Kan ej koppla upp mig på trådlösa nätverket med min stationära.

Permalänk
Medlem

Kan ej koppla upp mig på trådlösa nätverket med min stationära.

Jag har nyss flyttat in i ett rum som inneboende i ett större hus, och har problem att koppla upp mig på nätverket med min stationära. Min laptop/iphone kopplar upp sig utan problem.

*Jag blev tillfrågad att ange routerns pinkod, men valde alternativet "Connect using a security key instead". Stod att jag angav fel nyckel.

*Testade med pinkoden men gick inte det heller.

* Prövade ta bort nätverket i "Manage Wireless Networks" och koppla upp mig igen, men fick samma fel.

* Högerklickade på egenskaperna för nätverket i Manage Wireless Networks och såg till att Securityinställningarna var likadana på den stationära datorn som på laptoppen, vilka de var.

* Provade ställa in Security type "No Authentication (Open)" och därefter skriva in WEP-nyckeln i nätverkets securityinställningar, och lyckades koppla upp mig på nätverket men med begränsad tillgång. Prövade felsökaren och fick meddelande om att nyckeln var ogiltig....

Vad mer finns det att göra? Är det så att min nätverksadapter på något sätt inte är kompatibel med routern ? (Använder en D-LINK DWA-140 som nätverksadapter. Har tyvärr inte tillgång till routern idag men det står TeliaGatewayXX-XX-XX......)

Uppskattar all hjälp/alla förslag!

Permalänk
Medlem

Prova byta SSID och lösenord på det trådlösa, sedan ansluta med datorn. Och kör WPA2, inte WEP.

Visa signatur

CCNP R/S + SPCOR, NSE7 (emeritus)

Permalänk
Medlem

Du behöver ett trådlöst nätverks kort för det