Hjälp! Problem med datorn. Hittar inte hdd.

Permalänk

Hjälp! Problem med datorn. Hittar inte hdd.

Har ett litet problem. I helgen så inhandlade jag nytt grafikkort(Radeon x800 gto pci-e), Modekort (P4GPL-X). Tog det modekortet då jag har tänkt att använda min p4 2.4 ghz s478. Rätt sniket kort då det bara finns 1 ide kontakt på modekortet men det ska väl funka endå. Har 4 sata kontakter istället. Provade att sätta ihop alla saker. Redan då såg jag att det bara fanns en 20-pin kontakt och inte 24 som det är på kortet. Läste om det och hörde att det skulle funka endå och det verkar som det. Allt startar ju upp och ger bild till skärmen osv så det fick va. Och nu till problemet. Den hittar inte min hårdisk? Jevla skit tänkte jag och provade den i en annan dator, funkade helt okej. In med den i den nya. Hittar fortfarande inte hårdisken. Vad kan problemet vara ? Den hittar men andra hårdisk men vill inte formatera då det finns värdefulla saker på den. Är Mitt enda hopp att köpa ny t.ex sata disk och kolla om det funkar ?

En fråga till bara om det här 20, 24-pin köret. Som jag sa så verkar det funka endå fast jag inte har en 24-pin. Kan ta det ta skada fast man kör på det sättet? eller är det bara att tuta på.

Rekommendera gärna ett bra midichassi och nätdel, gärna ihop då jag vill slänga min bigtower. Orkar inte med en sån stor klump längre. Tack på förhand!.

Permalänk

har hört att folk inte fått ide portarna att funka som de ska med 20 istället för 24..

Visa signatur

I am Extrazz.

Permalänk

Jasså.. det säger du. Hm.. Fan det här känns fett jobbigt. Vet inte vart jag ska börja. Var inte tänkt att lägga ut så mycket pengar jag gjort bara för att allt verkar krångla. Nytt chassi, nytt nättagg, ny hårdisk..

Men du tror det kan va med elen att göra att modekortet inte hittar hårdisken ? Får upp min andra hårdisk som är en samsung 200 gigare. Den första western digital på 80 gig hittar den inte. Inte iallafall när en ny install av win xp gjorts.