Fredagspaneler för nyhetsuppdatering och podcasts för djupdykningar

Permalänk

Fredagspaneler för nyhetsuppdatering och podcasts för djupdykningar

Senaste tiden har jag börjat lyssna på diverse podcasts regelbundet, däremot saknas ju en Sweclockers podcasts som kommer ut med jämna mellanrum (jag vet att det inte är på tapeten men jag kan hoppas ). I senaste podcasten #35 http://www.sweclockers.com/artikel/20222-podcast-35-geforce-g... så nämner ni lite i förbifarten att det var längesedan och det är svårt att hitta gäster till podcasts.

Detta har säkert varit på tapeten tidigare men jag vill pusha för att använda fredagspanelerna för nyhetsuppdateringar och podcasts för djupdykningar. Jag lyssnar på podcasts när jag arbetar samt när jag är ute och reser och det är i båda dessa tillfällena lätt att bli störd av någon som frågor något eller att man ska hjälpa till med något och fokuserar på det istället. Djupdykningar är i detta sammanhang perfekt att lyssna på för det är enkelt att komma tillbaka till sammanhanget/resonemanget. Exempel på djupdykningar som bara ni kan prata om (utan att spendera timmar på att jaga gäster) har ni bäst koll på själva men här kommer några förslag:

  • Diverse arkitekturer. Om man inte arbetar med det dagligen eller hyffsat aktiv i hårdvarusökandet så är det ibland svårt att hänga med i vad som är det senaste och vad som har hunnit bli gammalt. (http://ark.intel.com/) AMDs senaste?

  • Windows 10 när det närmar sig, vad är nytt och vad är gammalt. (lite senare i år när det är aktuellt).

  • Chipset på moderkorten, det snackas ofta om vilket chipset det är på diverse moderkort, men vad påverkar val av chipset egentligen?

En annan del kan vara att bjuda in några Sweclockers (3 - 5 st) och snacka helgsnack som sedan kan fortsätta i forumet. För att dra ihop säcken så tror jag att den röda tråden för bra podcasts är att välja endast ett ämne och göra en djupdykning i det under 25 till 60 minuter (gärna längre för min del).