Första IPRED-fallet avgjort

Permalänk
Medlem

De borde skicka uppgifterna till APB inbakade i en bajstårta. Då har de ju fullgjort sin uppgift.

Visa signatur

There are no more barriers to cross. All I have in common with the uncontrollable and the insane, the vicious and the evil, all the mayhem I have caused and my utter indifference toward it I have now surpassed. My pain is constant and sharp and I do not hope for a better world for anyone, in fact I want my pain to be inflicted on others.

Permalänk

Vill dom ha namn och adress på den förmodade förövaren kan dom ju ringa mig

Tycker detta är konstigt att man kan komma så långt utan att behöva förklara hur man kommit över den sk bevisningen.. Polisen har ju iaf tydliga regler på vad man får och inte får göra . Sådan här privat spaning verkar ju inte ha några regler . Hur ska man kunna kräva att andra följer reglerna om man själv inte följer dom?

Visa signatur

Logitech G PowerPlay Wireless Charging System med Logitech G502 X PLUS - BLACK
Headset Logitech G 935 Keyboard Logitech G910 skärm:ASUS 27" ROG SWIFT PG278Q+ LG49G95TSSRXEN Motherboard ASUS ROG STRIX Z790-F Gaming WiFi CPU: Intel Core i7-13700KF GPU: Gainward GeForce RTX 4090 Phantom 24GB disk: Samsung 980 PRO 1TB M.2 NVMe x2Kingston 32GB (2x16GB) DDR5 5600MHz PSU:Corsair RM1000e 1000W

Permalänk
Medlem

Det är intressant hur diskussionen blir mycket bättre och informativ efter att folk börjar komma hem från jobbet

Om jag inte betalar för produkten får jag inte heller ta del av den. Så enkelt är det. Problemet är att folk som inte har så mycket pengar, läs barn, tonåringar och studenter, känner att de inte har råd samtidigt som det är så enkelt att komma förbi betalningen.

Alla här vet ju att anledningen man lägger ut tusentals ljudböcker på en ftp gör något olagligt. Meningen är att dela ut, annars hade inte företagen märkt det.

Jag har svårt att förstå hur man tänker när man tycker att det är fel att företagen vill sätta dit honom. Han ger deras produkt till människor gratis.

Det är väldigt enkelt att skylla på företag med mycket pengar, konspirationer och USA! men här gäller det faktiskt något brottsligt. Att köpa film för 150 kr eller en låt för 9 kr är inte stora pengar. Speciellt som spotify, lyssna på musiken de har för 99 kr i månaden. Det har ALDRIG varit så billigt att se på film och lyssa på musik som det är idag. Ändå så är det nu människor klagar? Nä jag tror inte detta är mer än ren girighet hos en väldigt ung skara människor.

EDIT: om man tycker det är dyrt med 150 kr filmen, köp på tradera, där går en dvd ofta på 10-20 kr filmen. Köp fler blir det bara några kronor per film. En second hand film är lika bra som en ny!

Permalänk

Asså jag har funderat på detta asså det förekommer så mycket piratkoperingar så det är nästan rolgit, vi tar ett simpelt exempel
Jag går i skolan hör att min polare spelar en shyst låt jag säger skicka den till mig, så gör han det.
Och det där förekommer hur mycket som helst i skolorna och på jobben...
Så vad kommer härnäst ett övervakat mobilsystem som kollar vad alla mäniskor gör eller?
Bara en tankeställare

Visa signatur

Jag hoppas att vi får snart virtual reality skulle va NICE

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot
Det kan ju dock tänkas att många känner till att valve ofta godtyckligt halverar priserna och väntar med att köpa tills det sker.

Ja men nu tror jag han syftar på 50% rean av Left 4 Dead, då försäljningen ökade med 1300% om jag inte minns fel. Visst var det nog rätt många som inte planerat att köpa spelet men gjorde det bara medans ändå priset var nere, och rätt många som väntade på rea, men man får inte glömm att om ett pris är så högt att inte ens 10% av de potentiella kunderna anser det är värt att köpa så är ju något fel med prissättningen. Ett spel ska vara så pass billigt att man inte orkar bry sig om att vänta några månader på nån hundrings prissänkning utan ser det kul ut hostar man upp pengarna. 200-250kr tycker jag låter intressant där.

Lite kul också att se hur regeringen resonerar. När folk anlitar olaglig svart städtjänst skattesubventionerar dom för att gynna branschen och få bort olagligheterna. Folket jublar. När ekonomin går i botten fixar dom rotavdrag för att sänka kostnaderna på exempelvis byggarbete, och byggbranschen får en rejäl skjuts, och folket jublar.

När mediabranschen spenderar flera år på att gnälla över tuffa tider och hur de inte kan möta kundernas behov så... ja då lägger man flera miljoner på massövervakning och lagstiftningar och undersökningar och rättegångar och razzior och tviller och elände, förlorar folkets förtroende och låter den ökande efterfrågan av krypteringstjänster skjuta rättsväsendet i foten när det gäller jakt på allvarligare brottslingar än de finniga tonåringar de alltid klagar på. Böcker finns att hämta gratis på bibliotek och ändå hävdar bokförlagen att gratis böcker på internet är anledningen till att det går dåligt. Vad är egentligen skillnaden annat än att spridning på internet inte kostar pengar och sparar på miljön? Borde dom inte dra nytta av det istället?

Hur kan det komma sig att städtjänst och byggsektorn som bara vissa kan dra nytta av och som bara vissa har råd med ska få hjälp av så stora statliga medel medan en bransch som tilltalar alla, som bygger på föråldrad lagringsteknik och i musikbranschens fall en föråldrad affärsmodell med onödigt många mellanhänder, och som nu är i "kris" inte kan resonera på samma vis? Borde inte det logiska vara att enda sättet att få fart på försäljning är att gynna konsumenten?

Gör som de flesta företag; Satsa på att rekonstruera och effektivisera. Skit i att försöka trilskas med taskig försäljning i finanskrisens tider och satsa istället på att förbättra marknadsmodellen så att det blir en rejäl uppsving när ekonomin kommer igång. Låt skivbolagen bli en samlingspunkt för distribution av på egen hand och på egen bekostnad inspelad musik digitalt. Steam är ett perfekt exempel, låt utvecklarna vända sig till Steam direkt och dra ner priserna så tjänsten blir lite intressant. Inför en valbar månadsavgift mot gratis/otroligt mycket prisreduktioner för de riktiga entusiasterna och se hur intresset och konsumtionen skjuter i höjden.

Permalänk
Medlem

Då var det dags att boka flyg till Norge.
Ska bli skönt att få fildela, och ränsa fisk, i massor.

Permalänk
Medlem

Välkommen till Corporate Internet 2.0..

Rupert Murdoch:
(huvudägare av News Corporation, ett av världens mest betydelsefulla mediaföretag)
"Internet as we know it is about to end."

http://lezgetreal.com/?p=12355
http://www.prisonplanet.com/rupert-murdoch-internet-will-soon...

2012: The Year The Internet Ends:
http://www.youtube.com/watch?v=A2XPiqhN_Ns&fmt=18

Snart kommer alltså begränsningar och censur...

/CGI

Visa signatur

Lead 3D Artist, Sweden
Xeon Gold 6246R, 2x Nvidia RTX A5000 24 GB + NVLink, 384 GB ECC RAM

Permalänk
Medlem

Hur kan de veta att det är nerladdat material han har på sin privata ftp ?:)

Visa signatur

Intel E4500 2.2GHz @ 2675Mhz | MSI P36 neo | Crucial DDR2 PC5300 2Gig | Ati Radeon HD5670 | Seagate Barracuda 250 Gig + Samsung ?? 1tb

Ja, jag är virrig som fan.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av yagel
Att köpa film för 150 kr eller en låt för 9 kr är inte stora pengar. Speciellt som spotify, lyssna på musiken de har för 99 kr i månaden. Det har ALDRIG varit så billigt att se på film och lyssa på musik som det är idag. Ändå så är det nu människor klagar? Nä jag tror inte detta är mer än ren girighet hos en väldigt ung skara människor.

Du förstår väl att om man köper 500 låtar för 9 kronor styck och 50 filmer för 150 kronor styck blir det 12000 kronor?

Permalänk

Man får hoppas att alla röstar på Piratpartiet nu då.

Visa signatur

citera mig, annars är risken överhängande stor att jag ej hittar tillbaka.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skrup
Då var det dags att boka flyg till Norge.
Ska bli skönt att få fildela, och ränsa fisk, i massor.

Jag erbjuder mig att betala för den biljetten om du förbinder dig att stanna där för all framtid.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Enorus
Du förstår väl att om man köper 500 låtar för 9 kronor styck och 50 filmer för 150 kronor styck blir det 12000 kronor?

Och det tycker du är mycket? Är det då bättre att istället uppgradera datorn för 12000 kr och ladda hem piratkopior?

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BlueEyes
Men snälla nån. Kan vi höja nivån på inläggen !!!

Är ni 10 åringar ?

jaho då är jag tio år ^^
Nej men jag skrev det var bara en tankeställare eftersom piratkoperingen är en del av vardagen för en del människor
som ett exempel med telefonerna

Visa signatur

Jag hoppas att vi får snart virtual reality skulle va NICE

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av yagel
Nä jag tror inte detta är mer än ren girighet hos en väldigt ung skara människor.

Det kanske inte har något alls med att göra att unga människor har det otroligt svårt i dagens samhälle?

Arbetslösheten och sjukskrivningen är enormt stor på 80-talisterna t.ex. så ja, det kanske har lite med saken att göra att dom inte har pengarna att lägga flera tusen i månaden på musik och film, när man lever på nudlar?
Samtidigt har samma människor en enormt stor tillgång, nämnligen kunskap om datorer vilket gör det så enkelt att "få det gratis". Men eftersom det främst är folk som inte KAN köpa så... var är de förlorade pengarna?

De flesta är endå så pass "snälla" att om de ser nått de har laddat ner, och älskar produkten så köper de dom få filmer/skivor som de faktiskt har råd med.

Men visst, för gamla moderater med 50kkr i månaden så är det ju lätt att se varför dom ser det som stöld, de har ju resurserna.

Så som sammanfattning, om regeringen gav fan i ungdomarna och faktiskt hjälpte dom in i arbetslivet innan de var 30åriga "icke-anställningsbara" loosers så skulle de nog lösa en hel del problem med nerladdningen med, för att inte tala om landets framtid...

Permalänk
Medlem
Citat:

Är det då bättre att istället uppgradera datorn för 12000 kr och ladda hem piratkopior? [/B]

Klart det är, sålänge du köper delar från ett företag som själva kommit på tekniken bakom dem, dvs. inte kopierat och spionerat (dvs omöjligt). Man kan köpa en "bra" beg. dator också, men det vill man oftast inte, samma sak med musik/ljudböcker/påvens mössa.

Skulle böckerna/låtarna vara bra så skulle folk vilja betala för dem, och de skulel också spelas i radio/tv/live så inkomster finns. Suger de vill ingen betala för dem och piratar hellre än går med förlust (en del köper ju ändå materialet om det är bra). Dock oftast till ett rejält rabatterat pris när det blivit "gammalt" (speciellt film) men den är lika bra då, hade bolagen satt ett vettigt pris från början hade nog personen också köpt filmen direkt.

Dålig prissättning och kartellverksamhet = piratverksamhet i väntan på bättre priser, risken är dock att inegn köper när det är rea för då har man redan handlat nått annat.

Att köpa musik eller film/ljudböcker, utan att pirata/testa produkten först blir som att köpa en dator på elgiganten utan att veta specifikationerna på systemet. Du får veta att den heter "Gamer 200 och har plockats ihop av HP samt kommer att innehålla en processor från intel, Ingen annan information ges.

Dessutom har du inga nämnvärda möjligheter att ångra köpet. Dessutom har datorföretagen redan bestämt att alla datorer ska kosta 12 000, så om du får en bra dator eller ej är ren slump. Fri markand och konkurrens finns inte heller, men så länge bolagen får sätter priserna kan de räkna med grov piratverksamhet.

Permalänk

Nu har jag inte läst domen, men jag ogillar IPRED och de tendenser jag ser i EU, där upphovsrätten och mediebolagen ska försvaras till varje pris. Det känns som en lönlös kamp. Om mediebolagen bara ska överleva med hjälp av lagar som ska försvara dem mot sina kunder, och inte genom nya eller förbättrade affärsmodeller så kommer de att dö ut. Synd att så många ska behöva drabbas under tiden...

Visa signatur

2008-06-18 - dagen då jag tappade förtroendet för svensk politik

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hwasser
NukeHenk: Pirat Pariet är jävla idioter .. suck säger jag bara .. egoistiska snorungar är vad pirat-partister är..

Men aja, står man upp för legalisering av diverse droger, prostitution och ultra-anarko-liberalism så varsågod..

Prostitution är ett yrke, finns massor av olika sätt att sälja sig på. Skådisar, modeller, you name it. Sen att dom tar ett steg längre är väll deras egna beslut. Legalisera droger och tjäna pengar på andras missbruk, som med alkohol.

Jag är väll inte för eller emot nerladdning men jag tycker att hela den här debatten är för jävla rolig

Visa signatur

lolclockers

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nino
Dax att piratpartiet börjar agera nu!

vafan ska dem göra? inte ett skit... De tillhör inte något block eller ett smack. De kan bara föra sin talan. O nej de platsar inte alls i EU-parlamentet, han kommer bara sitta i ett hörn o bli mobbad.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av lakej
Nu när jag inte vågar ladda ner längre tänkte jag att jag går och stödjer dessa bolag och köper tre stycken filmer jag har velat fram och tillbaka om, blue-ray 300kr st. Sen tänkte jag att jag skulle köpa skivor eftersom det är så kul

skärp dig en bluray film kostar inte 300 kr om det inte är import. Men ja det är mycket roligare att köpa en film än att ladda ner. bara idag har jag köpt jätte mycket filmer(+gtaIV) för bara 700 kr på webhallen

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lakej
Prostitution är ett yrke, finns massor av olika sätt att sälja sig på. Skådisar, modeller, you name it. Sen att dom tar ett steg längre är väll deras egna beslut. Legalisera droger och tjäna pengar på andras missbruk, som med alkohol.

Jag är väll inte för eller emot nerladdning men jag tycker att hela den här debatten är för jävla rolig

skulle du prostituera mot din vilja o få en 25cm snopp i rumpan?
Våldtäkt mot pengar är vad det är.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DAoG
vafan ska dem göra? inte ett skit... De tillhör inte något block eller ett smack. De kan bara föra sin talan. O nej de platsar inte alls i EU-parlamentet, han kommer bara sitta i ett hörn o bli mobbad.

skärp dig en bluray film kostar inte 300 kr om det inte är import. Men ja det är mycket roligare att köpa en film än att ladda ner. bara idag har jag köpt jätte mycket filmer(+gtaIV) för bara 700 kr på webhallen

Sist jag köpte en film kostade den 30 kr i realådan på ICA och då kan jag ta det, plus att jag älskar den filmen.

Men men jag behöver inte ladda ner något eftersom jag har allt jag kan tänka mig vilja ha just nu O_O.

Dock tycker jag det är roligt att se så mycket hemska saker hända i äckel sverige

Citat:

Ursprungligen inskrivet av DAoG
skulle du prostituera mot din vilja o få en 25cm snopp i rumpan?
Våldtäkt mot pengar är vad det är.

Bright

Visa signatur

lolclockers

Permalänk
Medlem

Detta prat om integritet och privatliv, vilket nonsens.

Äger ni fiberkabeln? Nej.
Äger ni ISP? Nej.

Internet är en tjänst ni hyr. Vad ni gör på Internet tillhör inte privatlivet.
Varför skulle det göra det?

"Hyrbilen är min!"
"Jag får pissa i skidliften för jag har liftkort!"

LOL! Och då har jag inte ens nämnt att flertalet som protesterar, de facto, fildelar utan upphovspersonens medgivande; dvs kriminella, slavdrivande parasiter.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av amphiler
Där slog du huvudet på spiken. Det kommer förmodligen att överklagas, därefter så kommer väll ljudboksförlagen skicka ut en anmodan om betalning till den som sitter bakom ip-adressen. Förhopningsvis så kommer den personen bestrida bevisningen, som jag antar består av lite skärmdumpar osv. Vidare så kan man ju fundera på om det går, efter så lång tid, att få fram några vettiga bevis, så som diskar med information. Den som ligger bakom ftp-servern har ju möjlighet att röja undan bevis långt innan ljudboksförlagen har polisanmält dem. Så, det jag menar är, att om det går så långt att ljudboksförlagen kräver personen på pengar så finns det inget som kan backa upp det, i mina ögon.

Det är väl ingen som vågar bestrida det om man får hem en räkning? Då är man ju kokt i bajs så länge det inte finns en fond som betalar rättegångskostnaderna som man dessutom skulle få betala efter en säker förlust då de där bolagen alltid får sin vilja igenom.

Visa signatur

HD5770 1GB| Phenom 2 x2 555 3.2ghz BE@ x3 3.6Ghz| 2x2048ddr3 corsair xms3 1600mhz | Corsair HX520w | HP w2207| Antec 180b

Permalänk
Medlem

Och definitionen av "girighet" är alltså företag som vill ha betalt av de som nyttjar deras produkter.

Som sagt, parasiter.

Permalänk
Medlem

[QUOTE]Ursprungligen inskrivet av borz
[B]Jag erbjuder mig att betala för den biljetten om du förbinder dig att stanna där för all framtid.
QUOTE]

Haha, vad får dig att vara så spydig?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot
Du och jag alltså? Är det inte bättre att ha det som det är?

De vet ju vad de ger sig in på; om de tycker det är värt risken att krångla får de väl stå för det även om det misslyckas?

Bra poäng, nån måste ju betala och den som brytit mot lagen borde ju göra det men varför se en överklagan som krångel? Resonemanget är alltså att om man har pengar har man möjlighet att försvara sig men har man det kärvt med ekonomin är bara att acceptera att köras över? Ska jag som liten företagare acceptera en dom jag anser är orättvis? Får man inte säga emot? Lika bra vi tar bort rätten till överklagan då om det bara anses vara krångel. När det rör sig om såna här bedömningsfrågor borde man ha rätt att begära en ny bedömning utan att riskera att gå under.

Tycker gott den mångmiljardindustri som lägger pengarna på sånt här istället för att effektivisera och tänka om i sin affärsmodell kan stå för det själva. Några hundra tusen är fikapengar jämfört med de pengar de lagt på kopieringsskydd, och det är inte heller något jämfört med vad de lägger på att ta fram en skiva, eller en film, eller ett spel. Nu är det ju framförallt musikindustrins affärsmodell jag kritiserar, men alla av dessa drabbade branscher borde väl kunna effektivisera. Bland annat få bort onödiga mellanhänder, kanske t.om skippa fysiska kopior för spel som man ännu inte vet kommer sälja (dvs med typ Super Mario-spel, Halo, CoD, Unreal-serien osv som undantag) och därmed få ner kostnaden till slutkonsumenten.

Men nej, istället för att totalt tänka om så väljer man att sprida skräck genom att krossa privatpersoner (t.ex fyrbarnsmamman eller vad det nu var i USA som åkte på 15 miljoner kr för 24 låtar nyligen) och inskränka på våra personliga rättigheter.

Undrar vad all lobbyism, alla statliga utredningar, alla lagstiftningar, alla advokater och allt kring detta har kostat mediabranschen och staten, och undrar hur mycket de pengarna kunde använts till att _direkt_ gynna utvecklare, artister och filmproducenter, och undrar vad dessa rättegångskostnader är i jämförelse.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mrtvi
Och definitionen av "girighet" är alltså företag som vill ha betalt av de som nyttjar deras produkter.

Som sagt, parasiter.

Du är antingen ett troll, eller väldigt lite insatt.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mrtvi
Detta prat om integritet och privatliv, vilket nonsens.

Äger ni fiberkabeln? Nej.
Äger ni ISP? Nej.

Internet är en tjänst ni hyr. Vad ni gör på Internet tillhör inte privatlivet.
Varför skulle det göra det?

"Hyrbilen är min!"
"Jag får pissa i skidliften för jag har liftkort!"

LOL! Och då har jag inte ens nämnt att flertalet som protesterar, de facto, fildelar utan upphovspersonens medgivande; dvs kriminella, slavdrivande parasiter.

Grymt bra jämnförelse där, låt oss driva den vidare... vad hyr man mer tro?

Hmm, jag hyr min lägenhet, så då är det helt ok om värden sätter upp bevakningskameror i sovrummet? Enligt din logik så har han ju all rätt till det, han äger lägenheten och vill ha koll på att inga dumheter pågår där.
Det händer ju att folk blir mördade hemma så helt klart han ska få ha koll på det menar du?

Att hyra ger exakt samma rättigheter till privatlivet som att äga, sålänge man betalar räkningen så "äger" du rättigheterna...

Permalänk
Medlem

Dessutom så har du missat hela poängen lite tror jag. IPRED som lag, är inte bara ett problem för fildelning, det är ett enormt hot emot en liten rättighet vi alla redan har, som kallas Posthemligheten

"Den som olovligen bereder sig tillgång till ett meddelande, som ett post- eller telebefordringsföretag förmedlar som postförsändelse eller telemeddelande, döms för brytande av post- eller telehemlighet till böter eller fängelse i högst två år."

I dagens samhälle så vet vi att post och telefon är inte de enda formerna av komunikation längre. Om vi tillåter lagar som IPRED och FRA så ger vi även bort vår egen rättighet på Internet.
Dessa lagar ger staten rättighet att läsa vår "post" via internet, chat, e-mails, osv. Och jag vet inte hur det är med dig men jag kan inte minnas sist jag skickade ett vanligt brev, men däremot emailar jag dagligen.

FRA gav bort denna grundläggande rättighet, en viktig del i ett fritt samhälle, och lagar som IPRED bygger på att inte bara låta staten se vad vi sysslar med, utan även privata företag.

Fildelning är bara en sån liten liten del av detta, men det är den delen som är intressant nog för folk att höja på ögonbrynen så ser dom bara den lilla delen och tycker det är väl ok, utan att tänka på vad det egentligen är de går med på.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lilleputten
Eftersom målet handlade om utlämnandet av en IP-adress, inte en amälan mot en förövare.

Ah, då förstår jag (även om det är förjävligt, sjukt och shockande).

Visa signatur

We are the Microsoft. Resistance is futile. You will be bluescreened!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Grizzok
Dessutom så har du missat hela poängen lite tror jag. IPRED som lag, är inte bara ett problem för fildelning, det är ett enormt hot emot en liten rättighet vi alla redan har, som kallas Posthemligheten

"Den som olovligen bereder sig tillgång till ett meddelande, som ett post- eller telebefordringsföretag förmedlar som postförsändelse eller telemeddelande, döms för brytande av post- eller telehemlighet till böter eller fängelse i högst två år."

I dagens samhälle så vet vi att post och telefon är inte de enda formerna av komunikation längre. Om vi tillåter lagar som IPRED och FRA så ger vi även bort vår egen rättighet på Internet.
Dessa lagar ger staten rättighet att läsa vår "post" via internet, chat, e-mails, osv. Och jag vet inte hur det är med dig men jag kan inte minnas sist jag skickade ett vanligt brev, men däremot emailar jag dagligen.

FRA gav bort denna grundläggande rättighet, en viktig del i ett fritt samhälle, och lagar som IPRED bygger på att inte bara låta staten se vad vi sysslar med, utan även privata företag.

Fildelning är bara en sån liten liten del av detta, men det är den delen som är intressant nog för folk att höja på ögonbrynen så ser dom bara den lilla delen och tycker det är väl ok, utan att tänka på vad det egentligen är de går med på.

Har du inget fuffens för dig har du inget att oroa dig för.

Dessutom kan FRA vara bra att ha om det kan förhindra en del hot så som terrorism.

Du kanske inte vill att ditt lokala Sibylla korvkiosk ska bombas av någon terror organisation ? (långsökt jag vet. men man färgas av dom övriga tramsiga inlägg i denna tråd.).

Peace, love and summer.

Visa signatur

Fractal Design Arc Svart | MSI Z68A-GD55 G3 REV B3 | Intel® Core i7 2600K, 3.4GHz, 8MB | Corsair 16GB (4x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE LP | MSI GeForce GTX 670 | Phanteks PH-TC14PE CPU Cooler (vit) | Corsair Power Supply 650W TX M, Modular, ATX, PS/2 | SSD (okänd tillverkare) + 2 äldre SATA2 diskar på 750 Gb, 350 gb. | OS: Microsoft Windows 10 home.

Permalänk
Medlem

Skriver inte så ofta här. Dels pga den dåliga attityden hos många. Att kasta skit på domstol, företag mm. Är de att föra en vettig diskussion?. Jag håller med om att de är mycket lustigt att de nu verkar va så lätt för vissa att driva genom sin sak i en domstol. Alla andra "normala" eller fysiska brott t.e.x: våldtäkt. Där har domarna haft så svårt att bestämma sig. De har lutat hit å dit. De har skrivit om paragrafer hit å dit. Men nu helt plötsligt verkar dom kunna göra allt så rätt å bra från börja.

Visa signatur

..::Några visa ord::..
Livet är det man gör det till!!