Permalänk
Medlem

Dell 2209wa inställningar

Jag känner mig lite lurad av alla lovord denna skärm har fått överallt. Eller så har jag bara lite problem med att få till de perfekta inställningarna.

Jag är en van PVA / S-PVA användare, slumpade dessutom bort min Samsung 215TW billigt för att testa denna modell (e-IPS).

Mina första intryck har varit delade minst sagt.

Coatingen är grymt dålig, den glänser onödigt mycket om det finns någon uns av ljus (från solen) i rummet. Om du inte sitter i en mörk skrubb, så passa dig för denna skärm. Denna coating borde förbjudas! Fick dom den billigt eller, jag ser INGA fördelar med den.

Texten var nästan omöjlig att läsa, innan jag testa sharpness inställningen, från 50 till 40 (det var bättre). Jag har också skruvat upp o ner på brightness (ner till ca 15) och ändrat contrast, men är inte tillräckligt nöjd med resultaten. Texten blir aldrig riktigt bra i jämförelse med mina gamla PVA skärmar. Kanske tricket är att flytta fram skärmen så långt bort som bordet tillåter?

Som läget är nu, så spöar mina gamla 19" PVA-skärmar (Dell 1905FP) denna skärm på just texten. På PVA-skärmarna kan jag vila ögonen och texten är tydlig och lättläst.

Ska man testa att ändra gamma-inställningar i gfx drivisarna?

Uppmuntra mig och hjälp mig!

Har jag gjort ett dåligt val av skärm?

Permalänk
Medlem

Re: Dell 2209wa inställningar

Kan bidra med mina upplevelser av skärmen i alla fall. Jag har inga problem med coatingen eller dess glans i mitt rum med ljus, kanske beror på hur ljuset ligger men jag har inte upplevt något negativt med det direkt. Vissa reagerar dock på dess textur/grynighet, men mig gör det inget alls, samma coating har använts på skärmens lillebror och föregångare WFP 2007 som jag har erfarenhet av sedan innan. Kanske beror på att jag är van?

Sharpness 40 är precis lagomt, det stämmer bra. IPS och PVA har helt olika Pixelstruktur och därför kommer saker som text att se lite annorlunda ut också, hört folk som föredragit IPS över PVA och tvärt om när det kommer till text så det är troligen mer en smak/vanesak.

Vad är det med texten du är missnöjd med? Har du Cleartype på? Har du ställt in Cleartype med Cleartype tuner?

Visa signatur

The cookie goes *crumble*.

Permalänk
Medlem

Cleartype sög, men 'standard' kantutjämning var bättre. Nä, denna skärm håller inte måttet, jag kan inte rekomendera den.

Kan man lämna tillbaka/byta den? Eller blir det källarförådet?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rapidact
Cleartype sög, men 'standard' kantutjämning var bättre. Nä, denna skärm håller inte måttet, jag kan inte rekomendera den.

Kan man lämna tillbaka/byta den? Eller blir det källarförådet?

Därför jag frågade om du provat ClearType Tuner, är nästan ett måste oavsett skärm imo. Men var och en till sitt, jag är nöjd med min så det är nästan så jag undrar om du fått ett dåligt ex eller om du är helt inställd på *PVA-pixelstrukturen för text och är 'inkompatibel' med coatingen.

Om du inte haft den mer än 14 dagar och har den i väsentligt oförändrat skick kan du troligen returnera den till Dustin om du frågar snällt, de är rätt öppna och vänliga med sådant.

Visa signatur

The cookie goes *crumble*.