Discord vs TeamSpeak 3

Permalänk
Medlem

Discord, lätt att ha många kanaler i sidan, kan snabbt skapa invite och nya users kanköra via webbläsaren, Bra chatt. bra ljud.

Får alltid klicka runt mer med ts3 o nästan ingen av polarna kör det längre, urgammalt gui som inte är smidigt någonstans.

Visa signatur

- - - - S.T.A.L.K.E.R FAN - - - -

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon120413:

Är det ngn skillnad på ljudet mellan discord, mumble, ts3 och ventrilo?

Skrivet av SimonMattila:

Tekniskt sätt så nej, alla utom ventrilo (afaik) använder sig utav Opus Codec, så det enda du kanske märker skillnad på är deras egna försök att få ljudet att låta bättre, men jag tycker det är bullshit när folk säger att det är massiv skillnad i ljudet.

Använder mig av Discord nu efter flera år med Teamspeak 3 där även server hosting inkluderas, saknas bl.a. password channels samt subchannels på Discord, samt permissions är lite vekare, men förutom det, för en normal användare, så är Discord överlägset nästan överallt.

Skrivet av iaken:

Väldigt liten. Med vanliga headset gör det varken till eller från.

Skrivet av Cooling23:

Jag märker ingen skillnad trots att på pappret står det att TS är bättre.

Jag märker klar ljudkvalité-skillnad mellan "vanliga" (jag har varit på ett tio-tal olika) TS3 servrar och min egna Mumble i alla fall, Mumble låter mycket bättre i mina öron. När jag testade Discord för något år sen så märkte jag ännu större skillnad mot den. Det är sant att alla 3 använder samma codec, men jag tror dom använder olika bit-rates. På min Mumble server kör jag med ca 125 kbit/s. Och jag märker helt klart skillnad på latency på Mumble jämnfört med dom andra. Det blir mycket färre gånger som två stycken börjar prata samtidigt och pratar över varandra (på grund av att båda hinner börja prata innan dom hör den andra) på Mumble i min erfarenhet, vilket jag tycker brukar vara en bra benchmark på latency när man kör VOIP.

Permalänk
Medlem

Mumble helt klart!
Kör en 24/7 server som jag nyligen flyttade över till en Raspberry Pi3. Gamla server burken tyckte att det var dags att ta pension vid ett åskoväder förra året.

Som många nämner tycker jag Mumble är det bästa VoIP programmet, och såklart väldigt resurssnålt. Dock verkar en del av de randoms jag bjudit in ha problem ifall de använder andra program, tex Skype. Då brukar det krångla med att man endast hör konstiga ljud från dem när de försöker säga något. Men det brukar räcka med en omstart.

Nu vet jag inte hur det är med andra VoIP program men Mumble är väl även bakåtkompatibelt? Dvs det funkar trots att man har en äldre version. Någon kan ju gärna rätta mig ifall jag är ute och cyklar.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design R6 | Moderkort: ASUS ROG STRIX Z370-H GAMING | CPU: Intel Core i7 8700K | Minne: Corsair Vengeance DDR4 2400MHz 16GB | GPU: Palit GeForce GTX 1080 Ti 11GB Jetstream | OS Disk: Samsung 960 EVO 500GB | PSU: Corsair RM750x 750W | Skärm: BENQ XL2720T@120hz
Kylning: Corsair H150 RGB (Vattenkylning)

Permalänk
Medlem

Otroligt att ingen har sagt något om Discords privacy. Ingenting är gratis, du betalar med din data.
Googla lite så hittar du mer.

Tips på hur du kan skydda sig lite
https://r4p3.net/threads/how-to-protect-your-privacy-in-disco...

Permalänk
Medlem
Skrivet av solomon:

Däremot; Ingen som nämnt Ventrilo?
http://www.ventrilo.com/images/ss300_1.jpg

Oj! Skön, nostalgisk bild hörrudu!
Jag anser att Ventrilo är rätt ute i dag, i och med de andra alternativen. Ventrilos ljudcodec (Speex) är inte lika bra som Opus.

Visa signatur

Citera mig om du vill att jag ska hitta till ditt svar.
airikr.me. Andra projekt: Keizai, Koroth & Serenum.

Permalänk
Medlem

Ventrilo var ju kung back in the days dock inte använt det på måånga år nu.