Flerkanalsljud ATI HD 3870

Permalänk
Medlem

Flerkanalsljud ATI HD 3870

Tjo!

Jag har försökt få reda på om jag kan få ut flerkanalsljud ur mitt grafikkort ATI Radeon HD 3870 via HDMI. I dagsläget får jag bara ut 2-kanals och min reciver får sampla upp ljudet till flerkanalsljud. Finns det något grafikkort som kan skicka ut flerkanalsljud eller är man tvingad till att nyttja Auzentech X-Fi Home Theater HD eller Asus Xonar HDAV1.3? Jag har kört både Windows Vista och W7 med Mediaplayer Classic Home Cinema.

Permalänk
Medlem

http://ati.amd.com/products/Radeonhd3800/index.html

Integrated Digital Outputs – Enjoy your digital content the way you want to, with built-in HDMI that includes 5.1 surround audio for big screen entertainment.

Har du testat att installera senaste drivrutinerna?(och är 100% att de gamla är borta)

Permalänk
Medlem

Tyvärr har jag det. Märkte ingen skillnad när jag blåste datorn och installerade W7 istället för vista.

Permalänk
Medlem

Sen om det är från filmer du vill ha ut 5:1 ljudet kan tex AC3filter behövas ibland för att det ska funka.

Det är ju en ren vidarebefordrad signal av DTS eller DD ljud som du vill ha, och din receiver avkodar resten.

Visa signatur

Acer Predator Helios 300

Permalänk
Medlem

problemet är att jag inte i ljudhanteraren får ut mer än tvåkanalsljud. Det bör nämnas att jag kan få ut dolby digital med optisk, men det hjälper föga då jag har 12m kabel mellan dator och reciver.

Permalänk
Medlem

Jag har efter mycket pillande fått DTS-ljud att fungera. Jag har prövat att installera om grafikkortsdrivrutinen från ATI och därigenom försökt installera en ljuddrivrutin för ljuddelen av grafikkortet men detta har inte gått.
Dock så löste jag det genom att ladda hem ATI Audiodriver från http://www.realtek.com/. När jag installerade drivrutinen från realtek så fick jag följande felmeddelande: Ingen drivkrets understöddes i detta drivkretspaket.
På ett lite konstigt sätt lyckades jag sedan installera drivrutinen.

Genom att via ljudenhetshanteraren välja egenskaper för HDMI-ljud (som bara lyckades skicka ut 2 kanalsljud innan) och söka efter drivrutiner manuellt i temp-mappen på datorn så lyckas jag installera drivrutinen från realtek.

Nu kan jag lyssna på ljudspår med DTS som min reciver får avkoda till Surround men i vanliga fall så stödjer ljudkortet bara 2.0 ljud.