Android + Gear S3 + Samsung Pay for gear **GUIDE**

Permalänk
Medlem

Android + Gear S3 + Samsung Pay for gear **GUIDE**

Hejsan!

Som rubriken lyder så har jag trollat lite med att försöka få igång Samsung Pay på min Gear S3 Classic som är uppkopplad till min Xiaomi Mi Mix, vilket resulterande i en del fixande för att få igång detta ( som vanligt )
Kan vara så att en liknande tråd finns? då är denna isåfall överflödig, jag vill helt enkelt dela med mig om hur jag fick detta att fungera

I slutändan så består problemet ändast av att Samsung har låst själva applikatonerna till en viss android version, som inte styrks av Xiaomi, och kanske andra märken också.

Samsung Pay ska vara exklusivt endast för Samsung Telefoner.
Men Samsung Pay For Gear ska tydligen vara mer "öppet" för att du ska kunna använda din smart klocka till att betala med.
Finns en del trådar om detta på Reddit men överlag så är det väldigt luddigt och mycket snack om att flasha klockan, vilket jag inte har gjort, och inte rekommenderar heller.

Info:

Modell av Telefon: Xiaomi Mi Mix 256 Gb
Modell av Smart klocka: Samsung Gear S3 Classic
OS telefon: MiUI8 ( 8.7.2.9 EUROM )
OS Smart klocka: Tizen 3.0.0.1

Dold text

Det jag fick göra för att få Samsung Pay på min Gear S3 att fungera ihop med min Xiaomi Mi Mix var att:

Process

1. Hämta Samsung Gear appen, om den inte finns tillgänglig för din telefon som den inte gjorde för mig, kan man testa att ladda ned den från t.ex. APKPURE, APKMirror som i stort sätt är en hemsida som laddar upp .APK installations filerna för applikationer, man för alltid en risk i att ladda ned appar från andra ställen än PlayStore, så detta gör ni på EGET ANSVAR.

Apkpure hittar ni HÄR!
Apkmirror hittar ni HÄR!

2. Koppla upp klockan med bluetooth mot din telefon, för säkerhets skull koppla även upp klockan till ditt Wi-Fi hemma.

3. Det kommer behövas en del appar som Samsung Gear använder sig utav, dessa är: Samsung Health, Samsung Accessory Service, Gear S Plugin, och Samsung Pay for gear Notera att dessa applikationer behöver ha tillgång till samtliga behörigheter i telefonen, så dubbelkolla alltid vad för behörigheter appen har, om någon är av , välj istället att godkänna applikationen denna behörighet.

Dubbelkolla även notifiaktion inställningar då dessa kan också låsa funktionen för att allt ska fungera, samtliga notifikationer ska kunna visas precis som vilken app som helst, i Xiaomi MiUI så är notifikation inställningarna manuella.

4. Öppna Samsung Gear appen och synka klockan mot telefonen, välj sedan att starta Samsung Pay genom Gear appen, om du får ett meddelande om att appen "hämtas" eller "installeras" men inget händer, så har du missat att ge någon rättighet eller så fattas appen helt från ditt system.

Dold text

Kända fel

Root

Om du får ett felmeddelande om att telefonen är Rootad så är din bootloader eller telefon rootad, vilket Samsung har en säkerhetsfunktion i själva appen som "dubbelkollar" så enheten inte är rootad, det finns dock sätt att passera detta, mitt tips skulle vara att kika på rootning med Magik som kan dölja rootningen för valda applikationer.

Dold text

Hämtar Samsung pay (installerar)

Om du får upp ett meddelande att Samsung Pay for gear hämtas när du klickar på "Öppna samsung pay" i Samsung Gear applikationen, men inget händer, så är det för att av någon anledning hittar inte Gear applikationen din Samsung pay for gear app, dubbelkolla så alla rättigheter är korrekta.

Dold text
Dold text

Om du kommer vidare till Samsung Pay For Gear så är allt klart! nu är det bara att godkänna diverse avtal, lägga till ditt kort, och nu har du en smart klocka att betala med!

Om ni har några frågor, eller stöter på problem, så skriv gärna i denna tråd, jag ska försöka bistå med den kunskap jag har.

Nu slipper ni iallafall leta fram vad man behöver göra

Kram!

~RikiRu

Visa signatur

- Chassi: NZXT 510 Elite, CPU: INTEL I7 6950X @ 4Ghz RAM: 64 GB DDR4 3000 mhz, MB: ASUS X99 DELUX II , GPU: RTX 3090 HOF Nätagg: 1200 watt plat, CPU Kylare: NZXT X53 , HDD: 2 x 2 TB 7200 RPM, 512 Gb SSD, 1 Tb Samsung 970 EVO M2 OS: Win10 Pro 64-Bit.

Permalänk
Arvid Nordqvist-mannen

Pay for Gear ska ju finnas i Samsung's butik, förhoppnings.

Jag använde det på min klocka med OP3T.
Dolde root för alla samsung applikationer och systemui i Magisk Hide.

Permalänk
Medlem

Av någon anledning så fungerade inte själva betalningen när jag testade i butiken, all verifiering har gått igenom och inga felmeddelanden och kan se mitt kort som tillagat i applikationen, mycket underligt.

Bestämde mig för att läsa av NFC informationen som kommer från klockan och den är minst sagt underlig.

infon består egentligen inte av någon Hash alls som den bör göra, utan endast av:

04 03 02 01
01 02 03 04

Känns som appen är lite skum mellan telefon och klocka? har läst att en hel del personer har väldigt mycket problem med senaste uppdateringen av dessa programvaror..

Om någon har ett tips tar jag gärna emot dessa!

Stort tack!

Visa signatur

- Chassi: NZXT 510 Elite, CPU: INTEL I7 6950X @ 4Ghz RAM: 64 GB DDR4 3000 mhz, MB: ASUS X99 DELUX II , GPU: RTX 3090 HOF Nätagg: 1200 watt plat, CPU Kylare: NZXT X53 , HDD: 2 x 2 TB 7200 RPM, 512 Gb SSD, 1 Tb Samsung 970 EVO M2 OS: Win10 Pro 64-Bit.