Youtube music eller spotify, vad gillar ni mest?

Permalänk
Medlem

Sade nyligen upp Spotify för att testa Spotify Free igen.
Funderar på att testa Youtube Premium eftersom jag lyssnar mycket på musik på Youtube. Via mobil är Youtube numera helt förfärligt med massor av reklamavbrott. Men via datorn är reklamen inte alls särskilt påträngande om man lyssnar på långa streams som jobb, plugg & koncentrationsmusik utan sång som t ex Lo-fi Hiphop Radio eller de fantastiska progressive house-spellistorna från The Grand Sound.
Youtube har ju också mycket mer musik än Spotify med massor av obskyr musik, gamla vinyler, live-konserter samt Ted-talks etc. etc. etc.

Men jag föredrar Spotify med deras utmärkta spellistor – som tyvärr är helt värdelöst dåliga att editera via mobil! Via dator kan man lätt skapa foldrar och flytta på listor lätt medan det är omöjligt på mobil!

Offtopic: Hörde att Spotifys modell inte är hållbar och att fler nya använder bara ökar deras kostnader till rättighetsinnehavarna.
Sedan undrar jag om Spotify tjänar mer på Free-användare som spelar upp mycket reklam jämfört med billiga 99kr månaden-användare de inte kan sälja reklam till?

Permalänk
Medlem

Youtube premium i många år, är ganska nöjd med tjänsten, förutom att de har stort sätt all musik man kan tänka sig (och musikvideos från 80 talet som jag gillar stärkt), så är det hela ju reklamfritt med, också på SmartTv apparaten i huset, inga adblockers behövs, och så vet man att några slantar går till Youtube innehålls skapare med.

Permalänk
Avstängd

YouTube is the best!