Lyckas inte stereokoppla två Google Nest Audio-högtalare.

Permalänk
Medlem

Lyckas inte stereokoppla två Google Nest Audio-högtalare.

[Edit: Fått det att fungera.]

Jag har två Google Nest Audio som jag vill koppla ihop som ett stereopar, men jag får det inte att fungera trots att jag följer Googles beskrivning på nätet och i Google Home-appen.

Istället för att få dem parkopplade så hamnar en enhet i det förvalda rummet och den andra enheten i rummet "Lokala enheter".

Jag sätter först upp de två högtalarna separat med namnen "vänster" och "höger" i rummet "Kök". Jag följer Home-appen för att koppla ihop dem och ger stereoparet namnet "Köket". Vid sista steget hör jag ett stereoljud i båda högtalarna, men när jag ber Google spela upp musik varnar den för att den inte kan koppla upp sig mot "höger" och spelar bara i "vänster" högtalare som är den enda som finns i rummet "Kök" med namnet "Köket". I Home-appen ser jag att "höger" högtalare har hamnat i ett rum "Lokala enheter".

Har testat att fabriksåterställa både enheter och Home-app, men får detta fel konstant. (Jag kan inte heller separera de två i appen parkopplade enheterna förmodligen för att den ena enheten inte hittas. Så jag kan inte försöka parkoppla dem igen utan att ominstallera den enheten.)

Har någon tips på hur jag kan fixa detta?

Permalänk
Medlem

Har äntligen fått det att fungera.

Raderade all information och appar (vilket inte var helt lätt då Google Home ville komma ihåg infon trots raderande av cache, appdata, app, och "Hemmet" i Google Home vilket borde leda till frånkoppling av all data från kontot), fabriksåterställde enheterna, valde sen den andra enheten att bli huvudenhet, lät Google välja alla namn själv under konfigurationen. Så helt plötsligt fungerade stereokopplingen.

Edit. Man ska inte ropa hej, förrän man fått Google på sin sida. Jag märker att balansreglaget inte fungerar korrekt i Home-appen. Det går att få enbart vänster att låta, men drar man reglaget till max höger så låter det fortfarande i båda högtalarna...

Hittills har jag fått uppfattningen att Google Home är väldigt buggigt.

Permalänk
Medlem

Jag ändrade router från 2 4 ghz till 5ghz o då gick det på en gång