Nätagget trasigt men ändå inte?

Permalänk
Medlem

Nätagget trasigt men ändå inte?

Begriper inte vad som är fel på mitt Be Quiet! Straight Power 650w, det vägrar nämligen att boota mitt moderkort. Moderkortet lyser upp och allt verkar som det ska när man slår till strömmen, och när man trycker på power-knappen så sätts fläktar osv igång men moderkortet vägrar boota bios! Finns en display på moderkortet som visar post-koder och den indikerar ingenting (dvs den laddar inte bios).

Testar jag med ett annat nätagg så bootar mobot direkt.

Va i helv*te kan vara fel? Har ju tänkt att skicka tillbaka det på RMA men vill ju vara helt säker på att det är paj.

Tycker det är så jäkla konstigt att det är ger ström men liksom, inte tillräckligt på något sätt? Kan det bero på någon kortslutning i agget?

Tacksam för all input som ges...

Visa signatur

”Det krävs talang för att lira hårdrock medan det räcker med en taskig barndom för att spela hiphop”

Permalänk

Hjälpte det att plocka ut batteriet på MB ett tag?

prova med 1 ramsticka
kolla alla sladdar

fungerar cpu ram och gpu på andra mb?

kör uteslutningsmetoden

Visa signatur

q9550 + True | p5q premium | 2x2gb Dominator | 4870 1gb CF | Intel X25-M 80gb

Permalänk
Hedersmedlem

Det har förekommit kombinationer av nätagg/moderkort tidigare som inte fungerat bra tillsammans. Detta pga att nätagget tagit för lång tid på sig från det att moderkortet ger startsignal tills det att agget levererar stabila spänningar.
Det kan eventuellt vara ett sådant ovanligt problem för dig, annars är det helt enkelt antingen moderkortet eller agget som ligger utanför specifikationerna pga komponentfel.

Visa signatur

W10, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Pixel 7 pro

Permalänk
Medlem

Tack för svaren. Jag har använt mig av uteslutningsmetoden så jag VET att det är agget som gör att det inte fungerar, och som sagt det fungerar ju direkt med ett annat agg.

Kombinationen har fungerat tillsammans i över 2 år, men det började med att datorn bara bootade ibland (typ 1 gång på 10) för att sedan nu inte starta alls. Någoting måste ha hänt med agget, hoppas de som testar mitt agg på RMA får samma fel =/

EDIT: Har nu testat agget i en annan dator och där fungerade det faktiskt, men det låter väldigt konstigt (tjuter konstant, har aldrig gjort det förut) så frågan är om jag ska skicka in det på RMA? De kommer ju förmodligen säga att det inte är något fel på agget. Vad tycker ni?

Visa signatur

”Det krävs talang för att lira hårdrock medan det räcker med en taskig barndom för att spela hiphop”