Är det värt att lära sig Mathematica?

Permalänk
Medlem

Är det värt att lära sig Mathematica?

Jag verkligen hatar Matematica men är det värt att lägga ner tiden att lära sig det? Studerar till elektroingenjör.

Permalänk
Medlem

Tycker Matlab är väl standardprogrammet att använda, men det är väl liknande syntax i dem allihop så kan du något så kan man ju alltid snabbt byta över.

Använde ju själv både Matlab och Maple under universitetsstudierna, allt beroende på vilken fakultet som hade kursen samt preferensen av läraren kan tänka.

Permalänk
Medlem

Tja, vill du göra stora komplexa beräkningar för hand, eller vill du göra dem i ett program? Vet ju vad jag skulle föredra
Men som nämnts ovan, MatLab är mer standard ute i brancherna (inte bara el, utan all matematisk simulering, t.ex. krocktester på Volvo)

Visa signatur

Processor: Motorola 68000 | Klockfrekvens: 7,09 Mhz (PAL) | Minne: 256 kB ROM / 512 kB RAM | Bussbredd: 24 bit | Joystick: Tac2 | Operativsystem: Amiga OS 1.3

Permalänk
Medlem

Matlab är som sagt defactostandard ute i verkligheten, och även om det säkerligen inte är jättekrångligt att sadla om vid behov så skulle jag nog rekommendera att lära sig Matlab först och främst. Det hör inte till ovanligheterna att det finns studentlicenser att tillgå gratis via universiteten, så det kan vara värt att kolla upp.

Visa signatur

Desktop: AMD 3950X, 64 GB RAM, Nvidia 4070 ... (Windows 11)
Serverdesktop: AMD 5600G, 64 GB RAM (Proxmox)
Labbmiljö: Supermicro SC825 X9DRi-F 2xE5-2667v2 64GB RAM
Kamera: Canon R5, Canon RF 100-500, Laowa 100mm f/2.8, Canon RF 24-70 f/2,8

Permalänk
Medlem

Är det inte lite som att jämföra äpple och päron när man ställer matlab och mathematica mot varandra?

Permalänk
Medlem

Skulle inte lägga någon tid på att lära sig Mathematica, aldrig hört om någon som använt det i arbetslivet (kan dock inte tala för forskningsdelen).