Trivialt om S-ATA och HDLED...

Permalänk
Medlem

Trivialt om S-ATA och HDLED...

Häromdagen dammade jag av min gamla "knightrider" som jag byggde för ett antal år sen och kopplade in i datorn. Till min förvåning upptäcker jag att den inte fungerar som den ska - istället för att "rinna" när HDn arbetar så rinner den hela tiden.
Problemet är antagligen att jag bara har en S-ATA disk. Det enda jag har på IDE-kanalen är en cdbrännare. Datorn får krupp och beslutar sig för att skicka konstant signal till HDled, därför rinner min knightrider konstant.
Finns det något sätt jag kan fixa detta på? Det enklaste vore väl att köpa mig en billig P-ATA disk och sätta i, men det känns ganska onödigt när jag inte behöver lagringsutrymmet (än. Och när jag gör det så köper jag hellre en ny S-ATA)
Finns det några inställningar man bör göra i BIOS om man bara kör en S-ATA disk? (Jag har haft datorn i 18 månader eller så och den fungerar felfritt, så jag tvivlar på att jag har missat några inställningar, men man vet ju aldrig)

Finns det någon annan stans man kan koppla in knightridern som indikerar när datorn arbetar?
(EDIT: jag menar som att exempelvis koppla den över power_led istället för hd_led. Detta skulle ju inte lösa mitt problem, men finns det någon annan indikator på när datorn jobbar man skulle kunna utnyttja?)

Visa signatur

"We're paratroopers, lieutenant. We're supposed to be surrounded!" - Lt. Winters, Bastogne 1944

Permalänk
Hedersmedlem

Är SerialATA-kontrollerkortet integrerat i sydbryggan eller är det ett "fristående" kontrollerkort integrerat på moderkortet?

Jag har aldrig fått HDLED att fungera på någon SATA-kontroller.

Visa signatur

SWECLOCKERS.COM :: If Quake was done today ::
WS: Gigabyte Z690 UD DDR5 :: Core i5 12600K :: 32 GB RAM :: Geforce RTX 3060 Ti :: 10 GbE NIC :: AOC C32G1 32" :: Seagate FireCuda 530 1TB :: Deepcool Matrexx 55
NAS: SM X10-SLM-F :: Mellanox Connect2X SFP+ :: Intel XL710-QDA1 QSFP+