Permalänk

Köpa laptop, ny info

Jag har nu kommit fram till, tack vare er, att jag skulle behöva en Lenovo Thinkpad 500, plus en ssd hårddisk och bluray brännare. Det borde täcka nästan alla mina behov. Enda problemet att ssd + bluray-rw kostar minst 4000kr, sen thinkpaden på 15-16k. Totalt ca 20k, alldeles för mycket. Så det går inte. Omstart.

Jag tänker fortfarande köpa ssd och bluray-rw extra, så mao får datorn kosta max 9-10k, absolut max 11k, så totala blir runt 15kr högst.

Detta är mina krav i datorn:

Byggkvalitet så de håller några år

Snabb processor

Dedikerad grafik

15-16" skärm och -

Bra skärm, dvs vilsam för ögonen, hög upplösning inte viktigt då jag kommer jag bara minska den ändå för allt är för plottrigt

Bra service/garanti -

Inbyggt 3G - innebär det man slipper yttre modem, och kan stoppa i sitt 3 simkort i datorn? I så fall vore det väldigt bra!

Får inte bli för het

Ogillar: Dell, HP, Acer

Inte viktigt: vikt, utseende, batteritid

Så, hur tusan fixar jag det här för min budget?

Permalänk
Medlem

Du letar runt på dom märken som finns förutom HP, Acer, och Dell. T ex Asus, Toshiba, Fujitsu Siemens, MSI, Samsung. Och kollar om de har dina behov.
Inte svårare en så, du kan inte låta andra göra ditt arbete här varje gång när det är en hyfsat enkel grej, tar bara lite tid.

Visa signatur

Ryzen 7 3700X | MSI B550 Tomahawk MAG | 3600mhz DDR4 | RTX 3070 | EVGA G2 Supernova 750W | Phanteks Enthoo Pro M

Permalänk
Medlem
Permalänk

Det gäller väl alla som frågar? Tro mig, jag har läst recensioner så ögonen blör, ca50st hittills. Det är en djungel och det gör mig helsnurrig.

Specsen säger inte allt, t.e.x skärmkvalité, byggkvalité eller service går inte att läsa från specs. Dessutom kan jag knappt förstå dom, jag ska inte skylla på att jag är tjej, men jag är fruktansvärt oteknisk.

Jag behäver höra direkta erfarenheter från vanligt folk, och varje gång jag köper något dyrt, tv, blurayspelare, dator osv, så brukar jag hålla på flera veckor och tjata runt mendet brukar sluta bra också, så ursäkta om jag är en "pest", men det är väldigt mycket pengar för mig.

Permalänk

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=510909

Förvisso en acer men den har bluray(inte brännare), i7 osv.

Detta med inbyggt 3g är ganska ovanligt på den typen av laptops, verkar mest finnas på mera "företags" datorer eller vad man ska kalla det. Typ hp probook osv, dvs svindyra med för priset dålig prestanda. Då skulle jag hellre välja att ha ett externt modem än att få betala typ 5k extra för att få ett internt.

Om det är ett alternativ att beställa från notebookguru.de så kan du få en guru ice med bruray brännare och 80gb ssd för 1150eur.

Permalänk

Inte dum alls twisted! Har ungefär mina behov, förutom att det är Acer. Skulle aldrig köpa det märket, jag menar ni har ju själva nånstans här på forumet skrivit att Acer har de flesta reklamationerna. Så den datorn fast ett bra märke. Blurayspelare är lönlöst förresten, måste ändå köpa brännare då.

(Notebookguru ser ut som ett eget märke? Då går det väl som Zepto, i konkurs. Tyvärr, hade Zepto som ett alternativ men fick reda på nyligen de var borta.)

Permalänk

Denna Asus, har någon erfarenhet av den ännu? Ser intressant ut:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=548297

Permalänk

Ja acer har ingen höjdar kvalité direkt.

Den där asusen är helrätt, jag hade den i åtanke hela tiden men eftersom den inte hade bluray eller 3g så trodde jag inte den va intressant.

Bra cpu, bra grafikkort, bra kvalité(asus)

Permalänk

Ja blurayspelare har ju ingen betydelse då det inte är en brännare, och väldigt få laptops verkar ha brännare i sig. Inget 3g är synd, men jag överlever väl, man får kompromissa. Vad jag förstått har den lägre upplösning också vilket passar mig!

Det är helt ny tror jag, så jag får väl avvakta lite omdömen och recensioner. Så, Asus = bra kvalité? Jag har försökt få fram det, men utan något konkret, vissa säger det, andra fnyser åt det. Hittills har jag bara uppfattat Sony och Lenovo som bra kvalite. Bra service, bra byggkvalitet? Har hört Asus blir heta?

Permalänk
Medlem

Varför inte en sådan här:

http://www.dustinhome.se/pd_5010379371.aspx

Köp till en SSD och den medföljande hårddisken kan du använda som en extern enhet.

En ledig minneplats, köp till minne. Inbyggd 3G.

Tyvärr integrerad grafikkort.

Köp till 3års garanti, sen är saken biff.

Edit: Ser nu att den kostar 4457kr med studentrabatt annars ~6200kr.

Permalänk

Kollar man på dom fakta vi har tillgängliga så har asus bäst kvalité, minst reklamationer och trasiga laptops inom 3år. Det finns en artikel om det här på swec.

Sen finns det ju alltid folk på forum som uttrycker sina subjektiva åsikter om div. olika märken. Men det har ju inget med fakta att göra..

Permalänk

Hittade artikeln, Asus, Toshiba Sony ligger likvärdiga ungefär. Hp och Acer: undvik. Men i följande kommentarer fann jag att Asus sällan har hdmi utgång, det är ju sorgligt, vill man gärna ha när man sitter med en fin Pioneer tv!

För att undvika hårddisken externt behövs tydligen en eSata port, alternativt en PCI-nånting (jag förstår inte ens vad det betyder) för SSD externt, eller typ Asus g serien som har rum för två hårddiskar.

Permalänk

Asusen har både hdmi och esata, so worry not.

Extern SSD förtar ju lite av syftet, för jag antar att du ska köra SSD'n som systemdisk och extern disk som systemdisk känns ju ganska så osmidigt.

Permalänk

Ja allt lutar åt Asus:en nu, jag är bara lite orolig för hettan, och att en speldator håller sämre.

Är det lätt att byta hårddisken? Bara för att det är lätt i en Sony så är det inte lätt i alla modeller...