Stödjer XP Home Dual Core?

Permalänk
Medlem

Stödjer XP Home Dual Core?

hejsan!

Ska uppgradera datorn till Core 2 Duo, men har läst här och där att XP Home inte stödjer Dual Core. Stämmer det? Förjävligt om man måste inhandla ett nytt XP..

Permalänk
Medlem

Om jag inte har helt fel för mig så stödjer Xp home dualcore dock stödjer det inte dubbla processorsocklar. Så det bör inte vara något problem. Fick själv med xp home till min asus med dubbla kärnor och de funkade problemfritt.

Visa signatur

Fotograf med eget företag och grymt teknikintresserad.
www.kimsanfridsson.com

Permalänk
Medlem

Tack för svaret! Någon annan som håller med om att det är rätt?

Men, om man ska köpa Windows Vista, behöver man köpa uppgraderingspaket till t.ex Windows Vista Premium? http://www.webhallen.com/prod.php?id=66563

Eller räcker det med den här bara: http://www.webhallen.com/prod.php?id=66597 ?
Vilket är bäst att ta, 64-bit eller 32-bit? Prestandaförluster? Jag tycker det är väldigt billigt att köpa Vista, bara 1200kr för premium? Fast då måste man ju köpa hårdvara till, så då kanske jag ska passa på att köpa Windows Vista för 1200kr när jag köper ny hårdvara?

Men vad är skillnaden egentligen mellan OEM och Retail? Jag har läst här på sweclockers att man inte kan byta moderkort etc om man har OEM versionen av Vista, ska man byta moderkort så ska man köpa ny licens. Och så har jag läst att OEM i Vista kommer vara ungefär samma sak som det var med OEM i XP.. om det stämmer vore det konstigt för jag har Windows XP Home OEM nu (som jag har haft över 3 år), samt byte av moderkort, hårddisk etc flera gånger utan att behövt köpa en ny OEM licens. Så vad stämmer?

Ursäkta för en massa röriga frågor.. men det är väl lika bra att fråga nu när man har startat en tråd :).