Skapa hemsida enkelt och billigt - var/hur?

Permalänk
Medlem

Skapa hemsida enkelt och billigt - var/hur?

Kommer att behöva skapa en hemsida åt en förening inom kort. Behövs inget avancerat alls, det behövs bara några sidor om förening, hur man blir medlem, kommande evenemang och lite om tidigare evenemang. Det kommer inte att krävas några speciellt stora mängder lagringsutrymme och inte heller räknar vi med någon enorm förbrukning av datatrafik. Vi kommer att vilja köra på en egen domän men vill komma undan så billig som möjligt utan utan att det blir massa krångel. Sedan får det gärna vara enkelt att uppdatera då jag inte vill bli ensam med att uppdatera det som står på sidan

Finns det något/några vettiga ställen som kan tänkas tillfredsställa dessa behov/önskemål? Föreningens ekonomi är inte fantastiskt så vill som sagt helst hålla nere kostnaden så mycket det går utan att man hamnar på ställen som bara krånglar.

Alla förslag mottages med tacksamhet!

Permalänk
Medlem

Facebooksida kanske?

Permalänk

Såg att https://www.gratishemsidor.nu/ recenserar gratis hemsidor.

Visa signatur

// Lars Lindehaven

Permalänk
Medlem

Om det bara handlar om statiskt innehåll (HTML, CSS, bilder, etc) och JavaScript (och inte databaser, PHP eller andra "backend" tekniker) borde GitHub Pages fungera. Det är gratis, stabilt, hyffsat lättanvänt (du kan sköta allt via webbläsaren om du så önskar) och du kan dessutom göra sidan nåbar via en egen domän.

Jag använder det själv för några enklare projekt och är mycket nöjd. En, beroende på hur man ser det, potentiell nackdel är att allt innehåll och dess historik blir publikt.

Edit: Läste ditt inlägg lite fort. Jag fick för mig att du bad om tips om var man kan tillgängliggöra en enkel hemsida. Mitt svar avser alltså själva hostingen av sidan. Om du behöver verktyg/system (CMS) för underlätta själva byggandet av sidan så räcker inte GitHub Pages. Jekyll skulle kunna vara relevant, men är sannolikt betydligt mer involverat än sedvanliga "click and play" CMS såsom WordPress.

Permalänk
Medlem

Wordpress och nå billigt hotell.

Visa signatur

Min dator är Cat-säker.
Hakuna Matata

Permalänk
Medlem

Squarespace är svinbra till sånt där.