Långsam videouppspelning efter ett tag (streaming)

Permalänk
Medlem

Långsam videouppspelning efter ett tag (streaming)

Hej

Jag har en HP laptop 14-bp0xx som jag börjat få problem med.
När jag tittar på någon typ av internet streaming (Youtube eller livestream osv) så fungerar det bra ett tag. Men sen efter att jag haft datorn igång ett tag (nån timme eller så) så händer det plötsligt att ljudet försvinner och videouppspelningen går extremt långsamt.
Det blir samma sak oavsett vilken webbläsare jag använder.
Vanliga webbsidor går bra att surfa till.

Det enda som löser problemet är omstart av datorn.

Jag har försökt googla på detta men jag hittar bara gamla inlägg om liknande problem daterade runt 2012-2013 m.m. Och ingen verkar heller ha någon lösning på det.

Jag har uppdaterat grafikdrivern för hd620 till senaste via windows update men det hjälpte inte.

Kan det vara någon cache eller minnesgrunka som blir full?

//nånting, tacksam och glad

Permalänk
Medlem

@robie76: Blir datorn varm så den throttlar? ISF throttlar ju även IGPn, dra igång en HWInfo64 och titta på vad som händer, både temp och den faktiska frekvensen/hastigheten på både CPU och IGP när du känner att det börjar sega.

Du kan ju även titta i taskmanager om det faktiskt är så att du inte får in data tillräckligt snabbt, isf. kanske du behöver uppdatera nätverksdrivrutinen, det verkar osannolikt eftersom du borde märkt det vid andra tillfällen än när du tittar på streaming, men det kostar ju inget extra att ha den öppen och kasta ett öga på nätverkstabben när det strular.

Har du provat olika browsers? Kan ju vara något som inte funkar som det ska, typ att den browser du använder inte frigör blobbar ordentligt (eftersom du nämner att det inträffar när du tittar på strömmar och inte långa videos som dock ej är live). Det vore konstigt men det skadar ju inte att testa.

Permalänk
Medlem

@Edge1: Har provat Edge, Chrome och Firefox. Samma problem på alla.
Vet inte om datorn blir varm. Får kolla det nästa gång det händer. Samt dom tips du föreslog.

Permalänk
Medlem

Just ja kom på att jag har problem att ladda aftonbladet på Edge också. Ofta så står den bara o snurrar o sen får man att websidan inte kan visas. Men det fungerar att ladda sidan på chrome eller firefox.
Ibland fungerar webbsidan i Edge dock.