Permalänk

Nikon Coolpix P60 (Köpråd)

Jag ställde in alla filter efter behag på prisjakt, och fick fram den här som enda alternativ. Men, det verkar vara en utgående produkt (bara en återförsäljare). Jag undrar två saker;
[list="1"]
[*]Är det en bra kamera/ett bra val? Jag vill kunna ha den med mig och ta hyffsade bilder, särskilt på fest.
[*]Vad finns det för alternativ till den här kameran i ungefär samma prisklass?
[/list=1]
Det känns som ett ganska bra val då den funnits ett tag på marknaden och verkar ha fått bra respons (det lilla jag hunnit läsa), samt att 1299kr verkar vara ett ganska bra pris om man tittar på prisjakts statistik.

Tillägg: Jag kan inte mycket om kameror, och det här är första gången jag köper en, det är därför jag är lite osäker på mitt köp.

Permalänk
Medlem

För 1299kr är den nog ett rätt bra köp. Jag tror inte du hittar så mycket i den prisklassen som är mycket bättre. Sen beror det på vad du menar med att ta bra bilder på fest... P60 har inte bästa brusegenskaperna, tex, vilket är en nackdel för bilder med "dåligt" ljus. Annars är optiken rätt bra och den har bildstabilisering och blixten sitter någorlunda långt bort från objektivet vilket minska risken för röda ögon en del...
Det går ju att hitta kameror som är bättre, men de kostar ju åxå lite mer då...

Permalänk

Tack för ditt svar.

Jag hittade en recension med lite exempelbilder tagna med den, och de verkade tillräckligt bra. Men det fanns inga tagna med dåligt/lite ljus. Jag tror inte att jag blir besviken. Till det här priset förväntar jag mig inga superskarpa bilder.

Att det finns bättre kameror som kostar mer är ju ganska självklart, men jag vill inte lägga mer än såhär på min första kamera. Det blir ett köp.