Pirat patroner till fotoskrivare (Canon MP640)?

Permalänk
Medlem

Pirat patroner till fotoskrivare (Canon MP640)?

Har precis införskaffat skrivaren och nu undrar jag om någon vet kopior på patroner som ger samma kvalitet som orginal patronerna?
det finns ju patroner för endast 10 kr styck. http://se.wesellcd.dk/index.php?page=inkfinder&show=list&mode...

av mina erfarenheter när det kommer till andra saker är att man ungefär får det man betalar för, och just i det här fallet bör det vara så?!
såg dock att sweburn säljer patroner av märket sumvision och det skulle kännas bättre om patronerna iaf hade ett tillverkar namn bakom sig?!
http://www.sweburn.com/home.php?cat=55

hur som helst undrar jag om ni har några erfarenheter av bläckpatrons kopior och isf om ni kan rekomendera några som passar min skrivare?

Visa signatur

Gilla min Guide till sweclockers tävlingen! :D : #12510535

Min Sweclockers-låt som aldrig deltog i Jultävlingen. Enjoy! https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g7gof...

Permalänk
Medlem

vad billig, kan det bero på att de inte är chippade?
vad gör chippningen?

Permalänk
Medlem

Nu har jag faktiskt ingen erfarenhet om piratbläck, men jag kan tänka mig att det i största grad beror på vad du skall ha det till.

Billiga, ochipade(?), patroner lär funka kanon för utskrifter av dokument på vanliga skrivarpapper, även i färg, men jag skulle ALDRIG använda dem för fotografier. Chipen lär antagligen rapportera bläcknivå och liknande till skrivaren.

Utskrifter bleknar nämligen efter en tid, om inte bläcket är av god kvalitet (epson har bland annat som försäljningsargument att deras bläck skall hålla i över hundra år). Dessutom tror jag inte att bläcket ser lika bra ut faktiskt, har svårt att tänka mig att det skulle vara 10kr i kostnad för orginalbläcket, och resten marginal.

Så mitt råd är: För utskrifter på bra papper, där kvalitet är något du vill åt, skall du använda orginalbläcken.

Om du vill komma undan billigt kan du ju ha två "set" med bläck, ett för foton och ett för vanliga saker.

Nu förutsätter jag att du skall göra fotoutskrifter, eftersom du är på fotosektionen. Ursäkta om jag tar fel

Permalänk
Medlem

Tänk på att ofta så upphör tillverkarens garanti att gälla om du pillat in piratpatroner.
Däremot kan jag "tipsa" om Pelikan, de har rätt schysst bläck och de tar dessutom på sig garantiärenden om nu skrivaren skulle säcka ihop.

Permalänk
Medlem

har kört med billiga patroner från den butiken och utskriften/ foton blir lila och går inte att använda

Visa signatur

13900K - NH D15 - Maximus Z790 Hero - 32gb G-Skill 7200Mhz - Intel 900P 480Gb -Kingston Renegade 2Tb -Samsung 980 PRO 2TB - Samsung 980 PRO 1TB - Gigabyte RTX 4090 GAMING OC - AX 1600i - Phanteks P600s -Alienware AW3423DW - Beyerdynamic T5 MK III - Creative Sound Blaster GC7 - ROG Strix SCAR 16 (2023) - G634JZ-NM015W.

Permalänk

Menade du: Piratpatroner?

Permalänk

Eftersom priserna på originalpatroner är ohövliga, så har jag kört piratpatroner de senaste åren. Det som ofta krånglar är bläcknivå-avläsningen, vilket man ofta får stänga av för att få utskrifter att fungera. Köper du utan chip flyttar du över gamla original-chipet till piratpatronen, och sedan "godkänner" patronen när du sätter i den. Du ser inte hur mycket bläck du har, och det kan krångla en hel del.

Nu senast köpte jag piratpatroner med chip, och hittills har de fungerat utmärkt. Jag köpte ifrån wesellcd.

Visa signatur

Gigabyte EX38 DS4 :: Intel Core 2 Duo E8400 3GHz :: Reaper PC8500 2x2GB :: Gigabyte Crossfire ATI Radeon HD4850 :: 1,35TB HDD :: Soundblaster Audigy 2 ZS