Silverstone Raven 2 på G (redan?)

Permalänk
Medlem

Silverstone Raven 2 på G (redan?)

Har inte sett en tråd här på Swec om detta nya chassi på G än tror jag?

http://www.techpowerup.com/95817/Silverstone_Raven_2_Case_Spo...
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=226758
http://www.tweaktown.com/news/12415/silverstone_demos_truly_u...
http://www.casemodblog.com/?p=1015

Lite tankar: (innan jag kollat videorna)

- F-n de snor mer och mer ett kylningskoncept jag grunnat på i flera år

- Gillar grundkonceptet och tycker de fått till det bättre än på första Raven, men undrar om det inte går att göra ännu bättre...

- Själva designen är lik första Raven, men lite enklare och "tråkigare" på gott och på ont antar jag.

- Fönster

- Det har en liten extra plats för en SSD på sidan av 5.25 platserna

- Lådan blir rätt så djup med 5.25 platser + moderkort på längden + utrymmet för nätagget. Höjden är ju istället rätt låg, så den får lite udda profil

- ser det inte trångt ut vid 5.25 platserna? Går verkligen alla standardmåttade DVD/Bluray spelare in utan problem utan att sno tex USBkontakter eller understa pci-platsen? Känns som de snålat med utrymmet här för att chassit inte skulle bli för långt.

- Hur monteras hårddiskarna? På 5.25 platserna verkar det som? Får de vettig kylning då? (förutom den understa) Och är 5.25 buren ens ventilerad i botten så den där fläkten under 5.25 platserna gör nån nytta?

-Hmm, man skulle ju kanske kunna montera tre-fyra hårddiskar på högkant där bland 5.25 platserna, så länge man får plats med nåra DVD/Bluray-spelare ovanför. Fast då blockar ju DVDspelaren utflödet en del förstås... I mitt koncept ställer man 5.25 platsen på högkant istället

- extremt "positive pressure" jämfört med vanliga lådor.. Finns det utflöde så det räcker tro? Nån risk för varma luftfickor? Undrar hur restriktivt insuget i botten och utblåset i locket egentligen är...

- Lite billig lösning med ett band som klämmer fast nätagget? Undrar om det är ett problem att "hänga" tunga agg i skruvarna? (Borde det inte räcka?)

- FT02 (Fortress 2) verkar byggd enligt samma koncept:
http://www.nordichardware.se/nyhet,15895.html
Har hårddiskarna på högkant, men alldeles för tätt mellan dem IMHO. Värt en separat tråd? (kanske inte, då de är så lika internt)

Visa signatur

A modest man is usually admired, if people ever hear of him.

Permalänk
Medlem

En riktig damsugare mer eller mindre
Spännande att se hur pass bra den presterar.

Permalänk
Medlem

Skulle nån snäll admin kunna ändra rubriken till "Silverstone Raven 2 och FT02 på gång"? Jag tycker nog det känns rimligt att klumpa ihop de två chassina, då de är så lika.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av fesen
En riktig damsugare mer eller mindre
Spännande att se hur pass bra den presterar.

Hehe, jo tur att den har dammfilter, som verkar relativt enkla att ta ut ...
Även jag är väldigt nyfiken på prestandan!

Mer info/bilder om FT02 här:
http://www.hexus.net/content/item.php?item=18719
http://en.expreview.com/2009/06/03/silverstone-ft02-chassis-m...
Videosnutt:
http://www.firstzoom.tv/2009/06/silverstone-aluminium-ft02-co...

Måtten på FT02 är tydligen 615mm x 497mm x 212mm, dvs djupare än en vanlig låda... Men kanske inte så farligt? (Och Raven2 är ännu större läste jag nånstans!)

Måste erkänna att köpsuget klart har vaknat för FT02! Mycket stilren, innovativ, och potientiellt både tyst och effektiv! (och jag lär aldrig behöva mer än max tre hårddiskar iallafall, så kan installera dem utan att de behöver sitta speciellt tätt)

Visa signatur

A modest man is usually admired, if people ever hear of him.

Permalänk

Eftersom jag inte behöver 5 1/4" enheter externt så skulle jag kunna tänka mig Raven2 vänd bakochfram. Det lär inte komma mycket luft genom det gallret (=tyst), och då ser den faktiskt riktigt "industriporrig" ut.

Klart intressanta chassin för övrigt!

Permalänk
Medlem

Skön tanke
... fast tror ändå man lär höra lite av nätaggsfläkten om den pekar mot användaren, och att lådan blir tystare vänd åt rätt håll... Sen är frågan hur du ska leda ut kablarna?

I mitt liknande koncept jag länge drömt om, så är även 5.25 platserna uppåt, och framsidan i princip så ren på detaljer som man vill. I min dröm är även unibodyn på andra ledden än på FT02, och omsluter datorn snarare horisontellt än vertikalt, och då med avrundningarna på den ledden istället...
Nåja drömma kan man

Visa signatur

A modest man is usually admired, if people ever hear of him.