sökes billig server hårdvara

Permalänk
Medlem

sökes billig server hårdvara

Söker en billig server (hårdvara) att hosta en webbapplikation på.

Idag används Raspberry Pi men den är för klen (processor) samt som lagringen (SD kort) är för långsam (Raspberryn stödjer inte snabbare SD kort bra).

Så ja den måste ha en bättre processor än vad Raspberry Pi har (Minst ARM v7 1GHz). Och antagligen stödja snabba SD kort eller ha något annat sätt att lagra data.

Andra krav är att den är liten och strömsnål och går att dra in Debian på.

Har tittat på NUC och 2000kr verkar vara det billigaste det går att bygga den, lite dyrt kan jag tycka då Raspberryn klarar det hela ganska så bra. Dessutom antar jag att strömklumpen tar en del plats (typ laptopladdare).
Annat jag tittat på är Odroid-U2 som med eMMC och strömadapter är uppe på över tusenlappen, sen ska det på ett chassi på det också dock så verkar jag inte hitta något chassi som är hyffsat lätt att få tag i :/

Några idéer? Tycker ju att AMD borde ha svarat på NUCen och släppt något för att kriga lite? runt ~1500 för en färdig x86 hade varit kalas.

Permalänk
Medlem

Jag köpte en server som agerar router och webserver hos http://www.mini-itx.se/ för drygt 2000 kr. Nu valde jag dubbla NIC vilket höjde priset en aning så det kanske är lättare för dig att hitta något passande. Det går att välja både enskilda komponenter och färdiga/konfigurerbara paket.

Nu har jag inget förslag på vad du kan tänkas använda men det är nog värt att ta en titt där skulle jag tro.

Visa signatur

Efter att ni har läst det här har ni insett att det inte gav något.

Permalänk
Medlem

Tack för tipset.
Testade att bygga lite och det billigast jag får ihop landar på ~1800kr, då är nog NUC mer värd eftersom den är mycket mindre.
Men det var riktigt intressant att kolla, blev lite sugen på att bygga nått med dubbla NIC för att ha som router och NAS.

Permalänk
Medlem

Är det inte bara att ansluta en USB-hårddisk så är lagringen åtminstone löst?