seg uppstart på ny laptop

Permalänk
Medlem

seg uppstart på ny laptop

Vi har precis köpt en ny bärbar Toshiba A300D 15C och den kommer såklart med en del förinstallerade skit program och så har den Vista. uppstart tiden på denna dator ligger på ca 3-4minuter vilket är fan för länge för en såhär kraftfull och endast 3dagar gammal dator.

Vad kan göras för att se vad detta beror på? Vid uppstart så stannar den längst tid precis innan man ska logga in, det står "Vänta..." i ca 2minuter!!

Jag antar att de bästa och göra är avinstallera alla skit programmen och kanske byta antivirus program, man fick med McAfee men vi ska installera F-secure senare.

Jag stoppade in ett usb minne jag gjort readyboost på men de hjälpte fan inget alls. exakt lika lång uppstart är det ändå.

Lite spec om datorn:

3Dmark03 gav ca 3700poäng

AMD QL-60 1.9ghz dual core
3gb ram
ATI Radeon 3470

Skulle det hjälpa att defragmentera datorn när den är såhär pass ny?
Finns det något program som gör en logg av allt som startar upp i början så jag kan se just vilka program som tar sådan tid på sig vid start?

Jag glömde tillägga att även när man ska stänga av datorn tar de längre tid.

Visa signatur

Dell Inspiron 7577

gammalt: Antec P180, AM3 X6 1055T@3,3ghz, Scythe Mugen2, Asus M4A87TD EVO, Samsung 830 128gb SSD, 4x2gb Gskill Ripjaws PC-16000, GTX 670, OCZ 600watt.

Permalänk
Arvid Nordqvist-mannen

defragmentering och stänga av autostart program (start "snabbsök rutan"> msconfig > autostart flik)

de mesta där ligger i aktivitetsfältet eller systray kanske det heter och det mesta är just bara ikonerna där och inget mer, mer genvägar alltså

Permalänk
Medlem

Vet inte om det har något med ditt problem, men min syster hade samma problem som du. Vad hon gjorde var att av-installera Face recognizer tror jag att det hette, nåt program som tydligen användes vid inloggningen.

Prova det och se om det funkar, kanske fler laptops med detta problem kan lösas p.g.a det här.