Primär monitor på annat grafikkort (slav)

Permalänk
Medlem

Primär monitor på annat grafikkort (slav)

Det börjar bli allt svårare att få tag i kraftfulla grafikkort med en ordentlig DVI-port. I nuläget är det bästa grafikkortet med DVI som går att köpa nytt RTX 2070, och då enbart hos några få tredjepartstillverkare. GTX 1080 Ti är fortfarande det bästa som finns på marknaden med DVI-port, och huruvida det kommer att komma något grafikkort med DVI som klår detta i prestanda är oklart.

Därför är nu frågan hur pass bra det fungerar att använda ett äldre grafikkort med DVI, eller t.o.m. IGPU om man har det, som slav för att driva sin monitor på medan själva renderingen sker på ett annat grafikkort. Har sökt på detta men de enda svaren är folk som använt det för en sekundär monitor, vilket fungerar utmärkt. Det dök dock upp ett par svar som påstod att även om grafikkort A skulle stå för renderingen, så skulle det av någon anledning vara begränsat av mängden VRAM som grafikkort B har om det är där skärmen sitter inkopplad - något som inte påverkar de som bara använder detta till en sekundär skärm som inte används till något krävande.

Sånt som jag redan vet:
Det fungerar att göra så för man får ju bild och kan titta på YouTube
Jag kan köpa en ny monitor
Köp ett grafikkort med DVI
Använd en passiv HDMI-DVI-adapter (nej det fungerar inte till DVI-DL)
Använd en aktiv adapter (dyra och fungerar inte jättebra)

Visa signatur

Citera så att jag hittar tillbaka! AMD Ryzen 7 5800X3D | MSI B450 Tomahawk Max | 32GB Ballistix @ 3733/16 | EVGA 2070 | Crucial MX500 2TB | EVGA G2 750W | Windows 10