Permalänk

Sharepoint - studievägledning

Hej på er!

Jag beslutat mig för att lära mig Sharepoint , målet är att i framtiden kunna arbeta som Sharepoint utvecklar. Jag vänder mig därför till er på forumet för vägledning om vart jag ska börja. Jag har inga förkunskaper vad det gäller Sharepoint och behöver därför lära mig från grunden.

Alla tips om råd för att bygga en stadig grund uppskattas. Gärna termer man bör känna till, "do's and don'ts", studiematerial samt nätkurser.

Med vänlig hälsning
Mr Pewpew

Permalänk
Medlem

Kommer hålla mig lite OT, ber om ursäskt för det. Men Sharepoint är nog bland det värsta jag suttit med...och inget jag skulle rekommendera att jobba med

Hur kommer det sig att du väljer att specialisera dig på just SharePoint? Visst finns det några jobb där de efterfrågar sådanba specialister. Men peronligen förespråkar jag bredd före spets.

Min första fråga är dock:
Har du kunskap i C#?

Permalänk

@gonace: Det känns som att det för närvarande finns stor efterfrågan för detta runt Stockholms området. Är verkligen Sharepoint så snävt? Min uppfattning är snarare tvärtom. Du kommer arbeta med C#, html, css, java och sql?

Permalänk
Medlem

I mitt arbete med myndigheter och större organisationer är Sharepoint väldigt normalt. Även inom våra intranät och funktioner vi driver internt.

Jag tror fokus bör ligga på C#, ASP NET, basics i webb (css, html, java/javascript, (ms)sql generellt). Du borde också förstå XML.

Visa signatur

Citera om du vill ha svar, hjälpte jag dig, gilla svaret!
Felkod40

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mr pewpew:

@GonAce: Det känns som att det för närvarande finns stor efterfrågan för detta runt Stockholms området. Är verkligen Sharepoint så snävt? Min uppfattning är snarare tvärtom. Du kommer arbeta med C#, html, css, java och sql?

Nej kanske var otydligt, SharePoint används mycket innom myndigheter, t.ex. Försvarsmakten, Transportstyrelsen. Så det finns säkert jobb, min åsikt om SharePoint är enbart min personliga upplevelse. Men nu var det 3-4 år sedan jag gjorde något för SharePoint, så mycket har säkert hänt sedan dess.

Men jag skulle aldrig rekommendera att man lär sig något snävt, utan har en bredd i sin kunskap. Sitter själv med mycket C#, F#, Ruby och endel Python.

Skulle personligen aldrig kunna sitta enbart med en sak, omväxling ger mig nöjje i mitt yrke. Är helt enkelt en smaksak ifrån min sida!

Permalänk

@freddyfresh: Tack ska skriva ner dessa.
Är det något specifikt inom detta jag bör fördjupa mig i tidigt, eller ska jag lägga krut på lära mig grunderna inom samtliga samtidigt?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mr pewpew:

@freddyfresh: Tack ska skriva ner dessa.
Är det något specifikt inom detta jag bör fördjupa mig i tidigt, eller ska jag lägga krut på lära mig grunderna inom samtliga samtidigt?

Skulle säga, lär dig C# och tillhörande tekniker som används i SharePoint, sedan kan du sätta dig in i den platformen.

Permalänk

@gonace: Tack för din input. Du har säkerligen rätt i det du skriver.

En av anledningar till att jag siktar in mig på Sharepoint är för att det finns en del vuxenutbildningar på marknaden där jag har möjlighet att komma in. Jag har försökt att söka mig till universitet, men jag hamnar endast på reservplats och blir aldrig antagen.