Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Lacie 500gb extern typ av hårddisk?

Permalänk
Medlem

Lacie 500gb extern typ av hårddisk?

Vad är detta för typ av disk i denna? Strömadaptern är trasig på denna externa och jag tänkte om det går att lösa med att plocka ut hårddisken i den och ansluta en separat kabel typ usb-sata eller vilken det nu ska vara...

https://www.webhallen.com/se/product/61505-LaCie-500GB-Extern...

Permalänk
Medlem

@Grillad: Den är väldigt gammal nu så den är inget att hänga i granen.
Men ja, du kan ta ut den och koppla den i datorn.

Visa signatur

CPU: I7 7700k @ 4.6GHz - Noctua NH D15S - Asus ROG Strix Z270F Gaming.
GPU: RTX 3070TI @2 st 120mm cf-v12hp hydro dynamic fläktar. 👍
RAM: 32GB DDR4 3200MHz. HÅRDDISK: 4 st SSD, 2 Mekaniska.
MONITOR:1 Xiaomi MI 34"- 3440x1440 144Hz MONITOR:2 Optix MAG274R 27" 1080p 144Hz MONITOR/Tv:3 LG 47lv355n-ZB 47". Nätagg: Corsair Newton R2 1000W. Allt i ett Cooler Master CM Storm Stryker.

Permalänk
Medlem

@Grillad: om du har kvar strömkabeln så kolla vad som står på den och matcha det. Tex 12V 3A. Du kan gå upp 0,5 A utan stora problem, men går du ner är det inte säkert att den går igång. (OBS! detta gör du på egen risk. Jag har själv gjort det på min hårddisk pga glapp då nyare hårddiskar idag kommer med adapter, så du kan byta från tex amerikanskt uttag och svenskt. )

Permalänk
Medlem

Seagate äger Lacie så det är med stor sannolikhet en Seagate-disk eller en Samsungdisk i den

Det är stor risk att kabinettets USB-gränssnitt använder sig av 4K-sektorer medan urmonterade disken kopplas in direkt på sata-anslutningen i din dator så är det 512-bytes sektorer.

med andra ord, töm disken på filer innan du plockar ut diskdrivern ur kabinettet då man kan inte lösa problemet med dom olika sektorstorlekarna i windows (men går lösa problemet med losetup i Linux i värsta fallet)

12 Volt matningen till dessa diskar är standardmässig även mellan olika tillverkare vilket innebär att du kan använda vilken annan extern 3.5" USB-disk strömförsörjning som helst så länge det är på minst 1.5 Ampere i strömkapacitet och större. har många sådana liggande och tänker aldrig på vilken adapter som kommer med vilken disk (och i många fall exakt samma mellan tillverkarna under samma tidsperiod) utan kopplar friskt mellan.

Passar anslutningen så bör det fungera.

en brasklapp - sektorstorlekskonvertering görs i fabriks USB-disklådor som huserar hårddiskar som är över 2TB storlek (för att vara kompatibel med win XP som inte förstår GPT) och finns det ingen modellserie av just denna disklåda med diskar större än 2TB så kan det vara 512-bytes sektorer även på USB-sidan och då är disken i den bara att flytta in till stationära datorn och ansluta till SATA-anslutning utan problem och windows kommer att hitta filsystemet.