Permalänk
Medlem

BBB + Airport = Hjälp!

Hej!

Efter att ha läst otaliga trådar på diverse forum så vänder jag mig nu till expertisens expertis.
Jag införskaffade en Airport, då min Apple TV skaffat mig magsåg med sitt krångel. Seg uppstart, jobbig fjärr och krassligt stöd för Airtunes.

Nu är det så att mitt modem, som jag fått från BBB, inte verkar vara en router. Något som jag misstänker att Airport måste ha. Det räcker liksom inte med ett modem.

I Airprot-verktyg så väljer jag att koppla min Airport till ett existerande nätverk. Mitt fungerande trådlösa kopplar då ned, och jag går igenom processen med att ställa in Airporten. När detta är färdigt, så ska jag få tillgång till Airporten genom den trådlösa "routern". Detta sker aldrig, och meddelandet "Kontakten med Airport går ej att upprätta" eller liknande.

I de trådar jag läst så kör vissa med ethernet-kabel direkt från modemet till Airporten, vilket också fungerar hos mig. Men det är inte så jag vill ha det, då ligger sladden mitt över golvet och blir en allmän fara för både människor och hundar.

Jag har modifierat en sketch från användarhandboken för Airport, för att likna exakt så som jag vill få det att fungera.
Ritningen finns på http://www.filedropper.com/minuppsattning_1

Jag antar att jag måste investera i en router. Förslag på vilken som kommer att vilja kramas med både BBB och Airport?
Vad är det i routerns specs som måste finnas för att detta ska fungera?

Övrig info:
Bredbandsbolaget ADSL 20/4 Mbit
Trådlöst modem Xavi X5258
PC

Jag är MYCKET tacksam för svar, lösningar, idéer och bollande.
Cheers!

Permalänk
Medlem

Kanske är lite sent ute men jag tänkte bara ge ett par synpunkter:

Först och främst så har du maximalt 20/3 och inte 20/4.
5258:an fungerar som en switch med en trådlöst accesspunkt, alltså den är vad man kan kalla genomskinlig, den skickar bara signalerna rakt igenom, så den ger skarpa adresser precis som en switch eller en accesspunkt gör. Alltså behöver du ställa in på din dator, som du säkert har gjort då du inte nämner att det inte ska fungerar där, även också på Airporten, för den måste väl anslutas med kabel för att få tillgång till internet och nätverket så att säga.

Iaf så var det så sist jag kollade, kanske glömt bort eller kommit ihåg fel.

Eventuellt så går 5258:an och Airporten på samma kanal, kan vara värt att kolla upp, om du inte bett supporten ändra kanal så står den till största sannolikhet på kanal 11, detta kan du kolla upp om du har lust, eller ringa supporten för att både kolla och stänga av.

Kan vara att jag glömt bort helt vad en Apple Airport är, men jag tror att det var en accesspunkt från Mac, hade jag fel?

Visa signatur

Gammal dator och många servrar.