Seventeam Model ST-250PIIIP byte av fläkt.

Permalänk

Seventeam Model ST-250PIIIP byte av fläkt.

Har ett fullt fungerande nätagg förutom fläkten i den men en av mina retro datorer har börjat att starta om ofta,ibland när man enbart rör musen eller klickar på någon fil. Kom på att fläkten inte snurrar som den ska, den går väldigt segt. Tänkte byta ut den men kom på att de fanns en till kabel en blå. Antar att denna är till Fan sensor control? Då det framgår på etiketten. Den fungerar enbart i 5sec när man testar en annan fläkt och bara har röd och svart kabel ihop vindad. Dom andra fläktarna saknar en blå kabel och är lite större, behöver en fläkt med måtten 80mm och 20mm. 12v 0.24A samt med en blå kabel. Vill helst fixa denna, hade annars kunnat fixa ett nytt agg.

Permalänk

Prövade att köra nätagg utan fläkt men de blir enbart att lysa en grön lampa på moderkortet. De fungerade innan jag testade att byta fläkt. Kom på att detta nätagg saknar den 4 pinnade kontakten som ska sitta på moderkortet. Compaq D530.

Permalänk

Fick igång det igen. Band ihop kablarna och då fungerade det igen, de fungerade inte med bara röd och svart kabel. Så då var nätagg helt men fläkten dålig.

Permalänk
Permalänk

Har 2st och det ena fungerade perfekt till min Acer Aspire T120 innan de började att lukta bränt och datorn stog avslagen. Testade med det andra som är likadant och de startar om datorn så fort man loggas in i Windows. De fungerar dock perfekt i en Compaq D530 som original använder ett 185W max nätagg så antar att denna P4 på 2.8ghz emot den i Acer på 1,89ghz kräver mindre ström? Har ett 128mb grafikkort och 2 fläktar i compaq med. Dock en sata disk i den och utan ljudkort i pci. Så det som skiljer är ett ljudkort och en slave håddisk. Men även utan slave hårddisk så startar datorn om med de nätagget. I compaq så går det att ha datorn på i flera veckor och ständigt söka efter tex filer på en hårddisk som förlorade mft index. Utan några omstarter. Acer fungerar dock fint med andra 250w nätagg men inte just detta.