Frågor ang partionering

Permalänk

Frågor ang partionering

Finns det något enkelt sett att ändra på plats på partioner och sånt alltså C: D: E: F: och så vidare utan att behöva formatera om datorn och partionera om allt?

Permalänk
Gäst

Partition Magic.

Permalänk
Medlem

Kan man inte göra det med diskhanteraren då?

Permalänk
Medlem

förstår inte riktigt problemet ?

Menar du att du vill ändra på enhetsbokstäverna (isf går det att göra i diskhateraren i windows) eller vill du flytta runt partitionerna i sej (isf måste du använda PQ Magic eller liknande)?

Visa signatur

.: Learn the system, Play the system, Break the system :.

Permalänk

Det är så att jag vill ha hårddiskarna på C och D just nu ligger det en enhet som inte är användbar på D.

Permalänk
Inaktiv
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Estanjoni
Det är så att jag vill ha hårddiskarna på C och D just nu ligger det en enhet som inte är användbar på D.

vad menar du med det? det är de logiska enheterna (med bokstäver) som ligger på de fysiska, diskarna...om du vill ändra storlek på dom, använd partition magic. om du vill flytta runt partitioner till andra diskar är det lika bra att flytta filerna direkt i windows å sen ändra enhetsbeteckning i PM eller windows diskhanteraren.

Permalänk

Alltså jus tnu har jag så här: Lokal disk (C:), Privat disk (E:), 3,5-tumsdiskett (A:), Flyttbar disk (D:), DVD-enhet (F:), CD-enhet (G:) och med flyttbar disk menas vl med en extern hårddisk eller? Typ som en extra HD från Iomega eller nå¨gon typ av musikspelare som man kan använda som en extrern enhet? Jag vill liksom ha min privata disk på D: och inte E:

Permalänk
Inaktiv

okey, då använder du diskhanteraren/partitionmagic för att först ändra enhetsbeteckning på din flyttbara disk, och sen e: till d:. har du minneskortläsare i datorn? dom kan också stå som flyttbara diskar...men gör D: ledig, sen byter du E: till D:. om du har installerade program på E: så kan de strula med genvägar och sånt, men partitionmagic har en utmärkt funktion, drivemapper, som letar upp filer som påverkas och ändrar dom automatiskt. prova de.