Steams distributionsavtal förhindrar lång exklusivitet för Red Dead Redemption 2

Permalänk
Medlem
Skrivet av HoboCop:

Att vilja dra in pengar är en sak, men nu är det ju ett illa dolt hot. "Antingen släpper ni hos oss också eller så är ni inte välkomna". Det finns många sätt att markera på, men det här är iaf för mig tydligt att det handlar om att skrämma skapare till att använda Valve - något som dom förmodligen inte hade gjort iom att vissa andra tar mindre betalt för varje såld licens. Är jag hård i kritiken? Ja. Kan jag ha uttryckt mig tydligare, också ja. Står jag för den? Ja.

Man hade kunnat sälja Steam koder från dag ett för att öka marginalerna.

Citat:

Har du testat med t.ex. Wine, PlayOnLinux, Lutris?

Nu var frågan inte ställd till mig men jag tänkte försöka ge ett vettigt svar ändå.

Valve har börjat bidra till Linux kerneln för att förbättra spelprestanda överlag.
Ibland behöver man ha olika inställningar i Lutris för att ladda ner/uppdatera lunchern än vad som krävs för att köra spelet.
När man kör via Steam är det oftast bara att välja proton version och köra, de har med andra ord gjort en ganska ordentlig satsning.

Man kan diskutera avgifter fram och tillbaka i all oändlighet men det är fortfarande upp till spelutvecklare att välja om de vill betala mer i avgift för deras kunder skall få bättre stöd för Linux och diverse kringutrustning eller om de vill ha en större bit av kakan och välja en annan launcher som exempelvis EGS.

Skickades från m.sweclockers.com