Permalänk

Datorproblem efter formatering!

Har enorma problem med min dator för tillfället. Då man ungefär vet vad ett moderkort är, men inte så mycket mer, så är inte jag rätt man att börja pilla och felsöka något speciellt så jag vänder mig till experterna på sweclockers. Hoppas ni kan leda mig i rätt riktning...

Jag formaterade datorn efter att den känts lite slö. Hade inga skivor till moderkort, grafikkortet eller något alls. Så satt med en annan dator och hämtade hem drivrutiner från nätet. Lade över på en extern och la sedan in i datorn och installerade.

Följde även en lite guide som var skriven här på sweclockers.

Allt verkade fungera bra, i en vecka ungefär. Efter att den, för en gång skull, fått stå avstängd en ganska lång stund så sätter min sambo i gång den och startar musik och några internetsidor. Plötsligt så slocknar datorn. Den står igång men skärmen verkar inte få någon bild. Så håller den sedan på.

När man försöker starta om den ibland så blinkar skärmen som den inte gjort för, när den ska logga in i windows så kan den blinka och bete sig allmänt konstigt.

Ibland är det massa prickar över hela skärmen också när man startar den.
Misstänkte grafikkortet och började leta efter nya drivrutiner. Då gick det bra en stund men när jag startade ett spel eller var inne på någon internetsida så låste sig datorn igen. Då slockna den inte utan den bara frös. Bytte till en annan och då gick det en stund men då slockna den istället senare.

Så verkar ju vara någon konflikt med någonting.

Kommer få mina skivor om en vecka ungefär så får väl göra om formateringen då och prova men man är ju ganska fäst med sin dator och klarar knappt vänta på det. För att kanske se att inte det heller fungerade...

Så har ni några tips på vad det kan vara? Låter det som något är sönder eller är det drivrutiner som spökar? Tacksam för all hjälp man kan få.

Datorn är en:

Procc - Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz Socket
Moderkort - Asus P5B, P965, Socket-775, ATX
Minne - Corsair TWIN2X 6400 DDR2, 2048MB
Graffe - Asus GeForce 7950GX2 1GB GDDR3
Nätagg - Hiper Type-R 580W Svart, Dual Fan

Datorn beställdes 2006-10-10 så den börjar ju bli några år nu. Men det är ju fortfarande ganska bra komponenter, eller?

Kommer snart ändå att beställa en ny, så om någon tror det går att lösa och vill ha denna så kontakta bara mig.

Permalänk
Hedersmedlem

Kollat om du har mycket damm i burken? Kan ju bli det efter tre år, om man inte rensat?!

Visa signatur

Stalin var så gammal att de fick Len´in. ;)

Permalänk
Medlem

Känns som grafikkortet eller nätagget, har du möjlighet att prova med ett annat grafikkort?

Visa signatur

Citera för svar!

Permalänk

Ja, jag städar och dammsuger datorn med jämna mellanrum. Brukar ta loss och vara ganska noga så vill inte tro att det ska bero på det.

Har också mina funderingar på grafikkortet. Har inte provat med något annat heller men ska se till att göra de, bara man får låna ett av någon medans.

Ny dator är nu redan beställd så denna kommer att fixas upp och sedan försöka säljas. Om man nu får något för gamla datorer idag vill säga..

Permalänk
Medlem

Re: Datorproblem efter formatering!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av RedDragon
Nätagg - Hiper Type-R 580W Svart, Dual Fan

Datorn beställdes 2006-10-10

Säger det mesta om man vet vad trasiga / defekta hiper agg kan göra. Vad du än gör. Dumpa Hiper agget. Annars får vi se hur många delar nätaget tar med sig innan Hiper agget tillslut dör.

I gamla trådar finns vissa som varit inne på sin 3:e datorn på mindre än 2 månader utan att byta defekta / trasiga nätagg.

Permalänk

Oj, de hade jag missat.

Kanske prova att byta ut det då. Har ytterligare en dator som bara står som jag tänkte köpa något billigt nätagg till så rekommenderar ni något där?

Har varit mycket åska sista tiden, kan den ha orsakat något linkande fel?