ;@="{f81e9010-6ea4-11ce-a7ff-00aa003ca9f6}" är pga det är det värde som registernyckeln hade innan den blir borttagen. Om man skulle vilja återfå "share with" så behöver man veta vilket värde registernyckeln hade så att man kan återskapar nyckeln. Det bästa man kan göra är att alltid göra backups på de registernycklar man ska ändra, oavsätt om man ska ändra dem manuellt med regedit.exe eller med .reg-filer.

II) Förklarande exempel #2
Ändra ikonen för alla .txt-filer:

Vi laddar ner filen och kontrollerar dess innehåll:

Citat:

Windows Registry Editor Version 5.00

;txt-filer
[HKEY_CLASSES_ROOT\txtfile\DefaultIcon]
@="C:\\Program Files\\XP-icons\\Filetypes - Text and Picture\\txt.ico"

Men hur påverkar det alla .txt-filer? Jo eftersom i

Citat:

[HKEY_CLASSES_ROOT\.txt]

i ditt register så finns nyckeln

Citat:

@="txtfile"

vilket länkar .txt-filer till:

Citat:

[HKEY_CLASSES_ROOT\txtfile]

samt dess nycklar och undermappar.

Så genom att sätta

Citat:

@="C:\\Program Files\\XP-icons\\Filetypes - Text and Picture\\txt.ico"

i

Citat:

[HKEY_CLASSES_ROOT\txtfile\DefaultIcon]

till en .ico-file som vi vill kan vi ändrar .txt-filernas utseende. (jag vet inte om du måste använda dubbla \ i sökvägen eller inte, men det är nog säkrast att göra det eftersom det ursprungliga värdet var så)

Notera dock att mappen XP-icons och dess innehåll är något jag skapat, du måste själv välja en ikon-fil (.ico-fil) som du vill använda.

Notera också att jag inte skickat med det gamla värdet, det är pga jag glömde göra en backup-fil innan jag ändrade det och nu inte kommer ihåg vilket som var originalvärdet..... gör inte samma fel

Precis som alltid kan du behöva bygga om ikoncachen för att dina ändringar ska synas.

III) Här kommer en lista på registertweaks:

Kontextmenytweaks:
Ta bort Restore Previous Versions från högerklickmenyn
Ta bort "Send to" från högerklickmenyn
Ta bort "Share With" i högerklickmenyn
Ta bort "Print" från högerklickmenyn

Ändra ikoner med registret:
Ändra ikon för NFO
Ändra ikon för TORRENT och få den att öppnas av uTorrent
Ändra ikon för PDF och få den att öppnas i SumatraPDF

Övriga registertweaks:
Stäng av Autoplay för USB
Stäng av Thumbnail Preview i aktivitetsfältet

Regfiler för specifika program:
Ta bort Microsoft Security Essentials från högerklickmenyn

Icke visuella tweaks
Ta bort förfrågan att söka efter program online, när man försöker öppna en okänd filtyp tips från jocke92

IV) Länktips för fler registertweaks:
SevenForums
Winhelponline
Tipandtrick

4 - Alternativa program
-----------------------
Många av windows 7:s program är fula eller fulla med onödiga knappar, här kommer förslag på ersättningsprogram. Därutöver ges några få förslag på allmänt användbara program som jag själv fattat tycke för. I övrigt hänvisar jag till tråden om de bästa gratisprogrammen .

Irfanview
För att få veta hur du tar bort 3D-bordern och ändrar vissa inställningar KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA

uTorrent
Själv använder jag version 1.6 build 474, pga det skinnet jag använder buggar på högre versioner. Skinnet kan laddas ner här (Mirror) och v1.6 build 474 kan laddas ner här.

CCCP - Mirror
Egentligen är det nog inte själva codecpacket som är det viktiga utan Media player classic home cinema vilket ingår. Den version jag använder skiljer sig marginellt, men för de som vill ha den finns den här.

SumatraPDF
Sjukt snabb pdf-läsare, inget onödigt krafs så den bli väldigt stilren med väldigt få modifikationer.

Classic Shell
Program som gör att startmenyn ser ut som i Windows 95, XP eller Vista. Tips från Arne Anka

Startkiller
Program som tar bort startknappen. Tips från Centura

RocketDock
Visar en ikonpanel som liknar den i OSX. För att få "stacks" så används detta plugin.
(bild)

Rainlendar
Kalender för ditt skrivbord, kan synka med tex gmails kalender och du har stora möjligheter att ändra utseendet på den. Det skin jag använder kan laddas ner här (när jag hittat och laddad upp det )
(bild)

5 - Hur man byter ut systemfiler
----------------------------------
Ibland kan man vilja byta ut explorer.exe och dylika filer i windowsmappen när man ändrar teman, men blir hindrad av TrustedInstaller.exe.
Nu är TrustedInstaller där av en anledning så att avaktivera programmet eller ta bort det helt är mindre rekomenderat än att tillfälligt ge sig själv tillhörighet till dessa filer. Så här gör man:

I) Ge sig själv ägandeskap och full kontroll:
Gå in på filens properties -> fliken security -> advanced -> fliken owner -> Edit och välj din profil alternativt administratörerna om du själv är admin.

Du blir påmind om att ändrande av ägarskap inte gäller förrän egenskaper öppnas igen så det är bara OKa hela vägen tillbaka.

Öppna sedan upp properties igen -> fliken security -> välj den "grupp" (altså dig själv) och klicka Edit och ge dig själv full control.

II) Byta ut exempelvis explorer.exe
Du kan nu byta ut explorer.exe mot en du ändrat tex startknappen i. Detta kan du, vilket beskrivits tidigare, göra med Systemfilsbytaren.

Om nu Systemfilsbytaren inte, av någon anledning, klarar av att byta ut systemfilerna så kan du göra det manuellt:
Börja med att använda Systemfilsbytaren för att skapa en modifierad explorer.exe

(Anledningen till att du inte bara använder den nerladdade explorer.exe direkt är pga du inte vet om det är något fel på den).

Du väljer i Systemfilsutbytaren "5 - fler alternativ.." och därefter "2 - skapa extra explorer.exe med utbytt startknapp", när programmet är klart så hittar du den modifierade explorer.exe i samma mapp som Systemfilsutbytaren.cmd.

Denna modiferade explorer.exe är den du ska byta ut din original-explorer.exe med.

Döp om ditt original explorer.exe till exempelvis explorerBACKUP.exe och klistra därefter in din modiferade exlorer.exe.

(OBS se till att du har en explorer.exe i windowsmappen när du loggar ut/startar om explorer, för annars kommer du inte kunna använda Windows.)

III) Återställa ägandeskap och kontroll
När du är klar rekar jag att gå in i properies igen och ogöra det man gjort.

Samt om TrustedInstaller saknas, lägga till den "gruppen" (programmet) igen genom att gå in i fliken security -> Edit -> Add och skriv in "NT SERVICE\TrustedInstaller" i namnlisten. Tryck check names och TrustedInstaller borde komma upp. OKa den, välj full control i permissionlistan för TrustedInstaller och OKa ner allt.

Nu ska det vara iordning igen, och en modifierad fil/explorer.

Jag talade främst om explorer.exe här, men alla filer som behöver moddas behandlas likadant.
Det som kan hända om man avaktiverar TrustedInstaller eller fortsätter ge sig själv permissions utöver normalt är att man riskerar öppna upp för illvillig kod på ett smått obehagligt sätt. Så länge man håller datorn ren undertiden man moddar ska det dock inte vara några problem alls.

Ovan avsnitt är skrivet av Alakai, trådskaparen har redigerat det och lagt till bilder.

6 - Reshacking av program och systemfiler
-----------------------------------------
Var noga med att göra backups på alla filer du ändrar. Det är också viktigt att inte reshacka filer som är öppna, pga det blir problem då du ska spara dem.

Notera också att ifall systemfilen eller programmet du reshackar blir uppdaterad så kan du få behöva göra om reshackandet. (Det är dålig säkerhet att stänga av uppdateringsfunktionen, gör inte det)

Program som används:

Reshacker (scrolla ner lite för x64 versionen, tips från Centura) - Mirror
Anolis reshacker - Mirror

Själv använder jag nästan alltid Reshacker, men jag vet att jag behövde använda Anolis till något en gång och eftersom det är en bra reshacker så tar jag med den.

I) Förklarande exempel #1
Reshacka Explorer.exe för att byta ut startknappen

Vi börjar med att göra en kopia av explorer.exe som vi lägger på skrivbordet, vi döper om den till explorerNY.exe för att inte blanda ihop den med originalet.

Det är denna explorerNY.exe som vi ska modifiera (för att senare ersätta originalet med, men det kommer vi till senare).

Vi använder sedan reshacker för att extrahera bitmapsbilder som bestämmer startknappens utseende ur den explorer.exe som vi laddat ner.
I vårt fall är vi ute efter Bitmapp 6801, 6805 och 6809, då det är de ikoner som används när man har små ikoner i aktivitetsfältet, tror jag iaf det fungerade för mig):

Vi kommer sedan att lägga in dessa bitmappar i explorerNY.exe

När vi lagt in alla tre så sparar vi i reshacker för att explorerNY.exe ska ha de nya bitmapparna i sig.

(Anledningen till att vi extraherar bitmapsbilderna från den nerladdade explorer.exe och sätter in dem i vår egna är att du inte vet om det är något fel på den nerladdade explorer.exe)

Allt vi behöver göra nu är att ersätta det explorer.exe som ligger i windows-mappen med explorerNY.exe (som vi kommer döpa till explorer.exe). För att veta hur du gör detta så avdelning 6 "Hur man byter ut systemfiler" ovan.

Startknappen är sedan utbytt.

II) Reshackande av systemfiler

Reshacka ExplorerFrame.dll för att ändra explorers fram- och bakknappar:
Samma metod används när man byter ut fram- och bakknapparna i ExplorerFrame.dll, exakt vilka bitmappar som man ändrar där vet jag inte men om man jämför med originalfilen så borde man enkelt kunna se det. (Ska uppdateras när jag vet exakt vad som ska ändras)

Länkar till sidor
Vilka systemfiler som ska ändras för att ändra Systrays ikoner (ej testat, men låter rimligt. Som vanligt gör backups på de filer du ska ändra, extrahera ikonerna ur de nerladdade filerna och använd reshack för att placera dem i sina filer.)
Virtual Plastic (jag tror att många av ikonerna de hänvisar till fortfarande ligger i samma systemfiler (och alltså går att ersätta), men man får testa sig fram. Jag tror att speciellt denna lista är av användning)

III) Reshackande av program

A) Windows Live Messenger 8.5 - Hur man gör för att kunna använda msn 8.5 igen samt hur man ändrar om det visuellt med reshack. KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA

Länktips för den som vill lära sig mer om reshackande:
Virtual Plastic
Des Altering windows XP

7 - Ändra utseendet på Windows inloggning
Se denna länk (tips från Buio)

8 - Övriga tips
---------------
I) Installera windows 7 med vilken skiva som helst:
Du kan ändra i en windows 7 skiva så att du kan installera vilken version utav windows 7 som helst med den. Detta gör du genom att ta bort "ei.cfg" i mappen sources.
När du sedan installerar windows med skivan så får du välja vilken version. När du sedan skriver in din cdkey så bestämmer sig windows själv om den är retail eller oem, det är alltså cdkeyn och inte skivan som avgör.

II) Få fram den gamla menyn i explorer:
Så enkelt som att klicka (inte håll i) alt-knappen, eller att trycka F10.

III) Gör papperskorgen osynlig:
Om man inte vill ha en papperskorg synlig på skrivbordet så kan man enkelt plocka bort den. Men för de som vill ha kvar papperskorgen på skrivbordet men göra den osynlig så följ dessa steg:
1) Högerklicka på skrivbordet->Personifiera->Ändra skrivbordsikoner->Byt ut ikonerna för papperskorgen när den är full och tom till en genomskinlig ikon som tex kan laddas ner här.
2) Byt namn på papperskorgen genom att högerklicka på papperskorgen->byt namn. När du ska skriva i namn tryck Alt + 255 och sedan enter, namnet blir då osynligt. (Använd numpad när du skriver 255, tips från aach)

Förhindra att ikonerna i aktivitetsfältet klumpar ihop sig:
Högerklicka på aktivitetsfältet, välj "properties", i fönstret som dyker upp så väljer du Taskbar buttons: "Never combine".

IV) Godmode:
Skapa en mapp som du döper till
GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}
Så kommer mappen förvandlas till en genväg för att ställa in en massa inställningar i datorn, kan vara väldigt användbart när man ska hitta inställningar.

V) Folder.jpg:
Att placera en bild döpt till folder.jpg i en mapp(låt oss kalla den Mapp-A) gör att man endast ser den bilden (istället för 2 bilder) när man är i en mapp som innehåller Mapp-A väljer att se thumbnails.

VI) Starta explorer i annan mapp:
Om man har Windows Explorer i taskbaren och vill att den ska öppna något annan än Libraries

Citat:

Högerklicka Windows Explorer -> Högerklicka Windows Explorer igen -> Egenskaper -> Skriv något annat i Mål, till exempel: D:\

Tipsat av Centura , mer information finns hos Windows 7 forums

VII) Få ikonerna i mitten av aktivitetsfältet:
För att komma till guiden hos Windows 7 forum klicka här Tipsat av Centura

VIII) Ta bort klockan från tray:
Högerklicka i tray och välj properties, klicka sedan på "Turn system icons on or off" du kan sedan välja om om bland annat klockan ska synas eller inte.

9 - Om windows inte längre startar
--------------------------------
Informationen här är ingen ursäkt för att inte göra ordentliga backuper, men om nu satan varit frame så kan vi försöka rädda windows/den viktiga datan.

Beroende på vad som orskade detta så finns det olika metoder:

Om du gjorde något som modifierade hur windows startas:
1: Stoppa i din windows 7 skiva och låt den laddas (kanske måste ändra bootordningen i bios för att den ska laddas)
2: välj "Repair your computer"
3: välj open "Command Prompt"
4: skriv in "bootsect.exe /nt60 c:" och klicka enter
5: starta om datorn (eventuellt ändra om i bios igen så att den inte startar skivan)
6: Du ska nu kunna komma in i windows

Om du gjorde något som ändrade windows systemfiler:
Reparera windows, med hjälp av windowsskivan.
Återställ de backuper av systemfiler som du rört, för att kunna göra det så ska du försöka starta windows i felsäkert läge, du ska få det alternativet nästa gång du startar om du stängar av windows "felaktigt". Om du inte kan komma in i felsäkert läge så kan du testa att bota in i datorn med tex en linux livecd (så som ubuntu).

Permalänk
Medlem

Guiden blir bara bättre och bättre! Förstår inte varför den inte blivit klistrad ännu. Har någon skickat ett PM till en moderator?

Är det någon som kommit på hur man ändrar färgen på klockan i Windows 7? (Nedre högra hörn.)
Har sökt en hel del, men inte lyckats hitta någonting om det och jag vill helst inte använda ett klocka program.

Permalänk
Medlem

Inlägget flyttat

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av illya_
Centura: kan inte minnas att jag sätt något sådant tweak än, men ska hålla ögonen öppna för det. Menar du det som dyker upp när man klickar på tiden längst ner till höger? (den analoga klockan)

Nope, texten som du alltid ser i det nedre högra hörnet. Jag vill hitta ett sätt att ändra färgen på texten utan att installera en annan klocka.

Permalänk
Medlem

Tänkte bara nämna att jag har problem med steget 4 - Ändra Startknapp. Får felmeddelandet hela tiden även fast jag startar om och kör som administratör. Jag har win7 pro x64 se.

Permalänk
Medlem

Tack Zart, ska installera Windows 7 x64 på datorn till helgen och testa, håller även på och skapar mitt egna program för att byta ut startknappen

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Knashatt
Vill bara ge kredit till illya_ för en väldigt snygg och pedagogiskt upplagd guide.
Tänk om fler hade orkat göra så noga och snygga inlägg som dig!

Syftar nu på den första delen som verkar vara färdig.
Väldigt snyggt upplagt med bilder, rubriker mm.

Åter, tummen upp för din guide.

Här ett tipps på mycket snygga bakgrunder där man lätt och enkelt kan välja upplösning, dual-skärm mm.

http://interfacelift.com

Finns även iconer mm på den sidan.

Ta tex dom theme som finns till tex Windows 7, visserligen är det sådana man måste köpa men en del av dom är riktigt snygga.

http://interfacelift.com/themes/downloads/date/seven/

http://www.hyperdesk.com/images/windows7/windows7_fullview_1_...

http://www.hyperdesk.com/images/windows7/windows7_fullview_1_...

stardock är så dyrt

Permalänk
Medlem

zzcool, inte helt 100 på vad du syftar på i hans inlägg, men om du inte gillar stardock så kan du använda rocketdock, inte lika mycket funktioner men själv tycker jag inte att man behöver de heller. (Rocketdock är gratis)

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av illya_
zzcool, inte helt 100 på vad du syftar på i hans inlägg, men om du inte gillar stardock så kan du använda rocketdock, inte lika mycket funktioner men själv tycker jag inte att man behöver de heller. (Rocketdock är gratis)

jag menade hyper desk trodde det var stardock

Permalänk
Medlem

Får Microsoft .Net Framework felmeddelande när jag ska ändra startknappen med programmet på steg 4.
Startar den som administratör och har provat att starta om programmet.

Visa signatur

Burk: AMD FX-8320 | Radeon R9 270X | 8GB RAM | ASUS M5A97 R2.0 | CM 550W | FDD R4 | Samsung Evo 840 250GB

Permalänk
Medlem

Zimonk: Ska lägga upp ett program jag skrivit själv imorgon fredag när jag installerat och testat det på Windows 7 x64, det ska inte kräva .net-framework. Förhoppningsvis kommer det att fungera klanderfritt

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zart
Tänkte bara nämna att jag har problem med steget 4 - Ändra Startknapp. Får felmeddelandet hela tiden även fast jag startar om och kör som administratör. Jag har win7 pro x64 se.

Hade samma problem så jag var tvungen och ändra så att "Adminstratörer" har fullständig behörighet.

Jag gjorde så att jag högerklickade på vilken mapp som helst och sedan egenskaper och under tabben Säkerhet, gick det redigera behörigheterna till Användare.
Går säkert göra på något annat enklare sätt också

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Rydaen: Jag tror inte att det ska vara ett problem längre. Har bytt ut programmet i guiden mot ett nyskrivet. Har testat det på ett nyinstallerat Windows 7 Home Premium x86 samt x64 och det fungerade utan att ändra några rättigheter manuellt.

Permalänk
Medlem

Kommer upp "Åtkomst Nekad" när jag ska byta med ditt egna program.
Men sedan står det att den har bytt startknappen. När jag restartar explorer så är det fortfarande den vanliga startknappen

Btw så står det att BMP-bilden ska heta startknapp fast den heter ju bitmap.

Visa signatur

Burk: AMD FX-8320 | Radeon R9 270X | 8GB RAM | ASUS M5A97 R2.0 | CM 550W | FDD R4 | Samsung Evo 840 250GB

Permalänk
Medlem

Zimonk: tråkigt att det inte fungerade. Får jag fråga vilket windows 7 du har? professional/home premium, x86, x64? Föroppningsvis kan jag återskapa problemet genom att installera om datorn med den versionen, och då kanske hitta en lösning.

Men fram tills det att jag vet vilken version du använder så får jag helt enkelt ta mig själv i kragen och skriva en enkel och lättföljd guide om hur du ändrar detta manuellt. Den borde bli klar idag, så titta gärna in lite senare

och tack för att du poängterade skrivfelet, en felskriven guide kan leda till mycket frustration. EDIT: hittar inte det du referar till när du skriver att jag benämnde bitmap som startknapp, skulle du kunna skriva var så jag slipper gå igenom allt

Permalänk
Avstängd

Oj, har missat denna. Verkar var väldigt bra guide iaf

Visa signatur

AMD Phenom II 955BE x4 @3.61GHz|SamSung 2 x 500GB 7200 RPM|Asus M4A79T Deluxe|4GB OCZ Black Edition 12800@1600MHz|Sapphire HD5870 1GB RAM|OS varierar, men mest Win XP x64

Permalänk
Medlem

Hunter(Swe): Tackar, planen är att göra den så bra att admins väljer att klistra den, på så sätt så hoppas jag att ingen missar den

Permalänk
Medlem

Har nån någon aning varför systemikonerna inte funkar för mig ?

Jag har gjort precis som det står i guiden!

Startknappen och fram/bakknappar gick bra, så det är skumt att detta inte funkar.

Såhär ser det ut:

http://pici.se/555834/?size=fullsize

http://pici.se/555835/?size=fullsize

Visa signatur

5800X3D|Aorus Elite|32GB 3600MHz|6750 XT|Air 540|RM750X
PG279Q|VG259QM

Permalänk
Medlem

Gwanto: har du placerat innehållet (dvs registerfilerna och tillhörande mappar) i C:\Program Files\zicons ?
Tex så ska Anvand.reg vara placerad: C:\Program Files\zicons\Anvand.reg

(det går inte att placera dem i C:\Program Files (86)\zicons.

Det är väldigt viktigt att man placerar ikonerna på rätt plats för det registerfilerna gör är att säga åt windows att använda ikonerna som finns på en specifik plats. Finns inte ikonerna på denna plats så ser det ut som för dig.

Hoppas detta är användbart, och i värsta fall kan du köra Avinstallera.reg för att återställa ikonerna.

Skriv gärna tillbaka om det löst/inte löst sig

Zimonk: Jag har lagt upp ett avsnitt om hur man manuellt ändrar rättigheter (vilket ska kunna lösa ditt problem) se avsnitt 5 i den avancerade guiden. PS vore bra om jag fick veta vilken version av windows 7 du använder så jag kan försöka lösa problem med systemfilsutbytaren

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av illya_
Gwanto: har du placerat innehållet (dvs registerfilerna och tillhörande mappar) i C:\Program Files\zicons ?
Tex så ska Anvand.reg vara placerad: C:\Program Files\zicons\Anvand.reg

(det går inte att placera dem i C:\Program Files (86)\zicons.

Det är väldigt viktigt att man placerar ikonerna på rätt plats för det registerfilerna gör är att säga åt windows att använda ikonerna som finns på en specifik plats. Finns inte ikonerna på denna plats så ser det ut som för dig.

Hoppas detta är användbart, och i värsta fall kan du köra Avinstallera.reg för att återställa ikonerna.

Skriv gärna tillbaka om det löst/inte löst sig

Tack för svaret!

Såg nu att jag hade lagt den i Program Files (86).

Men jag har ingen mapp som heter Program files, däremot har en Program och en Programdata.

Vilken av dom är det ? ^^

/Gwanto

Visa signatur

5800X3D|Aorus Elite|32GB 3600MHz|6750 XT|Air 540|RM750X
PG279Q|VG259QM

Permalänk
Medlem

gwanto: ganska säker att filerna och mapparna måste placeras i "C:\Program Files\zicons" Du kan testa att skapa en mapp som heter "Program Files" under "C:\". Om Windows inte tillåter det så lovar jag att göra en version av zicons för x64

Permalänk
Medlem

Det gick inte..

http://pici.se/555847/?size=fullsize

Förresten, ser ditt firefox också ut så ? Det ser väldigt konstigt ut nu ^^

Ber om ursäkt för mitt spammande!

Visa signatur

5800X3D|Aorus Elite|32GB 3600MHz|6750 XT|Air 540|RM750X
PG279Q|VG259QM

Permalänk
Medlem

gwanto: börja med att använda Avinstallera.reg, följt av Restart_Explorer.cmd, så att du återfår originalikonerna.

Ge mig några minuter så ska jag lägga upp en x64-version av zicons

Edit: använder inte firefox, men gissar att det ser ut så, du kan testa att använda något annat tema i windows eller i firefox för att hitta något som ser snyggare ut.

Ser det inte alls som spammande ^^ Är naturligt att ställa frågor, speciellt när något går snett. (sedan får jag inte så mycket frågor i denna tråd så är bara trevligt )

Permalänk
Medlem

gwanto: det är pga du använder det svarta temat, dvs har inget med ikonerna att göra. Du får tillbaka det gamla firefoxutseendet genom att ändra till Windows 7:s originaltema.

För att återställa till originaltemat:
Högerklicka på skrivbordet och välj "Personifiera", leta sedan upp "Windows 7" i listan och klicka på det. Windows använder då originaltemat.

(denna info finns även i guiden, avsnitt "8 - Återställning")

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av illya_
gwanto: börja med att använda Avinstallera.reg, följt av Restart_Explorer.cmd, så att du återfår originalikonerna.

Ge mig några minuter så ska jag lägga upp en x64-version av zicons

Edit: använder inte firefox, men gissar att det ser ut så, du kan testa att använda något annat tema i windows eller i firefox för att hitta något som ser snyggare ut.

Ser det inte alls som spammande ^^ Är naturligt att ställa frågor, speciellt när något går snett. (sedan får jag inte så mycket frågor i denna tråd så är bara trevligt )

Det löste sig nu när jag bytte tema !

Kan möjligtvis tipsa om nån bra sida med Windows 7 teman ?

Hehe, ok

Visa signatur

5800X3D|Aorus Elite|32GB 3600MHz|6750 XT|Air 540|RM750X
PG279Q|VG259QM

Permalänk
Medlem

gwanto: Jag har nu laddat upp zicons64 (EDIT: länk borttagen då det visade sig att den inte fungerade, ska installera x64 och göra en ny), innehållet ska placeras i "C:\Program Files (86)\zicons64".

Testa gärna och skriv i tråden om det fungerade, sitter inte på x64 för tillfället, så kan inte testa själv (inget farligt, i värsta fall får du klicka på avinstallera:))

Ang snygga Teman så rekommenderar jag deviant art. (står i guiden )

Permalänk
Medlem

Det fungerade att byta startknappen nu när jag gjorde steg 5 på avancerade delen
Tack för all hjälp och trevlig support ^^
Jag använder Windows 7 Proffesional x64 som du kan se i sing.

Visa signatur

Burk: AMD FX-8320 | Radeon R9 270X | 8GB RAM | ASUS M5A97 R2.0 | CM 550W | FDD R4 | Samsung Evo 840 250GB

Permalänk
Medlem

Zimonk: Oj jag är blind ^^. Trevligt att det löste sig och att du informerade om det

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av illya_
gwanto: Jag har nu laddat upp zicons64, innehållet ska placeras i "C:\Program Files (86)\zicons64".

Testa gärna och skriv i tråden om det fungerade, sitter inte på x64 för tillfället, så kan inte testa själv (inget farligt, i värsta fall får du klicka på avinstallera:))

Ang snygga Teman så rekommenderar jag deviant art. (står i guiden )

Jag testade 64-versionen nu, men det är samma problem som med den vanliga...

Visa signatur

5800X3D|Aorus Elite|32GB 3600MHz|6750 XT|Air 540|RM750X
PG279Q|VG259QM

Permalänk
Medlem

gwanto: kk får installera x64 på datorn och göra om det igen. Kommer vara klart till åtminstone till imorrn, tack för att du tog dig tid att testa den.

Edit: det visade sig att jag hade fel på ett x Detta är numera åtgärdat, nerladdningslänk finns i guiden.