Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Holic
Ser verkligen gott ut, hur tillagar du köttet?

Kör värme 3/6 på spisen, margarin, ganska mycket men inte så det badar, använder BBQ Marinad som köttet har legat i ett bra tag, steker och vänder ofta (inget fel med det), sen dom sista 5 minutrarna tar jag marinaden som blev över och penslar på ena sidan, vänder, steker i 30s, penslar med mer marinad, vänder osv osv tills marinaden är slut, så det blir typ en glasering på köttet

Visa signatur

Hur kan syltkakor överleva i det vilda utan ögon?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av x-per
Kör värme 3/6 på spisen, margarin, ganska mycket men inte så det badar, använder BBQ Marinad som köttet har legat i ett bra tag, steker och vänder ofta (inget fel med det), sen dom sista 5 minutrarna tar jag marinaden som blev över och penslar på ena sidan, vänder, steker i 30s, penslar med mer marinad, vänder osv osv tills marinaden är slut, så det blir typ en glasering på köttet

Får man fråga varför du kör så låg värme? Jag brukar dra på ganska mycket, blir mer grill stuk då!

Visa signatur

Spel: Dell U2412M -:::- Intel i5 2500k, Corsair XMS3 16 GB 1600 MHz Ram, Samsung 830 256 GB, Asus P8P67-M B3, MSI GTX 660 Ti OC
Laptop: 2012 Macbook Air 13"

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
Får man fråga varför du kör så låg värme? Jag brukar dra på ganska mycket, blir mer grill stuk då!

Tycker det är lättare att få köttet att smälta i munnen då

Visa signatur

Hur kan syltkakor överleva i det vilda utan ögon?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av x-per
Kör värme 3/6 på spisen, margarin, ganska mycket men inte så det badar, använder BBQ Marinad som köttet har legat i ett bra tag, steker och vänder ofta (inget fel med det), sen dom sista 5 minutrarna tar jag marinaden som blev över och penslar på ena sidan, vänder, steker i 30s, penslar med mer marinad, vänder osv osv tills marinaden är slut, så det blir typ en glasering på köttet

Aha okej, ser väldigt nice ut. Nästan grillat

Ska rota fram lite bitar och testa mig fram. Tack.

Visa signatur

"It is our attitude at the beginning of a difficult task which, more than anything else, will affect its successful outcome." - William James

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av x-per
Tycker det är lättare att få köttet att smälta i munnen då

Äsch, hög värme och bra timing.

Visa signatur

Spel: Dell U2412M -:::- Intel i5 2500k, Corsair XMS3 16 GB 1600 MHz Ram, Samsung 830 256 GB, Asus P8P67-M B3, MSI GTX 660 Ti OC
Laptop: 2012 Macbook Air 13"

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av x-per
Smörgåstårta:

http://farm3.static.flickr.com/2488/4117000391_a6bb5b71c8.jpg

Väldigt underlig smörgåstårta ni har i Halmstad.

Visa signatur

They invented "SUV" because they can't call them Jeep
"Tycker alltid att du är lite tjurskallig när du skriver till mig och andra.. har jag fel?" - tcntad
"Du är fan min idol på Sweclockers Martiis. Tack för att du finns!" -
Crippa90

Permalänk
Medlem

egenkomponerad thai/asiat-wok:

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zion
egenkomponerad thai/asiat-wok:

Snyggt

Kasslergryta:

Laxgratäng, oförskämt enkelt att laga, släng ner 4st råa laxfiléer i en liten form, rör ihop 2dl creme fräseiiiese + 2dl majonäs (jo faktiskt) och lite smältost av valfri sort, in i ugnen 225grader i typ 16min, klart!

Visa signatur

Hur kan syltkakor överleva i det vilda utan ögon?

Permalänk
Medlem

En av mina största favoriter sedan länge, vegan-style nu för tiden så klart!

Soystroganoff med champinjoner, lök och färsk basilika, serverades med fullkornsris.

Visa signatur

Intel i9 9900k | Z390 Designare | RX580 8GB | 64GB RAM
M.2 SSD: 1TB Windows för spel & 500GB Mac OS för övrigt

Ikea Fredde | Arozzi Mezzo V2 Fabric | 4K 40" Philips
Logitech G203, G213 & Z333 + MacBook Pro 15" Retina

Permalänk

Pytt-i-Panna & Rödbetor

*Edit*
Håll i er, för denna jävel vart fet! Nog det godaste jag gjort på länge.

Mästarn

Visa signatur

Snabbare än Bolt på Jolt ⚡

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pull
Pytt-i-Panna & Rödbetor
http://img20.imageshack.us/img20/5233/picture60l.jpg

*Edit*
Håll i er, för denna jävel vart fet! Nog det godaste jag gjort på länge.

Mästarn
http://img263.imageshack.us/img263/5299/picture61.jpg

- Jaha så du är en sån som gillar lite pommes till ketchupen? - Hahaha

Visa signatur

Intel i9 9900k | Z390 Designare | RX580 8GB | 64GB RAM
M.2 SSD: 1TB Windows för spel & 500GB Mac OS för övrigt

Ikea Fredde | Arozzi Mezzo V2 Fabric | 4K 40" Philips
Logitech G203, G213 & Z333 + MacBook Pro 15" Retina

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pull
Jag körde en Hawaii med extra annanas och en låda strips vid sidan om iställt för kebabpizza.
Perfekt bakfyllekäk!

BakfyllebotarN
http://img4.imageshack.us/img4/6628/picture34sd.jpg

Hehe såg faktiskt gott ut =P
Du borde prova en sak vi har här i Skellefteå (vet inte om den finns på så många andra stället, aldrig sett iaf).. Den heter Calskrove och är en helt vanlig calzone med ett skrovmål inbakat dvs 1st 2x45g burgare med dressing o hela skiten på + pommes

EDIT: Hittade en länk till SVT där dom tar upp Calskrove http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=638844&lid=puff...

Visa signatur

Intel Core i7 4770k || Asus Z87-Pro || 16GB DDR3 1600MHz || Gigabyte GTX 970|| EVGA Supernova G2 750W || BenQ XL2420T

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gavve
Fasen också, glömde ta kort på hamburgarna jag åt nu i kväll. Just nu sitter jag i.a.f. och dricker detta ;> (Jäger och grön Monster). Godare än godast!
http://img262.imageshack.us/img262/8713/dsc00706c.jpg

Tack, så sjukt gott

Visa signatur

pff

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av murkaz
Tack, så sjukt gott

Någon som faktiskt provat efter att jag skrev det?

Visa signatur

Vivi Orunitia- "How do you prove that you exist...? Maybe we don't exist..."

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gavve
Någon som faktiskt provat efter att jag skrev det?

Jo jag testade det nyss, tyvärr va det så gott så den är redan slut

Visa signatur

pff

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av murkaz
Jo jag testade det nyss, tyvärr va det så gott så den är redan slut

Jag vet! jag kan omöjligt bara ta en om jag väl börjat dricka. Har själv Jäger och Monster på kylningen tills imorgon jag!

Visa signatur

Vivi Orunitia- "How do you prove that you exist...? Maybe we don't exist..."

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gavve
Jag vet! jag kan omöjligt bara ta en om jag väl börjat dricka. Har själv Jäger och Monster på kylningen tills imorgon jag!

Exakt, tyvärr köpte jag bara en moster för dom är löjligt dyra och visste inte om jag skulle gilla det.

Visa signatur

pff

Permalänk
Medlem

Den här Calskrove, vet någon någon som gör den i göteborgs trakten? Man får ju någon speciell känsla att man måste testa den:) finns den en bit utanför blir det fredags nöjet med polarna någon helg:)

Permalänk
Medlem

Ah komigen nu, det behöver inte vara något fancy pancy, visa skiten bara

Längesen jag åt kyckling, fasen vad gött det var med BBQ marinerad kycklingfilé

Visa signatur

Hur kan syltkakor överleva i det vilda utan ögon?

Permalänk
Medlem

Ihoprullad fläsk-kotlett (ben bortskuret, köttet bankat på med kavel). Innehåll: ost, pressad vitlök, sötsur sås serverat tillsammans med gräddsås och någon form av hemmagjord potatisboll/bulle med lök i.

Var ruskigt gott. Iom att vitlöken och sötsura såsen innuti inte direkt "tillagades" smakade det starkt, men på det där bra sättet. Gräddsåsen neutraliserade och köttet som marinerats i rödvin/soja var helt underbart. Möjligtvis lite senigt, men smaskigt var det.

Det enda jag ångrar är att det fick bli Sofiero till, men lever man på liten budget så... hade kunnat dubblat kostnaden med fläskfilé och en fin tjeckisk öl istället. Får bli i framtiden

edit: Jag är vääääldigt kass på att ha grönsaker till. Måste ta och få in lite rutin på det, tror att en vanlig grönsallad hade kunnat göra det hela bättre. Hade nog sett lite roligare ut också

Visa signatur

Spelar mestadels Arma 3, men även sådant som Factorio och Rimworld.

Permalänk
Medlem

Samma som förra posten, fast denna gång "bankad" kycklingfilé (eldorados frysta, typ 30kr/kg eller nå). Lade till lite lök inuti också och ännu mer ost.

Efter att ha fräst kycklingen för att få färg stoppades hela paketet i en form och in i ugnen i 30 minuter. Efter 15 minuter tillsattes en sås i form av burkchampinjoner+spad, lite matlagningsgrädde, krossad svartpeppar, ingefära och kycklingbuljong samt lite mushroom-soja.

Även idag serverades det med potatisbullar/bollar med lök i. Värme upp potatisbullarna i ugnen på en plåt.

Resultat: Grymt jävla gott. Nog bland det godaste jag tillagat någon gång.

edit: ska ändra storlek på bilden snart. Denna gång blev bilden tagen med mobilkameran då digitalkameran hade slut på batteri

Visa signatur

Spelar mestadels Arma 3, men även sådant som Factorio och Rimworld.

Permalänk
Medlem

Neeeeej!
Burkchampinjoner... varför förstöra mat med sådant?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jckssn
Neeeeej!
Burkchampinjoner... varför förstöra mat med sådant?

Brukar köra på färska champinjoner, men nu har jag inte många kronor kvar på kontot, så man tager vad man haver som mormor säger. Resultatet blev riktigt bra ändå. Spadet man fick med var praktiskt att ha med också.

Visa signatur

Spelar mestadels Arma 3, men även sådant som Factorio och Rimworld.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av turbi
Den här Calskrove, vet någon någon som gör den i göteborgs trakten? Man får ju någon speciell känsla att man måste testa den:) finns den en bit utanför blir det fredags nöjet med polarna någon helg:)

Fråga bara närmsta pizzeria om dom inte kan baka in en burgare med pommes i en calzone =P Det var så den kom till här uppe.

Visa signatur

Intel Core i7 4770k || Asus Z87-Pro || 16GB DDR3 1600MHz || Gigabyte GTX 970|| EVGA Supernova G2 750W || BenQ XL2420T

Permalänk
Medlem

Här kommer lite mer ifrån mina måltider, först ut, sojaköttfärs med fullkornsmakaroner.

http://data.fuskbugg.se/skalman01/fars.jpg

Sen har vi nudlar med en smarrig wok gjord på sojakött som marinerades i en hemmagjord teriyakisås som även hälldes över grönsakerna som bestod av champinjoner, paprika, squash, lök, vattenkastanjer, bambuskott och lite cashewnötter på det. - Vegomums!

http://data.fuskbugg.se/skalman01/wok.jpg
Sist ut för den här gången har vi en julinspirerad lunch bestående av (tyvärr inte hemmagjorda denna gången) falafel, lingonsylt och himmalagade kardemummakryddade pakoras-möter-rårakor

Visa signatur

Intel i9 9900k | Z390 Designare | RX580 8GB | 64GB RAM
M.2 SSD: 1TB Windows för spel & 500GB Mac OS för övrigt

Ikea Fredde | Arozzi Mezzo V2 Fabric | 4K 40" Philips
Logitech G203, G213 & Z333 + MacBook Pro 15" Retina

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nightcrawl
http://nightcrawl.jumep.com/bankadkyckling2.JPG

Samma som förra posten, fast denna gång "bankad" kycklingfilé (eldorados frysta, typ 30kr/kg eller nå). Lade till lite lök inuti också och ännu mer ost.

Efter att ha fräst kycklingen för att få färg stoppades hela paketet i en form och in i ugnen i 30 minuter. Efter 15 minuter tillsattes en sås i form av burkchampinjoner+spad, lite matlagningsgrädde, krossad svartpeppar, ingefära och kycklingbuljong samt lite mushroom-soja.

Även idag serverades det med potatisbullar/bollar med lök i. Värme upp potatisbullarna i ugnen på en plåt.

Resultat: Grymt jävla gott. Nog bland det godaste jag tillagat någon gång.

edit: ska ändra storlek på bilden snart. Denna gång blev bilden tagen med mobilkameran då digitalkameran hade slut på batteri

- Då får maten vänta och batteriet laddas upp ju tycker jag

Något som jag tror skulle passa jädra bra till det där förresten är hasselbackspotatis, testat?

Visa signatur

Intel i9 9900k | Z390 Designare | RX580 8GB | 64GB RAM
M.2 SSD: 1TB Windows för spel & 500GB Mac OS för övrigt

Ikea Fredde | Arozzi Mezzo V2 Fabric | 4K 40" Philips
Logitech G203, G213 & Z333 + MacBook Pro 15" Retina

Permalänk
Medlem

Inatt blev det en couscoussallad med tofu, champinjoner, purjolök, kidneybönor, majs, gurka och en påse färdigskuren blandsallad.

- Work in progress
http://data.fuskbugg.se/skalman01/------------123.jpg
- Finito
http://data.fuskbugg.se/skalman01/------4.jpg

Visa signatur

Intel i9 9900k | Z390 Designare | RX580 8GB | 64GB RAM
M.2 SSD: 1TB Windows för spel & 500GB Mac OS för övrigt

Ikea Fredde | Arozzi Mezzo V2 Fabric | 4K 40" Philips
Logitech G203, G213 & Z333 + MacBook Pro 15" Retina

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Eduardo
Inatt blev det en couscoussallad med tofu, champinjoner, purjolök, kidneybönor, majs, gurka och en påse färdigskuren blandsallad.

- Work in progress

Ser sjukt gott ut, vad är det för nått. Skulle vilja testa att äta de där... mvh

Visa signatur

pff

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av murkaz
Ser sjukt gott ut, vad är det för nått. Skulle vilja testa att äta de där... mvh

"Inatt blev det en couscoussallad med tofu, champinjoner, purjolök, kidneybönor, majs, gurka och en påse färdigskuren blandsallad."

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RealMadrid
"Inatt blev det en couscoussallad med tofu, champinjoner, purjolök, kidneybönor, majs, gurka och en påse färdigskuren blandsallad."

Kanske var otydlig, men,menar mer av ett recept^^ suger på att laga mat på frihand, brukar inte bli en jämn ratio mellan det olika ingredienserna.

Visa signatur

pff