Vilket antivirusprogram tycker du är bäst? [2007]

Permalänk
Geeks
SweClockers

Vilket antivirusprogram tycker du är bäst? [2007]

Eftersom den gamla omröstningen är över ett år gammal kör vi en ny.

Genom att rösta på ett program tycker du att just den applikationen har bäst kombination av träffsäkerhet, funktioner, gränssnitt och prestanda.

Observera att detta handlar om renodlade antivirusprogram. Paket med brandvägg och hela kittet ingår inte, likaså ingår inte anti-spyware såsom Ad-aware, Windows Defender och HijackThis.

Visa signatur

» Kontakta oss » SweClockers på Facebook » SweClockers på Youtube » Blips of SweClockers (Spotify)
» Pappa till Moderskeppet » SweClockers chefredaktör 2007–2015

Permalänk

Nod32 är ju överlägsen!

Visa signatur

AMD64 4000+, Geforce 6800, 1024 Ram, HP 19" TFT 16ms, 660 Gb HDD

Permalänk
Medlem

Håller med fullständigt!

Visa signatur

MacBook Pro 13,3" C2D 2,26Ghz 2GB 1066Mhz RAM

Permalänk

wordz

Visa signatur

-Jag har visst vart ute idag.
-Vart då?
-Ne, jag öppnade fönstret förut...
www.iampear.com Hakona Matata!

Permalänk
Hjälpsam

Avast; för att det är gratis, fungerar med Vista 64, inte irriterar, verkar ta lite resurser och det är hyffsat effektivt.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |

Permalänk
Medlem

Jag har provat de flesta av de i listan, och har alltid återvänt till Avast. Det är detklart minst _irriterande_ av de olika AV-lösningarna. Kombinerat med Zonealarm, Spybot, Spywareblaster, a2cmd, Ccleaner, Sysinternals suite och regcleaner. Och naturligtvis lite handrotande i registret, kan man hålla sin dator hyfsat ren över en lång tid/mycket surfande/testande av diverse program.

Trend Micro House Call är ju trevlig förstås, sen finns det en site som kör _alla_ virusmotorerna online. Jag har aldrig orkat regga mig så jag har glömt vad den heter men den verkar bra.

Visa signatur

|| R9 7950X MSI PRO X670-P WIFI 32GB-DDR5-6400c32 MSI RTX4080 Ventus 3X OC || CORE i9 12900KF MSI Z690 Tomahawk WIFI DDR4 32GB-3600c16 Gear1 TUF RTX3080 OC V2 || R7 5800X3D X570S CH8 Extreme 32GB-3800c18 Gigabyte RTX3080 GAMING OC || R9 5900X(B2) B550-F 32GB-3800c18 EVGA RTX3070 FTW Ultra || R9 3900X X470-Prime Pro 32GB-3200c16 MSI RTX2070 Super ||

Permalänk
Medlem

Eset Nod32

Visa signatur

PS3 Slim 320GB (1TB) | Wii U Premium | Xbox 360 250GB | X1 1TB | PS5 + Corsair MP600 Core 2TB | New 3DS XL + Katsukity's Capture Card | PS Vita 32GB | Ryzen 5800X3D, 32GB DDR4 3000Mhz, 240GB SSD, 4TB SSD (Kingston KC3000), Radeon 6700XT, 3TB+4TB HDD, B450M-DS3H | Nintendo Switch

Permalänk
Medlem

F-Secure Client Security

Använder själv version 6 under XP vilket har funkat bra under de år jag använt det. Detta är företagsvarianten av Internet Security som säljs till hemmaanvändarna med både anti-virus och brandvägg. Det har stoppat både det ena & det andra när man ibland hamnat på tvivelaktiga webbsidor.

Permalänk
Medlem

Kaspersky

har kört med den och windows brandvägg och aldrig haft problem, vare sig med virus eller att den skulle ta för mycket resurser...

Permalänk
Medlem

NOD32 ftw.

Permalänk
Medlem

Nod 32 pga den låga CPU användningen, av de jag har testat så är Nod32 den som har lägst. Dessutom får man betala lite för det, och virusdefinitionerna uppdateras minst en gång i timman, mer eller mindre. Och genom att betala lite för det så känns de mkt mer gediget än ett gratis.

Permalänk

F-Secure Antivirus tycker jag är bäst om man sitter i lite större installationer. Fast för många borde man se till så de aldrig kom ut på internet. Det vore det bästa antivirusskyddet. Fast det finns ju andra möjligheter med för de som klickar på allt.

Permalänk
Medlem

Har länge förlitat mig på antivir personal classic gratisversion från avira dock har jag väldigt problem med uppdateringarna så har kört Avg free edition i ett par månader nu testade senast i veckan ett antal gånger antivir ingen gång kunde jag ladda ner uppdateringarna. Sen testade jag AOL active virus shield skannade hittade inget efter det avinstallerade jag det och testade Avast 4 Home och då hittade den 1 trojan som AVG och Active Virus Shield missade så nu sitter man med Avast 4 home.

Svårt att uttala mig vad som är bäst men Gillade Antivir dock verkar Avast mer komplett verkar dock sakna rootkit detection.

Tidigare testat Norton, Bitdefender och Nod32 men eftersom gratis är gott så får hmm hade svårt att välja mellan Antivir och Avast men Avast får det eftersom det går att uppdatera betydligt smidigare och innehåller mera skydd gratis.

Visa signatur

Acer Swift 1 Intel Celeron N4100 8GB Ram Intel HD 600 256GB SSD Asus VP278H
MSi CR720 Intel i3 370M 2,4Ghz 8GB ram GMA HD 500GB

Permalänk

Jag har genom åren kört norska Norman Internet Control som är bland det sämsta AV program jag har kört, kanske det sämsta av alla program. Vilket jävla skit det var! Åtminstone då jag körde det och det var väl runt år 2000 ~ 2001. Jag har även testat en del gratisversioner och Opensource av AV program, bl.a. från Grisoft men de räknar jag inte här. Ursprungligen var det min Internetoperatör (Bredbandsbolaget) som hade avtal med Norman och levererade deras programvara till sina kunder. Även Tele2 har avtal med Norman har jag för mig. Så den vägen fick jag kontakt med Norman, genom en prenumeration på deras skitiga programvara via min operatör.

Efter att jag hade skrivit till Bredbandsbolaget och framfört hård kritik mot Norman programvaran så gick det inte lång tid innan de började erbjuda finska F-Secure Internet Security. F-Secure var ett av mina egna förlag på bättre programvara. Jag har nu kört med F-Secure Internet Security ända sedan dess... fram till förra månaden. Jag tröttnade på F-Secure mest för att det drog mycket resurser, gränssnittet var grafiskt snyggt men så tungt att det ibland tog 5 ~ 10 sekunder att få upp huvudfönstret. Så då var det dags att hitta en bättre lösning kände jag.

Jag har sedan tidigare också testat Norton och Panda. Norton är nog det enda program som kan konkurrera med Norman i fråga om impotens. Jag började nu leta efter andra utvecklare av AV program. Trots dålig erfarenhet av Norton sedan tidigare tog jag mig tid att ladda ner... puh... installera.... Zzz.... och köra deras nya 360 paket. Det var nog det allra slöaste och sämsta jag sett hittills, den slår nog alla rekord.

För att inte dra ut på det här mer så ska jag här lista alla program som jag har testat under den här övergångsperioden från F-Secure. Jag skriver bara namnet på utvecklaren här, men de programpaket jag sökte var helhetslösningar med AV, brandvägg m.m. Som en liten kuriosa skriver jag även ursprungslandet i parentes.

Avira (Tyskland)
http://www.avira.com/en/pages/index.php

BitDefender (Rumänien)
http://www.bitdefender.com/no/

Bullguard (Storbrittanien)
http://www.bullguard.com/default.aspx

CA (USA)
http://www.ca.com/se/

ESET (Slovakien)
http://www.eset.com/index.php

Kaspersky Lab (Ryssland)
http://www.kaspersky.com/

McAfee (USA)
http://www.mcafee.com/us/

Panda Software (Spanien)
http://www.pandasoftware.com/
http://www.pandasoftware.se/

Trend Micro (Japan)
http://us.trendmicro.com/us/home/index.html

Av dessa var Bullguard och Kaspersky som bäst tillfredsställde mina behov. Jag har testat Panda en gång tidigare men den här gången blev jag inte lika imponerad med den aktuella versionen av Platinum Internet Security (tror jag det var...). Så det var en besvikelse. Även CA, McAfee och Avira var en besvikelse. CA var jättesegt och trögt program, likadant med McAfee även om det hade lite bättre gränssnitt. Men det saknade nästan helt ikoner och färger, det var nästan bara svart på vitt och en massa text. Skit fult och ganska trögt gränssnitt. CA, McAfee och Panda var nog det sämsta programet av dessa. Avira var dåligt för att det liksom McAfee hade ett fattigt gränssnitt och dåligt upplägg. Trend Micro var relativt enkelt att använda och hade en snabb respons och snyggt gränssnitt och upplägg.

Jag valde till sist att byta in min F-Secure licens mot Kaspersky Internet Security 6.x och jag är jätte nöjd med det. Jag har nog aldrig sett ett bättre AV program. Det har snabb respons, ett enkelt gränssnitt med ett logiskt och snyggt upplägg av funktioner. Det har vissa finnesser som jag aldrig har sett i ett AV program. Det innehåller 7 huvudkomponenter: File AV, Mail AV, Web AV, Proactive Defense, Anti Spy, Anti Hacker och Anti Spam. Varje komponent har en utförlig statistik och loggar och kan köras helt individuellt. Man kan t.ex. pausa eller stoppa en virussökning, och man kan återuppta en genomsökning efter omstart av dator.

Det som Kaspersky saknar är väl i första hand möjligheten att göra säkerhetskopior (backup) av viktiga filer, och komponenter för optimering av datorprestanda etc. Det är standardkomponenter i program som Norton och McAfee. Personligen tycker jag bättre om att själv göra säkerhetskopior än att förlita mig på ett program, eller om jag ska göra det så ska det vara ett separat program. Jag känner inte för att köpa ett program som har dessa komponenter då det sänker prestandan och drar bara mer resurser, även när de gånger jag inte använder backup funktionen. Jag kanske använder den bara två gånger om året, så sånt vill jag personligen slippa och ser det som en fördel att Kaspersky inte har dessa. Bullguard har däremot den här backup funktionen. Backupen görs dessutom på deras egen server via Internet och inte på den lokala datorn. Man kan ha ett konto på upp till 3GB lagringsutrymme. Man får oftast med Mina Dokument där, men mina egna dokument behöver mer plats än så.

För alla som är intresserade av att skaffa nytt AV program så kan jag rekommendera att ni undersöker själva först vilka program som passar er och fungerar bra på eran dator, då kan följande länkar vara en bra början.

AV Comparatives - en oberoende organisation som testar olika AV program
http://www.av-comparatives.org/

Wiki Castlecops Anti Virus Comparison
http://wiki.castlecops.com/AntiVirus_Comparison

Wikipedia - en lista på några antivirus program och deras beskrivning
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_antivirus_software

Här är resten av min lista på utvecklare av AV program:

Aladdin (Israel)
http://www.aladdin.com/

Alwin Software (Tjeckien)
http://www.avast.com/

ArcaBit (Polen)
http://www.arcabit.com/index.html

Authentium (USA)
http://www.authentium.com/applications/

Central Command (USA)
http://www.centralcommand.com/

Clam Antivirus (Polen) - open source
http://www.clamav.net/

Cyberdefender (USA)
http://www.cyberdefender.com/

Cybersoft (USA)
http://www.cybersoft.com/

Fortint (Kanada)
http://www.fortinet.com/

Frisk Software (Island)
http://www.f-prot.com/

F-Secure (Finland)
http://www.f-secure.com/

G Data Software (Tyskland)
http://www.gdata.de/portal/GB

GFI Software (Storbrittanien)
http://www.gfi.com/

Grisoft (Tjeckien)
http://www.grisoft.com/

Ikarus Software (Österrike)
http://www.ikarus-software.at/portal/index.php?newlang=englis...

Messagelabs (USA)
http://www.messagelabs.com/

Microsoft (USA?...)
http://onecare.live.com/site/en-us/default.htm

Norman (Norige)
http://www.norman.com/

Prevx (Storbrittanien)
http://www.prevx.com/

Proland Software (Indien)
http://www.protectorplus.com/

Quick Heal (Indien)
http://www.quickheal.co.in/

Rising International (Kina)
http://www.rising-global.com/

Safer Networking (Irland)
http://www.safer-networking.org/en/home/index.html

Sophos (Storbrittanien)
http://www.sophos.com/

Webroot (USA)
http://www.webroot.com/

Virusbuster (Ungern)
http://www.virusbuster.hu/en/

Zone Labs (USA)
http://www.zonealarm.com/store/content/home.jsp

Visa signatur

"Good teaching is one-fourth preparation and three-fourths pure theatre."—Gail Godwin
Sweclockers BB kod
0101001101000111

Permalänk
Medlem

NOD32 är enligt mig och så många andra bäst

Visa signatur

Jag har en dator.

Permalänk

AVG Free Edition ända nackdelen hittils är väll att standard tiden på virusscan ligger på att börja vid kl 08:00 på mårgonen och så är den inte färdig föränn frammåt eftermiddagen (om man har valt som jag slö scan för att det ska gå att använda datorn samtidigt som scan) men det är ju bara å ändra. till en tidigare tid själv satte jag den att börja tugga vid kl 03:00 så är den färdig framåt 11-12 tiden lagom när man går upp

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 5800X3D, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, rtx 3070ti.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows
[Diskussion] De bästa gratisprogrammen för Windows

Permalänk
Medlem

Nod32 är inte speciellt bra längre om man skall tro tester som gjorts och bara för att det drar lite systemresurser betyder inte heller det att det utför det arbete det skall göra bra.

Exempel denna test från 18:e Maj 2007. http://www.pcmag.com/article2/0,1895,2135092,00.asp
Gratisprogrammet Antivir hittade 99.42% vilket skall jämnföras med Nod32 som hittade 88.32%. Det så utskällda Symantec hittade tex 97.77% och gör alltså ett betydligt bättre jobb än nod32.

Min röst hamnar alltså på Avira Antivir som inte bara är gratis utan också presterar bra i tester.

Visa signatur

/havoc

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av havoc
Nod32 är inte speciellt bra längre om man skall tro tester som gjorts och bara för att det drar lite systemresurser betyder inte heller det att det utför det arbete det skall göra bra.

Exempel denna test från 18:e Maj 2007. http://www.pcmag.com/article2/0,1895,2135092,00.asp
Gratisprogrammet Antivir hittade 99.42% vilket skall jämnföras med Nod32 som hittade 88.32%. Det så utskällda Symantec hittade tex 97.77% och gör alltså ett betydligt bättre jobb än nod32.

Min röst hamnar alltså på Avira Antivir som inte bara är gratis utan också presterar bra i tester.

Ungefär det där resonemanget försökte chifen köra på mig... ska man följa den där tabellen så ser det ju verkligen ut som om Norman är bra (94.66%). Dom är exempelvis blixtsnabba på uppdateringar (Trend och F-prot var snabbare när vi jämförde inför en upphandling - alla andra var sämre) Denna egenskap är ju en fantastiskt viktig kvalitet när man exempelvis ska hålla på med mailtvätt. Jag administrerar en maskin som det dräller in ett par tusen inkommande och dygn och det var superviktigt med snabba uppdateringar och höga procentvärden i tester! Kvaliteten på uppdateringerna visade sig vara inget vidare, en av dessa lyckades nypa mailtvätten och skapa minnesläckorna allan-ballan. (Jösses vad jobb jag fick lägga på att felsöka och snacka med tekniker hos olika leverantörer innan jag redde ut var felet låg.)
Det som man MÅSTE ta hänsyn till är kvaliteten hos programvaran hos leverantören, man får INTE stirra sig blind på procenttecken. Vad för kritik har övriga världen att framföra angående den leverantören och dess produkter, det är verkligen något att lyssna på.

Vad som räknas som bra jobb, det är imhop inte bara en siffra i ett test... sorry. Jag måste kunna lita på att produkten inte buggar och att det är en väl fungerande organisation bakom den också.

/G

Visa signatur

CPU: I7 4770K Grafik: Poseidon Platinum GeForce GTX 980Ti Moderkort: Asus Maximus VI Hero Z87 RAM: 16Gb Corsair Dominator Platinum CL9 Nätagg: Corsair HX1050 Gold SSD: Corsair Force GT 240Gb SSHD: Seagate Desktop 4TB Låda: Corsair Graphite 600T

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av havoc
Nod32 är inte speciellt bra längre om man skall tro tester som gjorts och bara för att det drar lite systemresurser betyder inte heller det att det utför det arbete det skall göra bra.

Exempel denna test från 18:e Maj 2007. http://www.pcmag.com/article2/0,1895,2135092,00.asp
Gratisprogrammet Antivir hittade 99.42% vilket skall jämnföras med Nod32 som hittade 88.32%. Det så utskällda Symantec hittade tex 97.77% och gör alltså ett betydligt bättre jobb än nod32.

Min röst hamnar alltså på Avira Antivir som inte bara är gratis utan också presterar bra i tester.

Frågan är då åter, VAD för virsus testas det på?
Vet tex att NOD32 inte skyddar mot virus som smittar Windows 3.x, gammla Novel versioner, Dos mm mm.
Detta är ett medveten val från NOD32 då dom anser det är meningslöst att ha sådant som både tar plats och tid att ha i systemet.

Så, dessa tester är väldigt svåra att avgöra vad som gäller. Frågan som är viktigast för mig är hur snabbt och ofta uppdateringar kommer. Tex så kommer det ca 1-3 uppdateringar per dag till NOD32 i jämförelsevis varanan dag på tex Norton AV 2005 som ett ex.

Alla nya virus brukar dom flesta AV-program hitta relativt snabbt.

Visa signatur

Dator 1: Core i7 10700K | Asus Prime Z490-P | 16 Gbyte DDR4 3600 MHz | Asus GeForce RTX2060 6 GB OC EVO |
Dator 2: Core i7 4770K | MSI Z87-S02 | 16 Gbyte DDR3 1600 MHz | GeForce GTX 650 TI |
Dator 3: Lenovo IdeaPad 5 Pro | Ryzen 7 5800H | 16 Gbyte DDR4 3200 MHz |
Kamera: Canon EOS 6d | EF 17-40mm f/4L USM | EF 35mm f/2 IS USM | EF 100-200mm f/4.5 | Speedlite 430EX II |

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Knashatt
Frågan är då åter, VAD för virsus testas det på?
Vet tex att NOD32 inte skyddar mot virus som smittar Windows 3.x, gammla Novel versioner, Dos mm mm.
Detta är ett medveten val från NOD32 då dom anser det är meningslöst att ha sådant som både tar plats och tid att ha i systemet.

Så, dessa tester är väldigt svåra att avgöra vad som gäller. Frågan som är viktigast för mig är hur snabbt och ofta uppdateringar kommer. Tex så kommer det ca 1-3 uppdateringar per dag till NOD32 i jämförelsevis varanan dag på tex Norton AV 2005 som ett ex.

Alla nya virus brukar dom flesta AV-program hitta relativt snabbt.

Läs innantill?

"All products were last updated on Friday, May 18th, prior to the test. Only current malware was used, meaning all samples were seen in the last 12 months. Only Win32 malware, not 16-bit Windows or DOS, was used, and all malware had to be functional, as opposed to corrupted or benign samples."

Du framstår som en liten sårad plutt för att NOD32 fick låga värden... hugger till med DOS och Win 3.x ... och novell (my god, sedan när har dom haft problem med virus?). Skärp dej och trolla fram fakta istället, ge hit länkarna!

/G

Visa signatur

CPU: I7 4770K Grafik: Poseidon Platinum GeForce GTX 980Ti Moderkort: Asus Maximus VI Hero Z87 RAM: 16Gb Corsair Dominator Platinum CL9 Nätagg: Corsair HX1050 Gold SSD: Corsair Force GT 240Gb SSHD: Seagate Desktop 4TB Låda: Corsair Graphite 600T

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gurk
Läs innantill?

"All products were last updated on Friday, May 18th, prior to the test. Only current malware was used, meaning all samples were seen in the last 12 months. Only Win32 malware, not 16-bit Windows or DOS, was used, and all malware had to be functional, as opposed to corrupted or benign samples."

Du framstår som en liten sårad plutt för att NOD32 fick låga värden... hugger till med DOS och Win 3.x ... och novell (my god, sedan när har dom haft problem med virus?). Skärp dej och trolla fram fakta istället, ge hit länkarna!

/G

Blir inte sårad. Är inte någon som har kärlek till program som många här på Sweclockers har (FireFox, Opera någon???).

Läste helt enkelt inte ens artikeln.

Vilka länkar är det jag ska ge dig?
Om det är angående det med att NOD32 inte skyddar mot gamla virus är det ett svar jag fått från NOD32 själva då jag frågade varför Panda AV hittade massa virus på en testskiva när inte NOD32 hittade dessa. Jag skickade en lista på namnen på virusen och fick då svar att dessa virus var extremt gamla.

Jag använder faktiskt NOD32, inte i första hand för den på något sätt skulle hitta virus bättre än något annat utan att det inte märks att jag har igång det. Gillar det helt enkelt. Men jag skulle inte vara rädd att byta till något bättre.

Visa signatur

Dator 1: Core i7 10700K | Asus Prime Z490-P | 16 Gbyte DDR4 3600 MHz | Asus GeForce RTX2060 6 GB OC EVO |
Dator 2: Core i7 4770K | MSI Z87-S02 | 16 Gbyte DDR3 1600 MHz | GeForce GTX 650 TI |
Dator 3: Lenovo IdeaPad 5 Pro | Ryzen 7 5800H | 16 Gbyte DDR4 3200 MHz |
Kamera: Canon EOS 6d | EF 17-40mm f/4L USM | EF 35mm f/2 IS USM | EF 100-200mm f/4.5 | Speedlite 430EX II |

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Knashatt

Vilka länkar är det jag ska ge dig?

Det jag bad dig om... fakta. Fram med det bara, ju mer detaljerat desto bättre. Klistra gärna in det mailet du babblar om dessutom, det är ju rolig läsning... och som du själv säjer, läs bifogade länkar innan du öppnar truten om innehållet där i.

/G

Visa signatur

CPU: I7 4770K Grafik: Poseidon Platinum GeForce GTX 980Ti Moderkort: Asus Maximus VI Hero Z87 RAM: 16Gb Corsair Dominator Platinum CL9 Nätagg: Corsair HX1050 Gold SSD: Corsair Force GT 240Gb SSHD: Seagate Desktop 4TB Låda: Corsair Graphite 600T

Permalänk
Medlem

När Nod32 var som mest i ropet för några år sedan köpte jag faktiskt en licens och visst det funkar men det gör enligt mig inte ett bättre jobb eller drar för den delen så mycket mindre systemresurser än tex gratisprogrammet Antivir som jag nu kör på två maskiner. Visst jag får stå ut med en popup när den uppdaterar sig men det kan jag lätt ta.

Antivir drar under normal drift mellan ~3000-6000k på min burk delat på 2 processer vilket jag inte direkt tycker är mycket att bråka om.

En orsak till att jag övergav nod32 var faktiskt den här nu relativt gamla tråden på tbg.nu http://www.tbg.nu/news_show/103164/1
Där disskuteras bla uppdatering av ett nytt hot där de flesta konkurrenter snabbt uppdaterade sina programvaror men där nod32 trots att en infekterad fil skickats in inte efter flera dagar var uppdaterat.

Visa signatur

/havoc

Permalänk
Medlem

För er som är lite siffer kåta kan ni läsa följande test som gjort. http://www.av-comparatives.org/seiten/ergebnisse/report11.pdf

Visa signatur

Intel i5 3570 | MK MSI Z77A-S01 | GTX 780 | OCZ Agility 3 120 | Corsair 16GB DDR3 | Corsair TX 650W 80+ | Asus Xonar D2X | Logitech Z5500 | Sennheiser 166 | Fractal Design Define R3

- Steam ID: Jappse ; Battlelog: Olawert ' Want a cookie?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gurk
Det jag bad dig om... fakta. Fram med det bara, ju mer detaljerat desto bättre. Klistra gärna in det mailet du babblar om dessutom, det är ju rolig läsning... och som du själv säjer, läs bifogade länkar innan du öppnar truten om innehållet där i.

/G

Så jag skulle alltså ljuga om mailat menar du???
Vad är det för fakta jag ska ta fram??? Vet fortfarande inte vad som jag måste skaffa länkar till. Är det om att NOD32 inte har skydd mot gamla virus fast Panda AV har det? Då räcker alltså inte ett mail från NOD32 själva menar du? Detta mail har jag ej kvar då det var i all fall för 2-3 år sedan jag om detta. Om du nu inte litar på mig kan du själv skicka ett mail till NOD32 och fråga.
Är detta något konstigt ens? Att man inte har virusskydd för virus som inte på något sätt kan spridas i modärna OS?

Förstår ärligt inte varför du är så upprörd. Påpekade bara att man bör veta hur man gör dessa tester då det har varit väldigt varierat hur gammla virus mm man har haft under årens lopp vid tester.

Jag är fortfarande inte någon fanboy till mjukvara. Om NOD32 är sämre på nya virus än något annat AV så är jag inte på något sätt någon som inte accepterar det och vägrar byta.

Visa signatur

Dator 1: Core i7 10700K | Asus Prime Z490-P | 16 Gbyte DDR4 3600 MHz | Asus GeForce RTX2060 6 GB OC EVO |
Dator 2: Core i7 4770K | MSI Z87-S02 | 16 Gbyte DDR3 1600 MHz | GeForce GTX 650 TI |
Dator 3: Lenovo IdeaPad 5 Pro | Ryzen 7 5800H | 16 Gbyte DDR4 3200 MHz |
Kamera: Canon EOS 6d | EF 17-40mm f/4L USM | EF 35mm f/2 IS USM | EF 100-200mm f/4.5 | Speedlite 430EX II |

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Knashatt
Så jag skulle alltså ljuga om mailat menar du???

Nej, det är en mystisk slutsats du själv har kommit fram till.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Knashatt
Vad är det för fakta jag ska ta fram??? Vet fortfarande inte vad som jag måste skaffa länkar till.

Det är kanske inte tydligt för dig vad du gjorde, men du fällde en kommentar som jag ifrågasatte och bad dig understöda med fakta.
Såhär skrev du:

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Knashatt
Vet tex att NOD32 inte skyddar mot virus som smittar Windows 3.x, gammla Novel versioner, Dos mm mm.
Detta är ett medveten val från NOD32 då dom anser det är meningslöst att ha sådant som både tar plats och tid att ha i systemet.

Fixa fram fakta på det påståendet är du hygglig. (Jag påstår att du ljuger och du inte vet vad du pratar om - om det är en motivator för dig)
För exempelvis, vad har novell med detta att göra... ska du inte passa på att blanda in Mac och SUN också?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Knashatt

Är det om att NOD32 inte har skydd mot gamla virus fast Panda AV har det? Då räcker alltså inte ett mail från NOD32 själva menar du? Detta mail har jag ej kvar då det var i all fall för 2-3 år sedan jag om detta. Om du nu inte litar på mig kan du själv skicka ett mail till NOD32 och fråga.
Är detta något konstigt ens? Att man inte har virusskydd för virus som inte på något sätt kan spridas i modärna OS?

Sandbox, heuristics, omkompilering av gamla virus... räcker det som svar?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Knashatt
Förstår ärligt inte varför du är så upprörd. Påpekade bara att man bör veta hur man gör dessa tester då det har varit väldigt varierat hur gammla virus mm man har haft under årens lopp vid tester.

Jag förstår inte varför du inte klarar av att först läsa igenom testmetoden innan du öppnar käften och argumenterar om den. Men visst, fine... jag ska tydligen inte begära att du ska förstå, eller hur menar du?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Knashatt
Jag är fortfarande inte någon fanboy till mjukvara. Om NOD32 är sämre på nya virus än något annat AV så är jag inte på något sätt någon som inte accepterar det och vägrar byta.

Du menar att du vänder kappan efter vinden? Har lätt att ändra åsikter och hålla på något annat... Eller vaddå?

/G

Visa signatur

CPU: I7 4770K Grafik: Poseidon Platinum GeForce GTX 980Ti Moderkort: Asus Maximus VI Hero Z87 RAM: 16Gb Corsair Dominator Platinum CL9 Nätagg: Corsair HX1050 Gold SSD: Corsair Force GT 240Gb SSHD: Seagate Desktop 4TB Låda: Corsair Graphite 600T

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gurk
Fixa fram fakta på det påståendet är du hygglig. (Jag påstår att du ljuger och du inte vet vad du pratar om - om det är en motivator för dig)
För exempelvis, vad har novell med detta att göra... ska du inte passa på att blanda in Mac och SUN också?

Som sagt, då jag inte ser någon anledning att ljuga om sådana här saker så är det inte mycket jag kan visa dig.
Du kan alltid fråga Tjarven här på forumet, det var han som hade testskivan med virus på och det var han som hade Panda på sin dator vid tillfället som jag pratar om.

Angående Novell var det ett av virusena som NOD32 inte hitta som Panda hittade. Viruset spred sig i Windows miljö där man hade Novelserver, kan tyvärr inte gå mer in på detta då jag inte är så haj på Novell. Vi pratar om virus som var aktuella före 1995...

Så, vi kan lägga ner den här diskutuinen med andra ord då du inte tror på mina ord. Jag har inte mailet kvar så jag kan omöjligt visa vad dom skrev.
Sedan så skulle jag i dina ögon lika gärna skriva en text och påstå att detta är skrivet från tillverkarna av NOD32...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gurk
Sandbox, heuristics, omkompilering av gamla virus... räcker det som svar?

Virusen jag pratar om förklarade NOD32 att dom sprids enbart i tex Windows 3.x, Windowsnärverk med Novelserver som är många många år gamla och används inte mm mm.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gurk
Jag förstår inte varför du inte klarar av att först läsa igenom testmetoden innan du öppnar käften och argumenterar om den. Men visst, fine... jag ska tydligen inte begära att du ska förstå, eller hur menar du?

Jag läste inte igenom detta då det finns nya tester gång på gång.
Alla tester är oftast olika genomförda. Det var detta jag ville få fram.
Som jag redan har skrivit, jag läste inte igenom artikeln helt enkelt, men ville få fram att man just måste tänka på att alla tester görs olika.

Vi lägger ner detta, ser inte anledningen att diskutera detta bara för jag inte läste artikeln.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gurk
Du menar att du vänder kappan efter vinden? Har lätt att ändra åsikter och hålla på något annat... Eller vaddå?

/G

Frågan är vilken ålder du har när du kommer med en sådan här komentar.
Fanboy är tex sådana som försvarar uppenbart dåliga funktioner i ett program p.g.a. att dom gillar programet förövrigt. Sett många diskutioner här på SweClockers där många förvarar FireFox eller Opera även om det står om tex någon säkerhetshål mm. Senast var det om att man lätt kunde få fram alla sparade lösenord i FireFox utan några som helst krav på lösen mm. Detta försvarade Fanboyen av FireFox som någor bra och av någon märklig anledning jämförde Opera och IE genom att använda 3:e partsprogram...
Träffar allt för många IT-tekniker och programerare som är fanboys...

Att kunna förstå att ett program har brister är inte det samma som att påstå att ett program är dåligt och inte kan användas.

Jag vänder inte kappan efter viden, jag tar egna beslut efter fakta.

Visa signatur

Dator 1: Core i7 10700K | Asus Prime Z490-P | 16 Gbyte DDR4 3600 MHz | Asus GeForce RTX2060 6 GB OC EVO |
Dator 2: Core i7 4770K | MSI Z87-S02 | 16 Gbyte DDR3 1600 MHz | GeForce GTX 650 TI |
Dator 3: Lenovo IdeaPad 5 Pro | Ryzen 7 5800H | 16 Gbyte DDR4 3200 MHz |
Kamera: Canon EOS 6d | EF 17-40mm f/4L USM | EF 35mm f/2 IS USM | EF 100-200mm f/4.5 | Speedlite 430EX II |

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Knashatt
Frågan är vilken ålder du har när du kommer med en sådan här komentar.
Fanboy är tex sådana som försvarar uppenbart dåliga funktioner i ett program p.g.a. att dom gillar programet förövrigt. Sett många diskutioner här på SweClockers där många förvarar FireFox eller Opera även om det står om tex någon säkerhetshål mm. Senast var det om att man lätt kunde få fram alla sparade lösenord i FireFox utan några som helst krav på lösen mm. Detta försvarade Fanboyen av FireFox som någor bra och av någon märklig anledning jämförde Opera och IE genom att använda 3:e partsprogram...
Träffar allt för många IT-tekniker och programerare som är fanboys...

Att kunna förstå att ett program har brister är inte det samma som att påstå att ett program är dåligt och inte kan användas.

Jag vänder inte kappan efter viden, jag tar egna beslut efter fakta.

Läs igenom vad du skriver innan du trycker på "skapa inlägget" så slipper du och andra göra syftningsfel på grund av stress/slarv. Du slipper bli misstolkad om inte annat.

Angående "ålder" (wtf?): Du slarvar när du gör inlägg, du läser inte bifogade länkar ordentligt och försöker smita ifrån en diskussion, raljerar om irrelevanta saker och klarar inte av att svara på frågor... vilken attityd visar det tycker du? Har det med din egen självkänsla att göra? Är det något som visar att du har dåligt självförtroende för något? Har det med MIN ålder att göra att förstå att du inte klarar av sådant här på ett vuxet sätt? Kanske, frågorna är många... du kan väl googla och kolla upp det.

Här är ett svar på varför jag skrev som jag gjorde:
Säj meningen högt (den jag citerade) : "Jag är fortfarande inte någon fanboy till mjukvara." och den här meningen "Om NOD32 är sämre på nya virus än något annat AV så är jag inte på något sätt någon som inte accepterar det och vägrar byta." Märker du inte att det är fel meningsuppbygnad och fullt med syftningsfel?

Sköt om dig... du kan behöva det!

/G

Visa signatur

CPU: I7 4770K Grafik: Poseidon Platinum GeForce GTX 980Ti Moderkort: Asus Maximus VI Hero Z87 RAM: 16Gb Corsair Dominator Platinum CL9 Nätagg: Corsair HX1050 Gold SSD: Corsair Force GT 240Gb SSHD: Seagate Desktop 4TB Låda: Corsair Graphite 600T

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gurk
Läs igenom vad du skriver innan du trycker på "skapa inlägget" så slipper du och andra göra syftningsfel på grund av stress/slarv. Du slipper bli misstolkad om inte annat.

Angående "ålder" (wtf?): Du slarvar när du gör inlägg, du läser inte bifogade länkar ordentligt och försöker smita ifrån en diskussion, raljerar om irrelevanta saker och klarar inte av att svara på frågor... vilken attityd visar det tycker du? Har det med din egen självkänsla att göra? Är det något som visar att du har dåligt självförtroende för något? Har det med MIN ålder att göra att förstå att du inte klarar av sådant här på ett vuxet sätt? Kanske, frågorna är många... du kan väl googla och kolla upp det.

Här är ett svar på varför jag skrev som jag gjorde:
Säj meningen högt (den jag citerade) : "Jag är fortfarande inte någon fanboy till mjukvara." och den här meningen "Om NOD32 är sämre på nya virus än något annat AV så är jag inte på något sätt någon som inte accepterar det och vägrar byta." Märker du inte att det är fel meningsuppbygnad och fullt med syftningsfel?

Sköt om dig... du kan behöva det!

/G

Bara vänta på det skulle komma, suck.
Vi avslutar diskutionen här. När man drar upp personers stavfel, sätt att skriva mm så finns det plötsligt ingen mening att diskutera. Normalt försöker jag köra alla mina inlägg i Word för rättstavning men har just nu inte installerat detta. Har har lärt mig vid många diskutioner i andra forum mot rasister mfl att dom allt för många ggr ser ner på folk som har problem med att stava mm som det plötsligt har någon inrelevans angående ämnet.

Angående åldern jag tog upp var för att du menar på att man vänder kappan efter vinden p.g.a. att man lätt kan acceptera att program som man tyckte var bra förr inte är bra längre...

Vi lägger ner diskutionen. Du hakade upp på att jag inte läste artikeln som du självklart har rätt till att göra då det ironiska är att det klart och tydligt står i artikeln att dom just inte har användt gamla virus till äldre OS.
Jag hakar upp mig på att du tror jag ljuger om att jag fått mail från NOD32.

Det har blivit fel från första början helt i onödan och det ÄR mitt fel faktisgt.

Så, jag ursäktar mig att jag inte läste artikeln innan jag skrev mitt inlägg.

Visa signatur

Dator 1: Core i7 10700K | Asus Prime Z490-P | 16 Gbyte DDR4 3600 MHz | Asus GeForce RTX2060 6 GB OC EVO |
Dator 2: Core i7 4770K | MSI Z87-S02 | 16 Gbyte DDR3 1600 MHz | GeForce GTX 650 TI |
Dator 3: Lenovo IdeaPad 5 Pro | Ryzen 7 5800H | 16 Gbyte DDR4 3200 MHz |
Kamera: Canon EOS 6d | EF 17-40mm f/4L USM | EF 35mm f/2 IS USM | EF 100-200mm f/4.5 | Speedlite 430EX II |