Bra dator men den är sjukt seg i windows och fps drops i spel

Permalänk
Medlem
Skrivet av perost:

Det var nog inte det du ville säga, men vad du skrev kan misstolkas som att spel bör läggas på en HDD istället för SSD. I själva verket så vill man oftast ha all form av mjukvara på SSD, men vid brist på utrymme bör man prioritera OS:et.

Att ha spel på HDD har ibland orsakat prestandaproblem för folk här på forumet eftersom en del spel laddar in data under spelets gång, men just CS:GO bör egentligen inte påverkas av det kan man tycka.

Nu blir de egentligen ord emot ord,
Precis det jag faktiskt ville säga, jag kör fortfarande ALLA mina spel på en 3tb hårddisk, ingen idé byta detta emot ssd, jag orkar vänta ca 30sec mer, minskade stutter i CS GO dock med just de spelet genom att flytta den till SSD, speciellt när man kollar emot större ytor första gångerna, när de väl renderats fungerar det bra.
Battlefield är väl också ett som njuter av SSD men sen är idéerna få, inga spel som jag upptäckt dag & natt skillnad på att ha dem tillfälligt på SSD eller inte, laddtid första gången sen går de OK
Windows på SSD så känns de som att resten fungerar också ^^

Skrivet av perost:

Ja, du kan ladda ner från Microsoft.

Orsaken till att endast ha SSDn monterad vid själva installationen av Windows är så att bootloadern med säkerhet hamnar på SSDn, annars kan man få problem i framtiden om man rycker någon annan hårddisk och Windows plötsligt slutar fungera. När du väl installerat Windows så kan du koppla in vilka hårddiskar du vill igen.

Skrivet av Narrwild:

@hunkaboy86: Tack för ditt svar, ska ta bort min gamla HDD och installera om allt på min SSD istället. Nej det är sant Ska köpa en större SSD faktiskt. Antar jag kan ladda ner .iso filen genom micorsofts hemsida och därifrån till min usb?

Så helt rätt, koppla ur gamla hårddisken innan du installerar på SSD,
https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10#3...
Denna tool ger dig möjlighet installera USB direkt, utan några konstigheter.
Kör 120gb windows ssd och skaffa en större till lagring/spel om du önskar det. Det är mitt tips iaf om din nuvarande ssd är 6gb sata och av bra modell så det inte skiljer dag & natt emot din nuvarande i hastighet.

Visa signatur

Cpu: R5-3600 | MSI MEG X570 UNIFY | Vega64 RedDevil | Corsair 3200 Mhz 16GB | Phanteks PH-TC14PE | Chassi: R4 Arctic White | Steelseries Apex Pro | Logitech G Pro X Superlight | Steelseries Arctis 7