Helgsnack: Geforce RTX 3000-serien fyller två år

Permalänk
Medlem

Minnesvärt är att jag tyckte att jag fyndade ett 3060ti för 6800:- i december 2021. 3000-serien får bli en symbol för starten för inflation, bristvaror, fraktstrul, elpriser och allt annat som gått käpprätt åt skogen den senaste tiden...

Visa signatur

i5-12600K med Noctua 12A | MSI z690 d4 | 2x16 corsair ddr4 lpx 3200mhz | evga 3060ti xc | samsung 980 m2 | LG 27" GP850 | xfx pro 850w | fractal design r6

Permalänk
Medlem

Mest minnesvärda grafikkortsköpet någonsin.
Satt och jobbade hemma som man även fortfarande gör nu efter pandemin. Höll ett fönster igång på komplett.se eftersom tråden här på sweclockers gällande släpp om nya batchar gjorde gällande att vid ett visst klockslag skulle man hålla extra koll.

Mycket riktigt så släpptes ett gäng kort. Hamrade på F5 för allt var tangentbordet höll för samtidigt som jag fick använda quake-skillsen i reflexer för att trycka igenom beställningen. Strax över 50st kort (hela batchen) såldes vid det här tillfället på 3 minuter.
Fick hem mitt RTX 3080 Suprim X efter ett par dagar. Sådan sjuk upplevelse har jag aldrig haft vid ett köp.
Extra glad dessutom att det var innan priserna höjdes.

Permalänk
Medlem

Fortfarande vägrar byta ut min 1660super. Väntar in intel arc och ev 4000 men jag håller inte andan för låda priser där. Tyvärr har spelandet blivit helt förstörd för min del, hittade massa andra intressen. Hejdå nvidia o rövarpriser u wont be missed.

Permalänk
Medlem

RTX 3080 OC

Jag köpte ett ASUS TUF RTX3080 OC (V1) för 16 000 från en scalper. Jag behöver det för att köra Ai-processer. Tog evigheter med ett RTX 2070.
Fick igen några tusenlappar, när det var lönt med mining. Jag klarar mig ett par generationer till.

Visa signatur

Intel Core i9-9900K @ 4.7 GHz // ASUS TUF 3080 OC

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Ja. Ska man ha partners så måste man sälja till ett pris som gör att de i sin tur kan sälja sina kort med vinst, till ett pris som konsumenterna anser rimligt.

Så det var en helt sjuk tid som inte alls hade behövt vara så sjuk om Nvidia proriterat långsiktiga relationer med sina partners och kunderna, men de valde miners framför alla andra, och nu är den kundgruppen nästan borta, så nu får de stå där med skammen.

Ja, jag hoppar att det svider lite för dem. Jag oroar mig att det är AIB-partners som kommer ta den stora smällen. Misstänker att Nvidia kommer tvinga dem att köpa X chip var ut 40-serien eller så får dem inga alls. FE kommer släppas till lägre pris än AIB. Och andra sidan, förlorar partners tillräckligt mycket på detta så kommer de väl också lämna och det är ett plus.

Haft koll på blocket i skåne då en vän behöver ett billigt kort. Många annonser ligger kvar och sänker sina pris.

Visa signatur

Hur många datorer är för många?

Permalänk
Medlem
Skrivet av kelthar:

Nu är det 28% av toppnoteringen. Brukar aldrig kolla på värdet mot BTC i SEK eftersom USDs växelkurs spelar in.

Ja, och något man kan vara ganska säker på är att svenska kronans värde förmodligen faller snabbare än BTC på några års sikt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av dblade:

Ja, och något man kan vara ganska säker på är att svenska kronans värde förmodligen faller snabbare än BTC på några års sikt.

Tror du att kronan kommer halveras mot USD på några års sikt? Så att 1 USD = 20kr?

Visa signatur

Hur många datorer är för många?