The Pirate Bay fälls

Permalänk
Medlem

Detta är bara löjligt!

Visa signatur

Ryzen 1700 | ASRock X370 Gaming K4 | 16 GB G.Skill Flare X | Corsair AX 750W | Noctua NH-D15 | Samsung EVO 960 | Fractal Design Define C

Permalänk
Medlem

enligt lag har la dommen rätt, men det är inget rätt med det..

Permalänk
Medlem

Detta är ju helt jävla förjävligt.. finns det någon fond man kan skänka pengar till deras böter? Om det inte finns så kanske det är dax att starta en. Stödjer hellre deras verksamhet än dom pengarhungriga företagen som vill ruinera fattiga människor.

Visa signatur

ninoscript :: Intel i9 9900k @ 5 ghz | Kingston HyperX 3200 mhz 32 gb | Gigabyte 2080Ti RTX Windforce OC | EVGA SuperNOVA G3 1000w | Samsung EVO 970 250 GB nvme m.2 | Samsung EVO plus 1 TB nvme m.2 | Asus z390-f Gaming | Fractal Design r6 blackout windowed | Creative Soundblaster AE-5 gaming | Philips Fidelio x2 + boom mic | Qpad CT large | Corsair Ironclaw RGB | Corsair strafe RGB

Permalänk
Medlem

Att det skulle bli så här var väll knappast förvånande för någon av oss eller hur?

I alla fall så är det så här det fungerar i generations byten.
Den äldre generationen som idag sitter på positioner som har avgörande beslutsrätt förstår helt enkelt inte vad det är de beslutar om, det växte inte upp med dator och har inte det perspektivet som den yngre generation (alt mer lärda i detta området) har gällande dessa frågor.

När dem växte upp så var det mer svart och vitt man ifrågasatte inte politiker, man ifrågasatte inte sin chef, man hade tydliga strukturer i hemmet, synfälte var mycket mindre än vad det är i dagen generation. Detta omoderna synsättet sätter tyvärr prägel på hur de beslutar idag, inte för att de vill utan för att de inte förstår annat.
Datan funkar inte är ett utryck som kommer upp i mitt huvud

Jag skulle exempelvis kunna lura mina föräldrar att datorn är skärmen de tittar på och inte den surrande burnken vid deras fötter för de förstår inte skillnanden. På samma sätt så lobbar organistationer in falsk kunskap som är vinklad till deras vinning in i deras huvuden och helt plötsligt tror dem att de förstår och ingen ska ifrågasätta deras kunskap.

Som Beatris Ask sade under en preskonferans ang IPRED

- Vi förstår problematiken med IP-adresser men vi måste ju börja någonstans.

Vadå någonstans? Om hon verkligen förstod problematiken så skulle hon inse hur rättsvidigt det är samt att man forstfarande står och stampa på ruta ett.
Detta är nog en av osakerna varför många försöker att hitta vinklingar (som oftasta letder till liknelser med bilar) för att få dem att fatta, lönlös kan kan man dock tycka ibland särskilt när Ask och gänget anser att 50000 människor som säger NEJ är lite.

Ang dommen i alla fall så är det som många säger lite för mycket lotto med tingsrätterna idag där teknisk kompens lyser med lika mycket frånvara som blodtröst hos ett får.
Vi får hoppas att hovrätten samt HD har ett större perspektiv gällande dessa frågor.

Dags att se igenom upphovsrätts orgranistaionernas lögnen och få dem att ta första steget, ge och bra, billiga samt användarvänliga alternativ först då och endast då kommer piratkopieringen att minska.
Ett rättsystem där man skrämer människor till lydnad är ett diktaturiskt tänkade, våga tänka demokratin istället och respektera era arbetsgivare dvs oss människor på golvet som får denna världen att rulla på.

Ev stavfel får ursäktas då jag hade bråttom när jag skrev denna texten.

Permalänk

Ruggig utveckling i Sverige.

Att regering och riksdag kan låta denna fars bli verklighet kommer att underminera de redan låga morala värderingar som vårt folk har i dagsläget. Om vi inte ens kan få tro att vårt rättssystem fungerar enligt lagboken, varför ska vi känna oss förpliktigade moraliskt mot vårt land då?

Vårt rättsystem har varit stelbent och haft sina brister, men idag fick jag svart på vitt att det inte är mer än ett redskap för de styrande, som i sin tur knäpper upp skärpet och böjer sig framåt för bolagen med pengar.

Permalänk
Avstängd

Glad att jag har norskt pass, ska fan sätta eld på mitt svenska och dra långt härifrån.

Visa signatur

Cooler Master Cosmos S l Asus p6t l i7 920 @3.9ghz vid 1.2v l 6 gb Corsair 1600mhz ddr3 l 5770 Crossfire l 150 gb Raptor l Corsair tx750 l Creative SB X-Fi

Permalänk

Står bara 1-0 till fel lag än så länge, många år kvar innan den verkliga domen kommer, ska överklagas o överklagas o överklagas

Visa signatur

Funderar på vad jag ska köpa

Permalänk

Några frågor:

Hur "Djupt" är man ansvarig för en länkning?

Varför döms alla 4 till samma straff när det är uppenbart att dom har varit olika involverade?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jointenn
enligt lag har la dommen rätt, men det är inget rätt med det..

Visst är det kul att vi har outbildade nämndemän som ska sitta och tolka lagtexter som är för svåra för dem?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av hasse42sthlm
Står bara 1-0 till fel lag än så länge, många år kvar innan den verkliga domen kommer, ska överklagas o överklagas o överklagas

Precis. Jag är övertygad om att det kommer gå till HD.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av str8forthakill
Häng med i bojkottningen vänner, jag kommer aldrig någonsik köpa en CDskiva, DVD eller liknande från något av skivbolagen eller filmbolagen. Visst kan det hända att man slinker in på BIO men det undviker jag endå för att BIO suger jämfört med att kolla på dem hemma.

Denna dom fick mig att gå pirat hela vägen...

Förutom med spel via digitala plattformar då då.

count me in.... har inte köpt film, cd på väldigt länge, dock har mitt spelinköp ändras radikalt ( mycket inhandlande ).

Jag spelar i ett band som heter Machinae Supremacy och vi förespråkar att folk ska dela och sprida våran musik och vi uppskattar allt underbart jobb som alla gör för att sprida den.

Man tjänar inga pengar som band på skivförsäljning utan det är på turnéer och kläder.

Trodde att Sverige var starkare än det här, ge efter för andra länders intressen det är lågt!

som det har sagt flera ggr i denna tråd, det är VI som använder deras tjänst inget annat. Hoppas att HD frikänner dom helt!

Visa signatur

http://www.tomasnilsen.se
[Stationär] 4790K ,16Gb Corsair XMS3, Samsung 850 500GB, R4, ASUS 1080 STRIX, Samsung S27A850T, EVGA G2 |[Bärbar] HP Spectre 13 [Kamera] Fuji XT-1, XT-10, [objektiv] 35 1,4, 18-55 2,8-4, 55-200, 27 1,8 [Blixtar] Nissin 622, Dörr 160x3 Mobil Nexus 5, Lumia 920, OPO 3T, iPhone5s

Permalänk
Medlem

Man blir rent utsagt förbannad!

Permalänk
Medlem

Polisstat Sverige 2009

Permalänk
Medlem

Jag skulle hellre donera pengar till Piratebay än köpa en cd skiva. De levererar i alla fall en tjänst som jag vill ha.

Nä ge mig tillfälle att köpa en licens för nedladdning och jag hade betalat. Vill inte ha det gratis, men visa mig ett alternativ där jag kan ladda ner xvid och x264 filmer och betala en rimlig summa. Det finns ju inte att köpa.

Visa signatur

Prylgalen
Karpen Medlem

Permalänk
Medlem

Moderaterna SUGER och det är väll antagligen dem som bestämmer alla nya skitlagar som kommer nu.

Inte nog med alla lagar dem höjer skatten för fattiga och sänker den för rika!!

Vad är det för FEL på moderaterna?!?!

Permalänk
Medlem

Sweet!

Visa signatur

:: fisk

Permalänk
Medlem

Ja just det ja, det är val till EU-parlamentet om två månader.
Piratpartiet är det logiska och självklara valet.

Permalänk
Medlem

jag råkade välja "ja" av misstag:(

sen så kan man bli dömd för medhjälp till så gott som alla brott väl?

medhjälp innebär att man med "råd & dåd" hjälp brottet verkställas/planeras

Visa signatur

AMD x2 5000+ 4gb DDR2 500GB WD ASUS 8800GTS ECS KA3 MVP

Permalänk
Medlem
Citat:

Alla ska vara så jävla beronde av sina pengar hela tiden.
JÄVLA musik bransh och JÄVLA film bransh som BARA är ute efter att få pengar och inte underhålla folket.

DET ENDA dem bryr sig om PENGAR PENGAR PENGAR PENGAR, Världen går åt fel håll!!

Först och främst är jag tämligen säker på att ingen som tillhandahåller en tjänst kan hållas ansvarig för hur användare väljer att använda sig utav tjänsten enligt svensk lag. De dömda har säkerligen mängder av paragrafer på sin sida när det kommer till överklagan, och detta är en utav dem.

Ifall fler känner samma frustration som Taraz ovan vill jag utföra ett tankeexperiment. Ifall artister, filmskapare och författare inte var tvungna att tjäna pengar för att kunna äta, bo och leva - vilket intresse skulle de då ha i att begränsa spridningen utav sina verk?

Kanalisera de uppdämda känslor domen väckt till att betänka alternativen!
Börja med att se: www.zeitgeistpresentation.tk

Mer finns att läsa på www.thezeitgeistmovement.com, men presentationen ovan är the real thing.

Permalänk
Medlem

bibl

Citat:

Ursprungligen inskrivet av JensJens
Nästan lite bibeln över de här
TPB straffas för våra synder

Så sant.. Haha.. Det är en episk historia och Sverige tycker den bör upprepas ;E

Visa signatur

Intel Skulltrain, 2x Xeon x7350, 2x 2GB DDR2-800 CL5 FB-DIMMs, 4x 32gb SSD Raid 0

Permalänk
Medlem

Helt klart inte svensk rättspraxis. Helt uppenbart att den internationella film- & musiklobbyn starkt påverkat svenskt rättsväsende. Inte förvånande, men mycket skräckinjagande. Nu kan vi avskaffa almänna val och införa militärt styre också, så slipper vi alla manipulerade politiker. Då vet vi vad vi har s.a.s.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Apeman90
Alla ni som tänker bojkotta musik & film, akta så ni inte blir stämda av film och skivbolag för "uteblivna inkomster"!

Dagens kommentar!

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Funnyvlad
OK vi säger att det INTE är brottsligt och att de borde ha friats. Ger det då fildelare rätt att ladda ner upphovsrättlsigt skyddat material utan att betala för sig? Om svaret är ja så vill jag se en BRA förklaring till varför det är så. Jag får intrycket att alla som köper cd, film och spel anses som idioter av de(de flesta på swec) som tankar gratis. Varför är det så? Borde det inte vara tvärtom? Var är logiken?

OMG, Varför tro du att alla som fildelar låter bli att köpa? Tror de flesta laddar ner och kollar om det är nåt värt att spendera 500-800kr för till exempel ett spel (vilket för övrigt är ett jävla ockerpris). Och enda annledningen till att allt kostar så mycket är för att filmbolagen och record lables ska ha så pass mycket pengar. Hade pengarna bara gått till artisten hade det inte kostat så jävligt...
Vad som är fel med att köpa median är att distributionsmöjligheterna inte har ändrats sen de började sälja och bolagen vill tror att det alltid kommer vara så. Alla andra branscher får anpassa sig till nya tekniker, så varför ska inte dessa giganter också göra det ?!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nino
Detta är ju helt jävla förjävligt.. finns det någon fond man kan skänka pengar till deras böter? Om det inte finns så kanske det är dax att starta en. Stödjer hellre deras verksamhet än dom pengarhungriga företagen som vill ruinera fattiga människor.

Är inte pengar till deras böter pengar till dom pengarhungriga företagen som vill ruinera fattiga människor?

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jaej
Glad att jag har norskt pass, ska fan sätta eld på mitt svenska och dra långt härifrån.

Æsh, som norrman behøver du inte ens ha ett svenskt pass från førsta børjan!

Visa signatur

http://www.solliefoto.se - En hobbyfotografs hem - Datorsystem:
Många, har tappat räkningen....

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Taraz
Moderaterna SUGER och det är väll antagligen dem som bestämmer alla nya skitlagar som kommer nu.

Inte nog med alla lagar dem höjer skatten för fattiga och sänker den för rika!!

Vad är det för FEL på moderaterna?!?!

haha snacka om att vara ute o segla, VAR JU SOSSARNA (BOSTRÖM) som drog igång det hela

Visa signatur

Funderar på vad jag ska köpa

Permalänk
Medlem

Larvigt och onödigt att spendera samhällets resurser på att fängsla tekniknördar istället för att lägga ner energi och pengar på våldtäksmän och mördare.

Förresten är det någon som minns hur det gick för de åtalade i Bahnhof busten för några år sen.

Visa signatur

R.I.P Robert 2004-01-29 (klasskompis) Läs: Artikel Nr 1. | Artikel Nr 2. | Artikel Nr 3.

Permalänk
Avstängd

Sluta köp

Det är ju väldigt många som tycker detta är fel och inte tycker om skiv o musikbranschen precis som jag och skriker bojkott utav varorna.

Personligen så hoppas jag att folk nu verkligen bojkottar dessa produkter och att det inte bara är tomt prat när det gått ca 2 veckor. Minnet brukar ju inte vara så långt.

Själv har jag inte köpt en skiva på ca 15 år. Senaste biobesöket var ca 3 år sedan och dvdfilm har jag aldrig köpt ngn.

Har dessutom faktiskt aldrig laddat ner ngn musik heller.

Största anledningen till att jag låtsas som om att dessa branscher o folk inte finns är för att jag inte förstår varför deras produkter och tjänster är "värda" så ofantligt mycket mer än mitt arbete och tjänster. Visst, självklart så har man inte lika stor kundkrets som en filmstjärna men det kan faktiskt vara ngn måtta på överflödet o man behöver inte vara kommunist eller tjurskallig för att man tycker så.

Barn svälter runt om i världen, en kaffeodlare som arbetar 12 timmar per dag i brännande sol får ca en tia om dagen och jonny depp får 400 miljoner för ett halvårs arbete dvs ca 1200 svenska årslöner.

Dessutom så vill jag att mina skattepengar går till saker som främjar svenska folket som är vanliga människor och som är de som betalar procentuellt mest skatt utav sin inkomst. Jag vill inte att de går till att berika och skydda hollowood stjärnar o dess bolag. Dessa bolag o personer brukar dessutom slippa undan skatten på en helt annat sätt en vanliga medborgare trots att de simmar i överflöd och en värld som bara finns i sagorna för ca 99 procent utav jordens befolkning.

Så nästa gång ni tänker köpa en biobiljett eller cd skiva, sätt in pengarna på ngt gott välgörandemål för barn eller naturen så att de gör ngn nytta istället för att bekosta en ferrari till för en skådis eller skivbolags direktör.

Dessutom är jag också trött på att så fort ngn stormrik persons tillgångar kan få sig en törn så blir straffet mycket mycket högre än tex om vanlig medborgare blir styckad, våldtagen och lemlästad eller bestulen för då är det tydligen inte lika allvarligt.

Permalänk

Kan någon som är insatt svara på varför inte sökmotorer kan åtalas? Då tex genom google så kan man söka på film/spel/musik, och man får träffar till diverse torrent sidor?

Permalänk
Medlem

paint-maffian har vunnit

Visa signatur

GUD VÄLSIGNE DIG!
Ryzen 7 5700X3D - 64Gb DDR4 - RTX2060 - Coolermaster Stacker
---------------------------- www.roaddogs.se ------------------------
------- Bofors Interstellar - A Star Citizen Corporation --------
---------------------------------- Twitch ---------------------------------

Permalänk
Arvid Nordqvist-mannen

Fyfan vad vidrigt, jävla idioter det finns idag!.

Jag tycker vi betalar borgen och skadestånd åt dem etc.

Länge leve thepiratebay