Problem med ett Ati radeon x800 GTO

Permalänk

Problem med ett Ati radeon x800 GTO

Hejsan alla glada sweclockare!.

Jag är ny på forumet och postar mitt första inlägg och hoppas att ni är min räddning.

Jag köpte ny dator i början på året, en riktig feting =). Men nu är den givetvis inte så fet längre, och fungerar inte så bra.

Grafikkortet började jävlas redan från start och jag får ett medelande som det står, CPU recovery fail när jag spelar nya spel. Alla spelen är för övrigt Nvidia powered som inte funkar. Jag har testat Company of Heroes, Heroes of migth and magic och warhammer MoC. Även lite mindre kända spel som Spellforce.

Gamla spel eller icke grafiskt krävande spel funkar som t.ex. klassikern Diablo 2, Fifa Manager, Football manager och även stubbs the zombie =).

Det som gör mig så upprörd är att jag får ingen hjälp oavsett vart jag vänder mig och har försökt leva med detta då grafikkortet är så förbaskat bra utöver detta problemet. Men nu när jag inte har några andra spel att spela än nya spel så är det för påtagligt.

Ati supporten funkade inte alls bra och nya drivrutiner hjälper inte alls. Vad som händer när jag spelar spel är lite olika. I några spel hoppar det i windows efter det har stanna men går att gå tillbaks in i spelet igen. Men det är ju inge kul om man lirar online i rts osv. Vissa spel startar datorn om sig på. Eller helt enkelt blir svart så man får starta om manuellt. Ibland kan det hända att spelet bara stängs av och upplösningen ändras i windows till 800x600. Förstår inte riktigt mig på det här och i enhetshanteraren och i 3dmark fungerar allt korrekt.

Först tänkte jag att nvidia kanske är boven i dramat men då fick jag höra att annat folk kör ati kort till nivida powered spel och det funkar utan problem.

Vore glad om någon hade några bra tips på vad jag kan göra eller hur jag kan felsöka. Jag har skickat ett x-antal error reports som inte gett mig något =(.

/Ricky Löfqivst

Visa signatur

Ashes To Ashes Dust to Dust

Permalänk
Avstängd

Jag har liknande problem med mitt ATI radeon 9600, dock funkar de mesta spelen, även company of heroes funkar problemfritt, dock lite lagg för min dator är allmänt seg å föråldrar, mitt största problem är att Colin mc rally05 hänger sig å ja får samma problem som dig... Spelet funkade bra med mitt gamla geforce, tyvärr har jag gett bort det graffet till brorsan.
Jag har också sökt hjälp från ati, detta forum och även testat att tweaka om skiten på lite möjliga sätt, installerat omegadrivers, inget tycks hjälpa

spelet går till annars laggfritt på högsta allt, men hänger sig bara plötsligt efter ca 3~5 minuters spelande.. Graffet går inte för varmt, tror inte det gör på ditt heller, också haft problem från början, men levt med det förlänge, så garantin är troligen slut nu också..

det där med upplösningen beror på möjligen att du kör den upplösningen i spelet, och vanligtvis går upplösningen tillbaka till ursprungliga när du lämnar spelet, men när det dummat till sig händer dock ej detta...

OM du löser problemet vill jag väldigt veta hur i så fall...

/robert