Varning för lykone

Permalänk

Man kan bara göra polisanmälan online om det gäller stöld men i ditt fall är det ju bedrägeri/bedrägeriförsök. Ring ditt lokala poliskontor och gör en anmälan, om inte annat för ordningens skull. Får personen flera anmälningar mot sig, vilket din anmälan bidrar till, ökar chanserna för att skojaren åker dit.

Visa signatur

Workstation: i5-6600K, 16GB DDR4, ASUS Z170 Pro Gaming, 250GB Samsung 850 Pro SSD, DELL Ultrasharp U2715 27" IPS
Laptop: MacBook Pro 13" Intel Core 2 Duo 2.4GHz, 8GB RAM, 1280x800, 250GB SSD, DELL Ultrasharp 2209WA 22" LCD
Filserver: HP Proliant DL120 G7, 16GB RAM, 4TB RAID 1

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bibl
Ärligt talat ska man handla på annonser typ Sweclockers forum, blocket eller dylikt ska affären göras upp ansikte mot ansikte. Enda sättet för båda parter att gå därifrån med varor respektive pengar. Distansaffärer funkar men då ska det finnas någon annan hållhake på säljaren / köparen.

Tradera funkar ju utmärkt i det här avseendet, då du ju lämnar omdömen på varandra och du kan se hur folk har skött sig i tidigare affärer. Jag har en 70 avslut på tradera och hustrun över 500 av våra nästan 600 avslut har vi aldrig lämnat negativa omdömen och endast i ett fall har det slutat i ingen affär alls, trots vunnen auktion, men då sändes varken vara eller pengar iväg.

Visst finns det folk som är ute för att lura dig även på Tradera, men man kan ju vara smartare än att köpa grafikkort för 2000kr av någon med två omdömen!

Japp stämmer bra det. Så gjorde jag när jag sålde mitt 4870x2 med vattenblock till en kille här på swec. Killen bor i Jönköping och jag sa till han att jag helst inte skickar ett paket med posten då jag inte litar på deras fraktsätt. Så han kom hit och vi skaka hand prata lite sen köpte han den. Han fick den billigt med 2500kr för ett 4870x2 och då glömmer vi inte att bara vattenblocket går på 1400kr

Permalänk
Medlem

Han verkar sälja hårddiskar nu.

Permalänk
Medlem

Jag hade faktiskt varnat för "lykone" men ingen har läst det kanske :"
http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?threadid=8514...

Nu är det nya annonser som man ska akta sig för:
http://www.sweclockers.com/annons/?id=44371
http://www.sweclockers.com/annons/?id=44372

Antingen är det samma person eller flera som härjar och lurar folk här.Jag har själv blivit blåst på 1700kr för några veckor sen här på marknaden

Permalänk
Medlem

Vad var det du skulle köpa då??

Jag fick onda vibbar av en lirare så jag hotade med polisen så fick jag pengarna tillbaka... Dock inte som jag trodde utan i ett grönt kuvert från posten... Hur F**n tänker man när man skickar 1700 med ett vanligt brev utan avsändare??

Permalänk
Avstängd

Det jag stillsamt undrar varför SweC. inte agerar? Men finns det ingen dom kanske dom inte kan agera med avstängning etc.?:P

//Enkronan

Visa signatur

Here at Sweclockers we are all colleagues with each other! Those of us who just love Apple, we go beyond the: "We are all colleagues with each other"-talk! We ARE The iFamily!(F) Because we iTalk Apple! Simple as that! I am a proud member of The iFamily!<3
R.I.P. Steve Jobs!<3 See you in the iCloud!(F) I feel iSad...:'(
iFamily Sweden!

Permalänk
Medlem

Klart det är samma, 2 likvärdiga summor, lika dumt
Nyreggad och inga inlägg.

Visa signatur

🎮 - AMD RYZEN THREADRIPPER 2970WX • 64GB DDR4 3200MHz • RTX 2070 SUPER • Seasonic Core GM 650 650W PSU

🖥️ - 2x ACER 27" ConceptD CP5271UV IPS QHD HDR 170 Hz

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kalle_1
Vad var det du skulle köpa då??

Jag fick onda vibbar av en lirare så jag hotade med polisen så fick jag pengarna tillbaka... Dock inte som jag trodde utan i ett grönt kuvert från posten... Hur F**n tänker man när man skickar 1700 med ett vanligt brev utan avsändare??

Det var en q9300.Jag begärde hans nummer och adress innan jag betalar men latade mig för att ringa och kolla om det ens var hans nummer...kanske för att jag hade gjort många bra affärer här innan så tyckte inte det behövdes.Jag fick varken svar eller nåt paket från honom och såklart var det inte hans nummer och adress heller.Jag hotade honom flera gånger det hjälpte inte heller.Gemensamt för honom är att han alltid använder sig av helsvenska namn: Daniel Jakobsson,Robert Andersson,Per Larsson, sen smajlar han för mycket och misstänksamt i sina mejl och så bjuder han på frakten till sist.För min del har jag slutat med att nöja mig med att få endast nummer och adress utan att ringa sen är det bara internetgirot som gäller vid affär.Och så ska det uppringda numret finnas på eniro och matcha adressen.
Och tänk på att han kanske alltid är här inne och läser de här inläggen.Så det är ingen ide att tipsa här om vad man ska göra osv

Permalänk
Geeks
SweClockers

Nu krävs det två månaders medlemsskap för att kunna lägga ut annonser i Marknad. Förhoppningsvis blir vi av med opportunisterna nu.

Hittils har flera oskyldiga medlemmar blivit anklagade av lite för ivriga köpare som inte klarat av att vänta i mer än några dagar på paketet. Tänk på att det inte alltid är frågan om en blåsning utan försök också att kontakta säljaren via telefon.

*Låst*

Visa signatur

» Kontakta oss » SweClockers på Facebook » SweClockers på Youtube » Blips of SweClockers (Spotify)
» Pappa till Moderskeppet » SweClockers chefredaktör 2007–2015