Permalänk
Medlem

Hjälp!

Hej!

Igår satte jag äntligen ihop min stationära dator som jag köpt del för del. Den gick igång, jag installerade windows vista ultimate 64bit installerade alla drivrutiner och körde en windows update. Men när jag väl uppdaterat och skulle starta om datorn så tog detta lång tid och jag fick fram en bluescreen där det stod något i stilen om att datorn skulle stänga av sig själv för att inte något skulle skadas. När jag väl startade upp datorn gick jag in i BIOS för att se på temperaturen på datorn och den låg på runt 45-52 grader. Tyckte nämligen att den kändes varmare efter att fläktarna gått ganska högt. Gick ut ur bios och valde att lämna utan att spara, alltså jag tryckte J och sen ut.

Nu när jag startar upp datorn startar allt igång, men den bara startar om och om igen. Kommer inte fram så jag kan starta BIOS kommer bara inte varje omstart fram ett meddelande, "Scanning BIOS image in hard drive...
"Bios autorecovering......"
Vad har hänt? jag har läst på internet/instruktionsboken att det finns något som heter clear CMOS. Har försökt utföra detta nu 2 ggr men utan ngt resultat. Hittade ej rätt "jumper" så jag tog delvis ut batteriet över natten sen rörde jag pinnarna med en skruvmejsel i en minut (stod så enligt GIGABYTES instruktionsbok) Hur vet jag vilka pinnar jag ska ha? Jag vill bara komma in och köra med "orginal BIOS" även om jag tror att jag inte ändrat något. Men inget händer bara samma meddelande igen! Har ett USB tangentbord som ej hinner starta upp innan den startar om igen, ska jag försöka köpa ett billigt nytt "alternativa gamla kopplingen" och försöka trycka "delete"? Provade även att starta med olika minneskonfigiurationer för att se om det kunde vara fel men det blir likadant. Är det någon som har erfarenheter av detta? Har jag förstört datorn? Vad kan jag göra? Ringa tekniker? Har en SSD disk som jag har windows på kan det spöka? har provat att koppla ur båda mina hdd och DVDläsaren samt att bara köra DVD läsaren.

Har ett Gigabyte GA-EX58-UD3R, X58, Socket-1366, CrossFireX, DDR3, ATX, GbLAN, Firewire, 2xPCI-Ex(2.0)x16 btw.

Väldigt tacksam för svar

Mvh kalle (väldigt orolig just nu)

Permalänk
Medlem

Kan lägga till att en av knapparna "phase led" lyser rött, den översta kan detta ha ngt med problemet att göra?