ASUS ROG G752VT - nödvändiga av-/installationer efter omformatering?

Permalänk
Medlem

ASUS ROG G752VT - nödvändiga av-/installationer efter omformatering?

Hej,

Jag hade inte omformaterat min dator sedan den köptes för flera år sedan. Nu efter omformateringen tycker jag att den beter sig märkligt, nästan långsammare än tidigare när det kommer till att öppna applikatione, lista filer osv.

Har ni några rekommendationer för vilka drivrutiner, utöver de som windows automatiskt installerar, som jag bör ladda ned? Även tacksam för länkar och eventuella förklaringar kring hur och varför de behövs. Är det någon firmware som jag bör avinstallera? Provade att avinstallera McAffee (som automatiskt installerades i samband med ominstallationen av windows) men när man försöker göra det via kontrollpanelen så hittar inte datorn några filassociationer trots att programmet finns med i programlistan. Känner att jag bli av med en del firmware-trams.

Ett annat problem jag har är att mitt batteri är dött så jag behöver vara konstant kopplad med el-kabeln, detta gör att jag inte får köra Asus live update då den säger ifrån på grund av låg batterinivå. Finns det något sätt att komma runt detta problem, antingen via att ladda ned relevanta uppdateringar från annat håll eller behövs inte ens programvaran?

Även tacksam för eventuella tips kring eventuell överklockning som kan/bör göras utan att riskera några olyckor.

Här är en länk till specifikationen för min dator:
https://www.asus.com/se/Laptops/ROG-G752VT/specifications/

Stort tack på förhand!

Permalänk
Hedersmedlem

Först och främst välkommen @KNiVEN87

Jag tog bort ditt bumpinlägg då det är emot reglerna. Detta då vi vill att alla ska ha samma chans att få sina trådar uppmärksammade.

On topic:
Du kan ladda hem drivrutiner direkt från Asus hemsida. Drivrutiner till grafikkortet kan du ladda hem från Nvidia (så att du får den senaste).

Vilken typ av hårddisk(ar)/SSD har du?

Visa signatur

Danskjävel så krattar som en skrivare...

Permalänk
Medlem

Hej, och tack! Jag förstår och kommer självklart respektera forumets regler.

Drivrutin för grafikkortet laddade jag hem via Geforce Experience, i och med att det är Nvidias programvara bör alltså de ha de senaste drivrutinerna för mitt grafikkort?

Hur får jag reda på vilket moderkort jag har? Kan man se det i enhetshanteraren?

Känner inte till märket men det sitter en 120Gb SSD i den från fabrik, sedan har jag bytt ut den medföljande 7200rpm-hårddisk som också medföljde till en Samsung 500Gb SSD.