Benefon telefon med inbyggd GPS

Permalänk

Benefon telefon med inbyggd GPS

Hittade precis en billig mobil på Tradera Som heter Benefon Track One, någon som vet någonting dom den modellen?
http://www.tradera.com/Mobiltelefon-med-inbyggd-GPS-Benefon-T...
Det ska tydligen gå att programmera telefonen så att den skickar position via sms med jämna mellanrum, det borde alltså gå att ha den i bilen så att man kan få sms med koordinater så att man vet var bilen befinner sig, nån som vet någonting om Benefon, har aldrig hör talas om märket tidigare.

Permalänk
Medlem

Benefon är en finsk tillverkare som hade vissa framgångar på NMT-tiden, men ramlade av vagnen redan på tidigt 90-tal. Dom satsade hårt på att ta fram små NMT-ficktelefoner och dom släppte ett helt gäng modeller samtidigt som hela industrin och alla användare gick över till GSM.

Dom hämtade sig aldrig från det trots att dom kom ut med några gsm-modeller. Farsan hade en Benefon Twin med dubbla simkort under sent 90tal och den var bara skräp.

På senare år har dom försökt nischa sig med just GPS-telefoner för typ räddningspersonal och sånt men imo var dom några år för tidigt ute. Dagens fina displayer och digitala kartor fanns inte på den tiden så det blev aldrig nån varmansprodukt. Det var väl iofs inte meningen heller.

Det finns säkert gps-trackers att köpa på typ dealextreme om du är riktigt sugen på nåt sånt.

Permalänk

tänkte bara att för 50 spänn går det väll knappt att hitta nån GPS tracker?
Clas Ohlsson sålde nån för 2495kr förut